Jessica Blockström

Veckans look med svenska makeupnyheter

Det råder högtryck inte bara när det kommer till vädret, även på den svenska makeupfronten händer massor. Den senaste tiden har det trillar in nyheter från märken som BeautyAct, Isadora, LH Cosmetics och Carolina Gynning, den senare med sitt andra släpp någonsin. Jag har testat flera av dem i veckans look som blev en både glowig och glittrig historia. Så här ser den ut.

Nyhetsregn från svenska makeupmärken

Lyster direkt i basen

Så vad fick hänga med i veckans look? Vi börjar med basen. Där blev det inte några svenska märken till en början men väl en go mix av solskydd och serumfoundation. Först laddade jag med en rejäl klick Glow 30 från kaliforniska Sun Bum för att få både SPF och lyster. Och yes, vilken glow det blev. Ovanpå det kändes heltäckande foundation dumt så istället körde jag en av vårens starkaste släpp: Skin Enhance Luminous Tinted Serum från Rose Inc. Läs mer om denna pärla här.

Glow 30 från Sun Bum kostar 275 kr/59 ml och du hittar den hos Lyko. 

Svenska rouget ger kinderna somrig ton

Jag är lite sen på bollen när det gäller sommarkollektionen från BeautyAct. Jag går inte igång på nyanserna i paletten eller glowsprayerna. Men läppoljorna är supersköna. Till denna look valde jag dessutom att testa Radiant Duo Blusher och gillar vad jag ser. Det är två färger som ser klara och pigmenterade ut, en rosa och en korall (mer än persika). Jag kunde inte välja, ville väl vara både rosig och sportigt fräsch på samma gång. Drog därför borsten över båda och det blev en hit! Härligt puder som är lätt att jobba in, resultatet är inte så skarpt man kan tro, huden får mjuk lyster och när man väl sätter puderrouge håller det sig oftast på plats. Här använde jag Givenchys smarta setting spray både över bas och färdigt resultat. Mer om den längre ner.

Radiant Duo Blusher från BeautyAct by Kicks i Flirty Peach & Pink Sky kostar 199 kr och du hittar den på Kicks.

Glittrig ögonlook med svenska märken

För att ge ögonen mer definition la jag lite av matta Jetsetter från bästa baspaletten från Tarte precis ovanför globlinjen. Sedan blev det skuggor från LH Cosmetics nya palett. I Aim Higher ser du tydlig inspiration från Lindas favorithobby klättring. Det är jordiga och gråa toner plus en solgul. Här körde jag Smear, en kall greige med vackert silverglitter, från franskanten och upp mot globen. Primer behövs om du vill undvika glitterfall. Nu tyckte jag inte det gjorde något, blev extra sparkle bara. Gillar denna palett mycket! Ramade in och gjorde vinge med nya Crayon i Edge som funkar både på läpp och runt öga. Mixade med svarta matta Crux från paletten för bättre hållbarhet och för att mörka ner pennan utan göra den helsvart. På fransarna blev det en kommande nyhet från Isadora och sist brynmascaran från Rose Inc som jag fortfarande gillar även om den blivit något grynig.

Aim Higher Palette från LH Cosmetics kostar 499 kr och Crayon i Edge kostar xx kr. Du hittar båda hos Bangerhead.

Ny favoritduo till läpparna

Med så mycket glitter kring ögonen blev det en lugnare läpplook men ändå lite färg. Här grundade jag ned Crayon i Bite (nu fick jag rätt produkt på rätt plats…). Först prövade jag med ett mer beige läppstift men det blev för tråkigt. Istället testade jag nya läppglosset Shiny Plumping Lipgloss från Carolina Gynning i färgen Cheeky Friday. Så härligt! Glider på fint, har en lätt lätt kylande känsla och tonen förstärker bara den egna läppfärgen lätt. Ska bli kul att testa övriga nyanserna, det finns tutti fem st.

 

Shiny Plumping Lipgloss från Carolina Gynning i färgen Cheeky Friday kostar 229 kr och denna finns hos Apohem lite billigare just nu. 

Crayon i Bite från LH Cosmetics kostar 179 kr och den hittar du hos Kicks. Där finns också färgen Edge!

svenska favoriter i veckans look
Hela ligan som landade i veckans look minus paletten från Tarte som ni sett tusen gånger redan.

Fler produkter & verktyg

Glömde nämna concealern jag använde, en ny favorit från Isadora i Wake up the glow-serien. För att sätta med puder körde jag Laura Merciers otroliga Translucent Loose Setting Powder i Honey som ger varm ton. Den är dyr men min burk har räckt i evigheter, du behöver så lite. För att få på den använder jag en lite mindre borste så jag verkligen bara får pudret där det behövs. Angled Blending Eyeshadow Brush från Flaer är toppen till detta. Tyvärr verkar den inte finnas längre men du hittar en liknande från Glossgods här. Och som sista sista blev det Prisme Libre Prep & Set Glow Mist från Givenchy som får det hela att smälta ihop fint, ger lite extra lyster och dessutom har SPF 45 så den kan följa med i väskan när solskyddet ska fyllas på.

 

 

Prisme Libre Prep & Set Glow Mist SPF 45 från Givenchy kostar 615 kr men finns bl a på Sephora där den är något billigare.

Beautyhack i värmen

Det är inte lätt att hålla sig från att svettas i värmen som varit och speciellt i nacken under håret har det lackat rejält. Men för att inte förstöra en fönad frilla så har jag ett knep jag lärt mig av Lina Ekh. Om man rollar huden med deo här och sedan låter torka så slipper du svetten här. Det måste dock vara en antiperspirant-variant, annars funkar det inte.

🧡 Nyfiken på vad jag gjort för Veckans look tidigare? Du hittar alla här. 

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

 

 

 

8

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.