Jessica Blockström

Arga tantens bästa tips för sotad ögonlook

*Inlägget innehåller reklam för hajpad makeup genom annonslänk till Kicks, Lyko och Skincity.*

Något av det snyggaste jag vet när det kommer till ögonen är en riktigt häftigt sotad look. En som blivit proffs på det här och gjort det till sin signaturlook är Linnea ”Arga tanten” Öst. När vi spelade in andra avsnittet av Badrumsskåpets hemligheter frågade jag henne om bästa tipsen och hur hon får till det. Det klippet fick bli ett eget inslag, du kan se den reelen på min instagram nu. Men för att göra det riktigt tydligt så kommer hennes knep här.

Sotad ögonlook à la Arga tanten

  1. Linnea grundar alltid med en ögonskuggsprimer på locken innan hon börjar. Främsta fördelen med det är att du får ett jämnare underlag att jobba på vilket ger en snyggare finish. Det ger också lite extra häfteffekt. Här är vi tämligen överens om att Urban Decays klassiker är en toppenprodukt väl värd sina slantar.
  2. Efter det varvar hon penna och skugga i några lager för att verkligen få det att sitta.
  3. För att slippa städa upp sot från skugga under ögonen håller Linnea en puderpuff här medan hon arbetar. Hennes favorit är Powder Puff från LH Cosmetics som har en trekantig form och en liten bygel du kan hålla den med vilket gör den perfekt för området. Den går dessutom att tvätta och är toppen att sätta puder med.
  4. Skulle det ändå råka trilla lite skugga emellan – det trollar Linnea lätt bort med lite tejp som fångar upp strösslet.
  5. Sista tipset är att göra klart en sotad ögonlook först och lägga foundation sedan. Då är du helt säker på att det inte kommer bli mörka skuggor under ögonen.

Linneas favoriter

Eyeshadow Primer Potion Original från Urban Decay kostar 280 kr/xx ml men finns just nu till lite billigare hos Lyko.

Eye Tint i n° 99 Ebony från Armani Beauty är svart krämskugga som också är perfekt som primer när du vill göra mörkt sotad look. Den kostar 400 kr och finns på Kicks. Jag använder också en annan nyans av den här stjärnskuggan, läs om det här.

Powder Puff från LH Cosmetics kostar 129 kr och den hittar du hos Kicks.

Linneas badrum är himlen för palettälskaren men här finns en som hon använder lite mer. Det är också en som jag råkar gilla väldigt mycket, närmare bestämt The Necessary Eyeshadow Palett i Cool Nudes från Ilia Beauty. Den är perfekt om du vill ha en lite mjukare soting med vackra plommontoner, mycket fint! Den kostar 519 kr och du hittar den på Skincity.

🧡 Vill du ha tips på bra pennor till en sotad look? Jag har skrivit om det här!

Inte hunnit kika på det andra avsnittet av Badrumsskåpets hemligheter än? Då kan du kolla på det här:

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

12

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.