Jessica Blockström

Veckans power couple för huden kring ögonen

*Inlägget innehåller reklam för kräm till ögonen genom annonslänk till Hudoteket.*

Det finns produkter som passar speciellt bra ihop, där 1+1 blir betydligt mer än två. Jag har flera sådana ”power couples” hemma som jag vill tipsa om. Först ut är ett par som är riktigt smart att kombinera för fin effekt kring ögonen. Dock ska de inte användas tillsammans. Den ena är utmärkt att ha till kvällen, den andra en toppenprodukt att använda på dagen. Kika här!

Powercouple som ger ögonen lyft

Nattkräm till ögonen

kräm med retinol till ögonen

Min hud svarar otroligt bra på a-vitamin, den blir snabbt mycket studsigare, fylligare och fräschare. Ny stjärna med just den ingrediensen och för just ögonen kommer från Medik8. Crystal Retinal Ceramide Eye har dessutom något som kallas dubbel-inkapslad retinaldehyd, ett a-vitamin som ger snabbare effekt än retinol. Det släpps gradvis för att skapa så lite irritation som möjligt. Här kombineras a-vitaminet med andra riktigt goa ingredienser för just huden kring ögonen. Det är ceramider, hyaluronsyra, extrakt från kamomill och fröolja från morot. Det gör också den tunna huden här kring ögonen väldigt len. Det som gör Crystal Retinal Ceramide Eye extra spännande är att den finns i tre olika styrkor. Det gör att du gradvis kan öka trycket för en riktigt fin effekt. Jag har bara testat 3:an än så länge men tuben är snart slut och då dags att hoppa på 6.

Crystal Retinal Ceramide Eye från Medik8 kostar från 675 kr och du hittar alla tre varianter på Hudoteket.

Dagkräm till ögonen

solskydd och mjukgörande ceramider till ögonen

Att lägga pengar på härlig ögonkräm med retinol är att kasta pengarna i sjön om du inte skyddar huden på dagen. Det är precis vad Mineral Eye Defence Sunscreen SPF 30 från Skinceuticals gör. Den har ett bredspektrat solskydd med mineralfilter som sitter mycket bra. Många solskydd kan annars ha en tendens att krypa in mot ögonen och svida. Här får du också en hel del annat fint. Som en tonad formula med lite puder som fungerar så bra som concealer på mig. Det behövs dessutom pyttelite för att få en fin täckning och huden här ser mycket jämnare ut. Den fylliga krämgelen fungerar likt en primer och blir därför utmärkt under makeup. Sist men inte minst innehåller även denna ceramider som gör huden mjuk och behaglig.

Mineral Eye Defence Sunscreen SPF 30 från Skinceuticals kostar 450 kr/10 ml och den hittar du också på Hudoteket.

🧡 Vill du spana in fler fina krämer som är just till ögonen finns det här och här.

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

13

Detta inlägg har 4 kommentarer

 1. Maja

  Låter verkligen som toppenprodukter men om man bara använder pyttelite av dagvarianten så ger den väl inte så mycket skydd mot solen heller?

  1. Jessica Blockström

   Det är helt sant men lite är mycket bättre än inget alls tänker jag ☺️

 2. Annika

  Spännande kombo! Har du testat ögonkrämen med spf från Medik8 också och vad tycker du i så fall om den i jämförelse mot Skinceuticals?

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.