Jessica Blockström

Bästa solskydd till kroppen just nu

*Inlägget innehåller reklam för solskydd genom annonslänk till Bangerhead, Lyko, Meds och Sephora.*

Oj, vad det blev varmt nu och i veckan säger de att temperaturen ska glida upp mot 30-strecket. Tur jag har laddat med så mycket solskydd. För även om jag försöker ha keps och kläder som håller strålarna lite på avstånd så går det ju inte att helt täcka varenda hudfläck hela tiden. Jag sitter inte direkt och solar men det blir ändå lunch ute, promenader med hunden, spring till bussen, vin på uteservering osv. Och man måste ju få leva! Dessutom är det inte helt dumt med solen. I lagom dos vill säga. Både anti-inflammatorisk och D-vitamin boostande är den. Så vad har jag för solskydd på kroppen? Här är fem favoriter just nu!

Solskydd med miljötänk

Rubriken är lite av en motsägelse för det ligger i vårt intresse att solfilter är fotostabila och det gör att de bryts ner långsamt. Men Biotherms moderna klassiker Waterlover kommer trots allt i en flaska av återvunnen plast som också går att återvinna igen, nästan hela formulan är nedbrytbar och de filter man använt är testade för att ge så liten verkan på naturen som det bara går. Man har bl a testat så att den inte ska ha någon negativ effekt på vattenorganismer. Allt detta ihop har belönat Waterlover-solskyddet med Svanen-märkning. Mjölken är behaglig att smörja in, går bra ner i huden och lämnar ytan mjuk, inte kladdig.

Waterlover Sun Milk SPF 50 från Biotherm kostar 385 kr/200 ml och du hittar den hos Bangerhead.

Barriärstärkande solskydd

Har du känslig torr hud är Ambre Solaire Sensitive Advanced Serum SPF 50+ från Garnier ett tips. Trots att den är så lättflytande och sval på huden så innehåller den mjölkiga formulan bl a barriärstärkande ceramider. Jag tycker den är extra skön att smörja in på områden där huden är lite tunnare, t ex dekolletaget, ett område jag bränt mig på alldeles för många gånger. Du kan dessutom ha den både i ansiktet och på kroppen och det utan att bli ruinerad. Även om tuben är hopplös när man ska fota den (det tog evigheter att få den att stå upp) så har den en smart twist-kork som gör att du lätt kan slänga ner den i väskan utan risk för läckage men den håller sig också fräschare och fri från t ex sand. Den är parfymfri men doftar ändå solkräm, den är ändå fin den doften.

Ambre Solaire Sensitive Advanced Serum SPF 50+ från Garnier kostar 179 kr/125 ml men du hittar den just nu lite billigare på Lyko. 

Solskydd på danska

Rudolph Care är danska tv-profilen Marianne Rudolphs hudvårdsbaby och som många märken därifrån är detta ett ekolyx-märke. Man har en hel familj trevliga med solskydd som alla innehåller en hög andel naturliga och ekologiska ingredienser, toppen för dig som letar efter just det men som också vill ha ett lyxigt krämigt och milt doftande solskydd som ger lite extra lyster. Sun Body Lotion SPF 30 är nämligen mer kräm än lotion men går ändå bra in i huden. Den är Svanen-märkt och förutom solfilter får du en rejäl dos aloe vera men även kamomillvatten, glycerin, gurkextrakt och havtornsolja så både lugnande, fuktgivande och extra skyddande tack vare antioxidanter.

Sun Body Lotion SPF 30 från Rudolph Care kostar 259 kr/150 ml och du hittar den på Sephora.

Drömskydd i mistform

Härom dagen landade en flarra med nytt solskydd från Coola och den gick in på topplistan över solskydd till kroppen direkt. Flaskan är fin, solskyddet lätt att mista över huden och den krämigt mjölkiga mineralformulan är så skön att smörja in. Den går inte ner i huden helt, där känns som man får ett lent lager över ytan. Men det gör inget för det känns bara tryggt och huden blir ändå inte vit. Mineral Body Sunscreen Spray SPF 30 innehåller vårdande växtextrakt plus zinkoxid som solfilter. Jag gillar också att du kan spreja från alla vinklar och håll, upp och ner om det skulle behövs.

Mineral Body Sunscreen Spray SPF 30 från Coola kostar 459 kr/148 ml och du hittar den hos Bangerhead.

Multifunktionellt vatten

En av familjens bästa solskydd alla tider har varit Vichys härliga två fas-mist (som jag lärde mig den hårda vägen att den måste skakas innan applicering). Den favoriten finns kvar men har fått en kompis. Capital Soleil Solar Protective Water SPF 30 är så fräsch och lätt på huden men ger ändå skydd mot även de riktigt långvågiga strålarna. Här har man också adderat betakaroten för att ge solfärgen en boost och för att antioxidanten även gör att huden blir lite extra skyddad. I den gulare flaskan har du istället hyaluronsyra och den doftar lite citrus. Denna har ingen doft jag kan sniffa mig till. Precis som Waterlover från Biotherm är detta testat för att inte påverka de vattenlevande organismerna.

Capital Soleil Solar Protective Water SPF 30 kostar 269 kr/200 ml och du hittar det hos Meds.

🧡 Vill du veta hur du kan boosta ditt solskydd och göra det än mer effektivt? Kolla här!

🧡 Letar du efter ett solskydd med tonad formula till ansiktet hittar du det här.

🧡 Önskar du solskydd som är formulerat för att användas kring ögonen? Det finns här och här.

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

11

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.