Jessica Blockström

Veckans power couple för boostat solskydd

*Inlägget innehåller reklam för solskydd genom annonslänk till Maggie by Kakan, Meds, Sephora och Skincity*

Solskydd är både viktigt för att motverka hudcancer och för att du inte ska bränna dig men det är också smart då det håller din hud så fräsch och fin som möjligt. Men visste du att du kan boosta din vanliga solkräm och göra den ännu bättre på att skydda med ett enkelt knep? Allt du behöver är ett serum med C-vitamin. Det kommer inte göra att SPF blir högre men du får ett bättre skydd mot fria radikaler.

Varför ska du ha C-vitamin under ditt solskydd?

Din solkräm kommer inte kunna stoppa alla dessa galningar som är dåliga nyheter för huden. Men med antioxidanterna i c-vitaminet neutraliseras fria radikaler som solen bildar i en betydligt högre omfattning. Serum med c-vitamin och solskyddskräm är bra på varsitt håll men tillsammans är de ännu bättre.

4 x c-vitamin serum

Det här piggelinvitaminet har så många bra effekter, allt från att ge en jämnare ton och struktur, locka fram lyster och sätta bättre fart på kollagenproduktionen till att just motverka och reparera skador från fria radikaler. Och fria radikaler, det är solens strålar bra på att producera. Speciellt illa blir det med kombinationen UV och luftföroreningar. Så vilket serum med c-vitamin ska du välja. Här är tre jag gillar väldigt mycket.

Len olja

Vitamin C Oil från Maggie by Kakan är len och väldoftande olja som förutom sina långsiktiga effekter ger huden lyster direkt. Dessutom innehåller det ytterligare antioxidanter i form av e-vitamin och både tistelolja och squalane som gör huden väldigt mjuk, spänstig och behaglig. Den kostar 600 kr/30 ml och du hittar den hos Maggiebykakan.

Lättflytande droppar

C E Ferulic från Skinceuticals är  ikoniskt c-vitamin serum. I de tunnflytande dropparna har man kombinerat den välgörande ingredienser med ferulic acid och e-vitamin för en ännu kraftfullare antioxidanteffekt. Det kostar 1919 kr för 30 ml som räcker länge pga drygt och du hittar det hos Skincity.

Krämig formula

C.E.O. 15% Vitamin C Brightening Serum från Sunday Riley passar dig som gillar krämigare formula. Den innehåller en hög andel stabil c-vitamin i form av THD-askorbat och det kan kännas på huden. Därför skulle jag tipsa att detta är mer för en hud som är van vid c-vitamin. Men effekterna är fina. Jämnare hudton och finare struktur. Det kostar 949 kr/30 ml och du hittar det på Sephora.

Serum för c-vitamin känsliga

The Good C från Dr Barbara Sturm är framtaget för alla som testat c-vitamin men upplevt det som för starkt. Det är en mildare variant med tre olika vitamin c-varianter vilkt gör att du inte får resultat lika snabbt men du kommer ändå få en god dos av antioxidanter som boostar ditt solskydd. I den mjölkiga formulan finns också hyalyronsyra och zink, det senare för att huden ska ta till sig c-vitamin bättre. Det kostar en rejäl slant, hela 1449 kr/30 ml och du hittar det på Skincity. 

3 x solskydd till ansiktet

Jag har gjort en märklig upptäckt som jag undrar om någon annan upplever. Tonade solskydd ger så fin lyster när man smörjer in dem men får huden att se matt ut efter några timmar. Verkligen tråkigt. En annan sak som kan vara bra att veta med tonade solskydd är att pigmenten tar upp plats i formulan så att t ex UVA-skyddet kan bli sämre och de vårdande ingredienserna, t ex antioxidanter, inte kan användas lika mycket av. Därför tar jag bara upp ”vanliga” solskyddskrämer för ansiktet här, det blir lite favoriter i repris. Vill du ha ett tonat? Då kan du läsa om det här. 

Solskydd i skön kräm

 

Anthelios Age Correct SPF50 från La Roche Posay var en av höjdarna som lanserades förra året. En otroligt härlig krämig produkt som gör huden mjuk och skyddad utan att det känns kladdigt. Här får du både glycerin och niacianamid högt på INCI och jag tycker den fungerar bäst om man lägger den direkt på serum, dvs skippa dagkräm under. Den kostar 259 kr/50 ml och du hittar den på Meds. 

Solskydd med lätt gelformula

En annan raket förra året var Dr Ceuracles fräscha solskyddande gelcreme. Hyal Reyouth Moist Sun SPF50 har ett högt skydd mot både UVA och UVB, den innehåller massor av olika hyaluronsyra som både binder fukt, stärker barriären och får hudens yta att bli jämnare. Här finns också Vitamin B5 som ger fukt och bättre spänst. Den är så skön att smörja in, det enda negativa jag kan komma på är om du är känslig mot dofter. Den är parfymerad om än milt. Den kostar 349 kr/30 ml och finns på Skincity.

Solskydd att mista på

Sist ut en påfyllarfavorit, närmare bestämt Coolas väldigt sköna mist som heter Makeup Setting Sunscreen Spray SPF 30. Jag gillar den för att den är härlig och enkel att använda och då blir det så mycket lättare att hålla ditt solskydd på topp hela dagen. Den är dessutom fuktgivande så huden ser mycket fräschare ut efter en sprutt! Aloe vera, algextrakt och hyaluronsyra är några av ingredienser, en stor del dessutom ekologiska. Den är parfymfri men innehåller alkohol. Det är dock något som direkt dunstar när du sprayar den på dig. Den kostar 519 kr för/44 ml och finns även den hos Skincity.

🧡 Nyfiken på vilka andra slags power couple det finns? Du hittar dem här.

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

12

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.