Jessica Blockström

Vattenfast mascara – 3 nya stjärnor

*Inlägget innehåller reklam för vattenfast mascara genom annonslänk till Bangerhead, Lyko och Åhléns.*

Använder du vattenfast mascara? Jag gjorde inte det på flera år då jag upplevde att de var så blöta och glatta i formulan. Jag fick inte till någon direkt volym utan att resultatet såg klumpigt ut. Så kom Sensai med sin volymmascara i 38 grader-familjen och ändrade allt. Perfekt eftersom det sammanföll med att mina ögon började bli lite mer rinniga. Sedan dess upplever jag att den här kategorin tagit sig i kragen och numera går det att hitta riktigt välformulerade exemplar. Den här våren finns tre nya att spana in.

Vattenfast & vårdande från Grande Cosmetics

Krämigast i gänget är Grande Cosmetics Grande Lash Waterproof, en uppföljare till märkets mer traditionella mascara. Båda är dock vårdande, denna nya har bl a en peptidpreppad formula. Då hur är den? Först tänkte jag mja för lager nummer ett var inte mycket för någon som vill ha volym på fransraden. Men den går att bygga på i flera lager även om det inte blir helt klumpfritt. På bilden här tror jag det blev hela fem lager. Den sitter bra och är ganska lätt att få bort med oljebaserad remover men var inte den som höll franstångsböjen bäst. Jag tänker att den här är toppen om du kanske har lite svagare fransar men ändå vill åt effekten av en vattenfast.

vattenfast mascara med vårdande ingredienser
 Fransar täckte med ett rätt rejält lager av Grande Mascara Waterproof.

 

Grande Mascara Waterproof från Grande Cosmetics kostar 248 kr hos Bangerhead.

Vattenfast tubmascara från Idun Minerals

Nya vattenfasta stjärnan från det svenska mineralmärket är en uppdaterad toppenversion. Vatn Volume 38°C ser lite blöt ut vid första anblicken men den är lätt att fördela med den smala avlånga plastpiggsborsten och det går att bygga på ett par tre lager utan att det blir klumpigt. Tvärtom ser det riktigt snyggt och städat ut och volymen är imponerande. Dessutom får denna mycket väl godkänt när det kommer till att hålla böjen på fransarna. Och sist men inte minst – jag fattar inte riktigt hur den kan sitta så otroligt bra och ändå bara flyta av utan något gnugg eller någon remover. Allt du behöver är lite ljummet vatten. Jag kan knappt vänta till midsommar då man släpper en limited edition i härligt blått.

vattenfast tubmascara från idun minerals
Snygg volym med Idun Minerals nya tubmascara, ser nästan ut som jag har kajal men det använde jag inte. Det här är mascaran som du kan se på mitt senaste instagram-inlägg.

 

Vatn Volume 38°C Mascara från Idun Minerals kostar just nu bara 183 balubas på Lyko.

Vattenfast snackis från MAC

En av förra årets stora mascara-lanseringar var Macstack från Mac (lite krångligt namn men syftar ju på att man kan ”stacka”, eller ladda med massor av lager med mascara). Nu följer man upp succén med en vattenfast variant. Den här borsten ser lite annorlunda ut. Den har plastpiggar i olika längd och en lätt välvd midja. Det gör att du verkligen kommer åt på kanterna, vilket jag gillar. Franslooken blir mer flörtigt vippig. Däremot är det här den vattenfasta mascaran som kladdade av sig mest på mina ögonlock och det kladdet var inte helt lätt att få bort. Jag fick faktiskt kämpa en del för att få av den på kvällen också även om jag har en ordentlig uppställning av removers för vattenfast makeup.

 

MAC Stack Mascara Waterproof från MAC ligger i en lite högre prisklass, den kostar 355 kr och du hittar den på Åhléns.

På jakt efter en riktigt bra ögonpenna? Du hittar flera av mina favoriter här. 

Ha en fin kväll 🧡

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

17

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Iréne

    Mascaran från Idun, håller den för ett svettigt träningspass och ett bad (vilket ju Sensais tubmascara gör). Köpte Cliniques lash power mascara sist, men den är inte alls lika hållbar som Sensais.

    1. Jessica Blockström

      Hej Iréne, Tyvärr har jag inte haft några svettiga träningspass att testa den på men väl lite regn i våras samt en hel del gråt av alla de slag och det klarar den. Ha en fin dag

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.