Jessica Blockström

5 billiga beautynyheter med sommarfeeling

*Inlägget innehåller reklam för billiga beautynyheter genom annonslänk till H&M, Kicks och & Other Stories.*

Jag älskar lyx men har samtidigt väldigt svårt att motstå ett riktigt bra skönhetskap. Idag behöver det som tur är inte betyda dåligt bara för att beautyprodukter är billiga, tvärtom. Ibland hittar man de riktiga pärlorna bland de med blygsammare prislapp. Skillnaden märks då främst på förpackning och så är det med veckans fem nyheter. Alla levererar på topp utan att man känner sig skinnad. Sommarfeeling är det också på dessa, kolla här!

Billiga sommardeon

Passion & Nature Deodorant Tobago från Apoliva har en krämig formula som torkar i raketfart och en somrigt fräsch doft av passionsfrukt. Igår var det lite svettigt för där var två studenter som skulle firas i olika delar av stan och hela familjen skulle fixa sig typ samtidigt. Jag klarade värmeslaget utan fukt- eller lukttrubbel tack vare denna nyhet. Den håller samma klass som en annan favorit, deon från Ida Warg (Idas har något smidigare förpackning). Inga vita fläckar fick jag heller på mitt svarta linne. Pluspoäng för det! Det här är en antiperspirant men den är alkoholfri men innehåller mjukgörande sheasmör och fuktgivande propanediol. Det senare ska även motverka irritationer. Apoliva lanserade tre varianter samtidigt men det här är doften både jag och sonen gillade bäst.

Passion & Nature Deodorant från Apoliva kostar 49 kr och du hittar den på Apoteket(ej affiliate).

Smart nattbus till ansiktet

Fixa solfärgen medan man sover låter ju härligt och precis det gör nya busen från Sunne Stories. Overnight Hydra Face Mousse har en ganska lätt fluffig mousseformula som går snabbt in i huden. Jag arbetar in den efter rengöring och serum och väntar sedan en stund med övriga rutinen. Ett knep är att jag börjar med kinderna och pannan för att sen ta det som är kvar i handflatan på näsan osv. Annars upplever jag att det blir mörkare i mitten av ansiktet. Den här billiga busen finns i tre styrkor: Light Tan, Medium Tan och Dark Tan. Jag har använt Medium som blev en tydlig men ändå naturligt snygg skillnad lagom till morgonen.

Overnight Hydra Face Mousse från Sunny Stories kostar 199 kr för en liten smidig flarra på 50 ml. Du hittar den exklusivt på Kicks.

Drömskön kroppsmist

Skin Food är en klassiker från Weleda som knoppat av sig i allt snabbare takt. Jag höll nästan på att missa den senaste nyheten då den hamnat i en helt annan påse här hemma. Men som tur var lyste den gröna flaskan där nere på botten så pass att jag fick ögonen på den. Det är jag så glad för. Skin Food Ultra-Light Day Oil har en två fas-formula som du skakar och sedan sprayar över huden. Här får du en fuktmist och kroppsolja i ett. Misten är så luftigt lätt och så härligt sval. Ändå känns huden fräscht återfuktad efteråt plus att den ger lite extra lyster. Doften är samma som på hela Skin Food-serien men väldigt mycket svagare.

Skin Food Ultra-Light Day Oil från Weleda kostar 179 kr/100 ml och du hittar snart denna sköna pärla hos Kicks.

Oh hey, vilken hyvel

Du som sett senaste avsnittet av Badrumsskåpets hemligheter vet att jag på grund av tidsbrist och dålig planering rakar bort håren på kroppen. Jag har testat en radda olika hyvlar och sedan tidigare har favoriterna varit de tjusiga i metall från Melle samt den lilla resehyveln från Gillette Venus. Estrids blev aldrig en hit här hemma, fick blodvite varenda gång. Men så lanserade H&M det egna varumärket Oh hey hero (om någon fattar namnet, snälla förklara…). Här finns en hyvel som ser misstänkt ut som Estrids men är så mycket bättre. Den är inte riktigt lika tung och glider över huden som smör. På sin väg choppar den av minsta strå. Jag försöker gömma den då en annan i familjen gärna lånar och sedan lägger den med bladen i backen. Inte bra.

The Caretaker Razor från Oh hey hero kostar 89,90 kr och då får du ett extra blad med. Denna finns i lila och rosa och du hittar dem båda hos H&M.

Superfina sommardoften

Har du någon favorit bland de klassiska sommardofterna? En av mina är Beach Walk från Maison Margielas Replica-serie. Den doftar varm sand, salt hud och klassisk solkräm med kokos. Som Eden-Roc från Dior och Bronze Goddess från Estée Lauder, den familjen. Precis där hör också & Other Stories allra senaste doftsläpp Solar Essay hemma. Jag kan faktiskt inte skilja dem åt. Kikar man närmare på noterna hos Margiela och hos Stories så är de också väldigt lika. Det är citrus (som jag inte känner), kokos och vita blommor plus något varmt krämigt i basen. I Beach Walk har du heliotrop och ylang ylang, i Solar Essay har man använt cyklamen, mimosa och tiare. Båda har cederträ som grundar men skiljer sig i mysk hos Margiela och tonkaböna i Stories. Priset är den stora skillnaden, Solar Essay är såklart den billiga av de två. Men på huden märks inte det även om Solar Essay är något mindre kraftfull. Jag gillar också flaskan Stories har kört på här. Den är stilren och fin i all sin enkelhet.

Solar Essay från & Other Stories kostar 350 kr/50 ml EdT och du hittar den här. 

Vilken är sommardofternas sommardoft? Har du någon du alltid återkommer till? Här är några från tidigare år men det är snart dags för en sammanställning av årets nyheter så är du nyfiken – håll utkik!

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

13

Detta inlägg har 10 kommentarer

 1. Maja

  Sommardofternas sommardoft är sedan 10 år, och fortfarande ohotad etta, Diptyques Philosykos

  1. Jessica Blockström

   Ah, visst är det fikon i den? Älskar det men just den här doften har jag inte haft än. Tack för tipset!

 2. Sofie

  Hero -hyveln var ett supertips! Måste jag testa! Har kört venus engångshyvlar länge, men vill testa annat. Kram!

  1. Jessica Blockström

   Hej Sofie, jag blev så glatt överraskad att den är så bra, speciellt som den är så lik Estrids till designen att jag var orolig den skulle skära mig också. Hoppas du blir nöjd!

 3. Sofia

  Tack för tips om doft! Beach walk är min favorit, men dyr och dessutom får jag inte ha parfym på jobbet så mina flaskor blir oftast dåliga innan de tar slut… testar ditt tips!

  1. Jessica Blockström

   Ja, vad kul, den är så fin! Hoppas du gillar den också

 4. Lotta

  Jag köpte deon igår! Tog samma doft dom du, gillar den!
  Sen är jag sån som gillar friska dofter året om, Clinique Happy, DKNY Fresh Blossom samt Elisabeth Arden Sunflowers som kanske inte är just frisk, men jag har alltid gillat den.

  1. Jessica Blockström

   Hej Lotta,
   Vad kul att du gillar den! Håller med, gillar också friska dofter året om men framför allt på deo. Parfymer växlar jag lite mer. Kände du på de andra?

 5. Bia

  Rakhyvel är super !
  Tack för bra tips, som alltid

  1. Jessica Blockström

   Åh, vad kul att du också gillar den! Kram

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.