Jessica Blockström

Veckans look med lyxig makeup från Rose Inc

*Inlägget innehåller reklam för nyheter från bl a Rose Inc genom annonslänk till Bangerhead, Hudoteket, Kicks, Lookfantastic, Lyko och Skincity.*

Inspirationen från Beauty Awards-galan håller i sig och jag har börjat leka lite mer med makeupen. Den här veckans look blev ett försök att lyfta fram somriga ginger-toner med hjälp av koppargrönt, kastanj och lite rostiga rosa toner. Jag hade slängt i ett kopprigt pigmenterat balsam från Davines så där var lite mer tryck i den röda hårfärgen. Flera av produkterna är nyheter från Rose Inc som landat i min sminkväska den senaste tiden. Lyxiga till utseende och effekt, faktiskt inte så dyra som jag först trodde. Så här blev det.

Lätta basen med Rose Inc

En av de stora trenderna nu är lätta baser, det är både skin tints och tonade serum. Fördelen är att känslan är luftig, du får lite ton och utjämning plus extra fukt. Samtidigt tillåter den att din egen hud lyser igenom, det gillar jag. Ny här är Skin Enhance Illuminous Tinted Serum från ett märke som snabbt blivit favorit – Rose Inc. Denna har en bas av återfuktande ämnen där det ligger små pigmentbubblor som smälter på huden. Jag testade först den som matchade min hudton men valde till slut en mörkare. Det gav en härlig glöd till hela huden och eftersom den är så lätt täckande kommer man undan med det.

Skin Enhance Illuminous Tinted Serum från Rose Inc kostar 595 kr/30 ml och du hittar den numera på Kicks.

Bryn för en riktig redhead

Jag testar mig just nu fram för att hitta perfekta mixen till mina bryn. Jag vill gärna ha en auburn-touch men det får inte bli för transparent. Härom dagen köpte jag en brynpenna från Anastasia som jag använt till den här looken, färgen heter just Aubrun. Det blev fint men efter det har jag kombinerat den med nya favoriten Brow Renew Enriched Eyebrow Shaping gel från Rose Inc. Det blev toppen! Kommer visa det snart.

Snabbjobbade stift till ögonen

Ett annat favoritmärke är Hourglass. Senast ut är krämiga skuggstiften som fått namnet Voyeur, precis som deras utmärkta ögonpennor. Som trenden råder är även dessa mycket lätta och skira i formulan och ger metallisk finish. Det härliga är att de både är lättjobbade, swish swish så har du skuggan på plats, och de sitter oväntat bra. Här har jag nyansen Aurora, en kopprigt grön. Det finns sju stycken. För att rama in ögonen lite mer körde jag ögonpenna från Gucci med en liten vinge.

Voyeur Eyeshadow Stick från Hourglass kostar 379 kr och du hittar dem på Skincity.

Hajpad mascara från Fenty

Det har kommit en radda med nya mascaror sista tiden och senast att landa här var Fentys Hella Thicc Volumizing Mascara, stavningen är rätt vad man än kan tro… Den ger verkligen bra med volym och är skön att lägga på men den lirar inte med mina fransar av någon anledning. Jag brukar inte ha svårt att få mascara att sitta men denna rasar på mig så det ser kladdigt ut efter några timmar. Vet att Kicki Norman älskar den och den är verkligen inte dyr. Så vill du ändå ge den en chans –  läs mer här.

Lyxiga rouget från Rose Inc

Ingen har väl missat att krämrouge tagit över som nummer ett på blushtronen? Och är det inte kräm från början så blir det krämigt på huden, som rouget från RMS Beauty som är perfekt när du vill ha magisk lyster. Här blev det dock multifunktionella Blush Divine Radiant Lip & Cheek Color från Rose Inc i Daylily. Jag upplever att det är lite fetare än traditionella krämrouge men trots det blir det inte en överdriven glans. Huden ser bara fräsch ut. Formulan är också hudvårdande med bl a squalane. Du kan bygga upp den och den känns otroligt dryg. Bra pigment. Plus för att det finns refill! Det är spegel i locket så du kan inte återvinna just den här asken. Jag har inte testat den på läpparna, återkommer när det är gjort.

Blush Divine Radiant Lip & Cheek Color från Rose Inc kostar 365 kr, refill kostar 215 kr. Du hittar det på Kicks.

