Jessica Blockström

Test: Så bra är årets nya brun utan sol

*Inlägget innehåller reklam för brun utan sol genom annonslänk till Bangerhead, Hudoteket, Kicks, Lyko och Åhléns.*

Rusa inte iväg och bli för ivrig i solen nu när den kommer. Det är härligt att få lite färg men så mycket bättre för hudformen att ta det coolt. Var snäll mot dig själv och lägg till någon slags brun utan sol istället. Det finns otroligt många bra produkter idag som ger fin ton och samtidigt bjussar på hudvårdande ingredienser. Det gör att huden inte alls känns lika torr som den brukade göra efter lite busande förr i tiden. Många märken kombinerar dessutom DHA, det aktiva bus-ämnet, med t ex erythrulose för en snyggare solbrun nyans. Den där morotstonen man kunde få tidigare, nej, det var länge sedan jag upplevde. Här är sex nyheter, alla testade här hemma.

Nya brun utan sol för ansiktet

Lyckan när man drar upp pipetten ur Bronzas nya Glow Drops och känner den fräschaste brun utan sol-doften någonsin! Några droppar i min dagkräm fräschar dessutom upp ansiktet lite grann. Jag tycker dock inte att den fungerar för kroppen. Här behövs så många droppar för att få lite färg att det blir för rinnigt när man mixar i bodylotion. Bland de vårdande ingredienserna hittar du glycerin, solrosolja och gurkextrakt.

Glow Drops från Bronza kostar 369 kr/30 ml och den finns hos Bangerhead.

Svenska Comis har gjort en lyxmaskin som mistar ut din brun utan sol i en fin slöja. Du laddar den med en kapsel som räcker till ansiktet och hals. Det gör att den är lätt att dosera. Gillar du mistformatet kan det dessutom visa sig att den laddbara apparat är en god investering. Märket ska komma med fler produkter vad det lider, allt från solkräm till andra typer av hudvård. I startkitet får du allt du behöver för att sätta igång. När de första fyra kapslarna är slut kan du antingen klicka hem ett kit med åtta kapslar i taget eller ta någon slags prenumeration vilket blir några tior billigare.

True Tan Intro Set från Comis kostar 1250 kr/mistflaska och 4 kapslar. Den finns nu hos Lyko.

Vill du ha en rejäl dos solkysst färg till ansiktet så är senaste busen från Ida Warg Beauty mitt tips. Med Luxurious Face Mousse får du en tonad och fluffigt mjuk formula. Den är rekommenderad att appliceras med hjälp av märkets kabukiborste för en jämn och skir finish. Huden blev så fint brun direkt. När sedan själva aktiva bus-ämnet utvecklats under sina timmar, då fick jag nästan en chock när jag gick förbi spegeln. Det såg ut som jag varit på flera veckors solig semester vid Medelhavet. Otroligt härlig färg.

brun utan sol för ansiktet från ida warg
Utan brun utan sol överst, med Ida Wargs Luxurious Face Mousse men innan själva busfärgen utvecklats.

 

Luxurious Face Mousse från Ida Warg Beauty kostar 199 kr/100 ml och den finns hos Åhléns.

Nya brun utan sol till kroppen

Nästan lika härlig doft som Bronzas bus har St Tropez limiterade version av märkets populära brun utan sol-mousse. Men i Self Tan Berry Sorbet får du mer av en gourmand-doft med noter från röda bär och vanilj. Mumsigt! Den känslan går dessutom igen i den krämigt härliga moussen som är tonad, lätt att sprida ut och ger superfin färg. Den är inte riktigt lika gräddigt lyxig som min andra stora favorit från St Tropez men jag upplever att färgen är lite mörkare när den väl utvecklats.

brun utan sol mousse från St tropez
Med St Tropez bus-mousse till vänster, den bleka nakna sanningen till höger.

Self Tan Berry Sorbet från St Tropez kostar 499 kr/200 ml och den finns hos Kicks.

Vill du däremot inte ha någon doft alls och en formula som fungerar även på en känslig hud så har svenska Evy tagit fram ett alternativ i två nyanser. Self Tan Mousse har en fluffig formula som förvånar då den är djupt och skönt återfuktande. När de presenterade produkten på en pressvisning för någon vecka sedan trodde jag inte riktigt på att det skulle bli så bra utan bodylotion eller annan fuktgivare som komplement. Jag hade fel. Färgen byggs upp gradvis och det är väldigt lätt att få den jämn och naturlig.

Self Tan Mousse från Evy kostar 299 kr/150 ml och den finns hos Lyko.

Härligt pepprig apelsin är doften huden får av polska Hagis multifunktionella bus light. Den ger fukt, lätt glittrig glow och en gradvis solton. Formulan är mjölkig och du applicerar den med en spray, kanske inte helt idealt. Det blir lite spottigt när man sprayar. Men det påverkar tack och lov inte alls resultatet. Även denna är en toppenprodukt när det kommer till att ge en jämn ton över hela huden.

 Natural Body Mist Self-Tanning & Glowing från Hagi kostar 199 kr/100 ml och den finns hos Åhléns.

🧡 Gamla favoriter på busfronten? Kolla in mina i det här inlägget.

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

17

Detta inlägg har 6 kommentarer

 1. Jessa

  Luktar Evy-moussen som typisk bus?

  1. Jessica Blockström

   Hej Jessa,
   Jag tycker inte det luktar något alls faktiskt vilket var väldigt förvånande. Även när de inte är parfymerade brukar det ju vara någon slags lukt från ingredienserna men kan inte känna det här.

 2. Sofie

  Hej! Vilken underton tycker du evys mousse har? Är allergisk mot orangea färger håller mig till de gråare hållet. Är den orange?

  Mvh Sofie

  1. Jessica Blockström

   Oh, jag har inte uppfattat den som orange alls! Har du hittat någon favorit som du gillar sedan tidigare?

   1. Sofie

    Hej! Nej hade st tropez den turkosa innan. ser ut som en morot med Ida Wargs, är väldigt ljus i hyn. Men evys har ju bättre ingredienser för ansiktet får våga pröva då! Vill endast bli solkysst

    1. Jessica Blockström

     Jag har faktiskt aldrig testat den turkosa men är väldigt förtjust i den som heter Luxe från St Tropez, tycker även att den nya rosa gav fin färg. Håller tummarna att det inte blir orange, det är ju inte så kul, jag vill också bara se solkysst ut! Ha en fin kväll

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.