Piffen på läppar osv

Som vanligt satte jag allt med både settingspray från Milk samt löspuder från Laura Mercier, det senare bara runt näsan, under ögonen och lite mellan brynen. Men innan sista duschen med settingspray och pudrandet la jag till några fejkfräknar till mina egna. De  har tyvärr bleknat en aning med åren. Här använde jag Caias Frecking Good som är en flytande variant med filtspets. Färgen är riktigt bra men det är lite knepigt att få till  olika storlekar på fräknarna. Man får måla och sedan dutta med fingret för att få det inte helt symmetriskt. Om du hängt med här ett tag vet du att jag älskar läppenna under läppstift. Så blev det den här gången också. Först nya Go Nude Lip Pencil i Morning Dew från RMS som ligger väldigt nära min egen läppton. På det ett lyxigt krämigt läppstift från Tom Ford, tegelrosiga Insatiable.

Go Nude Lip Pencil i Morning Dew från RMS Beauty kostar 290 kr och den finns på Hudoteket. Lip Color från Tom Ford kostar 501 kr hos Lookfantastic.

 

Sista puffen på håret

Sist men inte minst vill jag lyfta en produkt för håret som jag verkligen blivit så glad i. Det är Power Hour Curl Refreshing Spray från Amika. När man vaknar med håret lite huller om buller men det behöver inte tvättas och man vet att lockarna från gårdagen lurar där någonstans så behöver man bara några sprutt med denna mirakelspray så studsar de liksom upp igen. Hur bra!

Power Hour Curl Refreshing Spray från Amika kostar 319 kr och den hittar du hos Lyko.

Här är gänget som blev veckans look denna gång, minus brynpennan som inte kom med i bild. Jo, primern hade jag faktiskt men upptäckte att den inte riktigt gjorde något under ett tinted serum. Men fin under vanlig foundation är den. Så mer om den i annat inlägg.

 

Har du  några frågor om produkter, nyanser, konsistenser eller bara vill tipsa om något eller så – lägg en kommentar! Ha en fin fortsättning på helgen 🧡

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

 

17

Detta inlägg har 6 kommentarer

 1. Sofie

  Så himla snygg look! Fräscht! Är rose inc krämrouge lätt att blenda ut, har läst att en del upplever den som vaxig och svårarbetad? Vad använder du för borste till krämrouget? Funkar det med fingrarna?
  Såå svårt att välja nyans på rouge utifrån rose inc bilder! Upplever inte att de överensstämmer med hur de blir irl så att säga, har kollat in swatches och videor. Tips på hur man kan tänka utifrån hudton osv? Jag gillar ju inte rosa, vill ha nåt lite varmare men inte för rött och orange, har lite blandad hudton, ljus men med en ”hint” av varm underton. Vet att det bästa är att kolla i fysisk butik, men kan inte det tyvärr. Funderar på din nyans daylily, kan ju alltid testa på med en refill 😉
  Tack för alla fina, varma och inspirerande inlägg och klipp!

  1. Jessica Blockström

   Tack, så kul att höra. Jag tycker att det är lätt att arbeta ut men det är lite trögare än många andra. Därför upplever jag också att det sitter bättre. Jag har en duofiberborste som jag applicerar det med. Då får man upp en liten mängd att jobba med. Och förstår precis, det är supersvårt att se nyanserna och veta om de passar. Jag tycker att Daylily är rosa men varm. Det kanske låter konstigt ☺️ Nu finns märket på Kicks så har du nära till dem tycker jag absolut du ska gå och testa först. Hojta till om du har fler frågor!

   1. Sofie

    Vilken duofiberborste använder du? Mac 188s har tydligen utgått… den hade jag tidigare till krämrouge, tips på alternativ? Testat Hickap 403 tror jag den heter…inte lika bra…

    1. Jessica Blockström

     Jag använder faktiskt den gamla, den fungerar fortfarande för mig. Men tycker också att den nya från Rose Inc, som heter nr 5, är riktigt bra. Den är dock dubbelt så stor men glesare i toppen. Ett gissel det där när de slutar med saker som man verkligen gillar och tycker om att använda.

 2. Maria

  Så himla snyggt! Den ögonskuggan gjorde verkligen ”wow” för din ögonfärg (som är jättefin annars också, men ja, du fattar).

  1. Jessica Blockström

   Tack snälla, vad glad jag blir!

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Search

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.