Jessica Blockström

Oldie but goldie – mirakelkrämen Cicaplast Baume B5

*Inlägget innehåller reklam för Cicaplast Baume B5 genom annonslänk till Lyko.*

Det var så länge sedan jag körde en ”oldie but goldie” men så landade ett paket med Cicaplast Baume B5 på skrivbordet härom dagen. Detta är en riktig ikon som verkligen förtjänat sin plats på skönhetsvärldens stjärnhimmel flera gånger om. Med mirakelkräm menas nu inte att den kommer att släta ut alla rynkor, fixa studs i huden eller trolla bort pigmentfläckar över en natt. Det här är en produkt som gör mycket mer nytta än så. Jag brukar undvika att skriva att något är ett måste. Men har du inte Cicaplast Baume B5 från La Roche-Posay hemma så är det mina varmaste rekommendationer att du faktiskt ändrar på det.

Vad gör Cicaplast Baume B5 så bra?

Det är inte bara en sak som får denna produkt att sticka ut. Här finns det så många användningsområden och alla kan ha nytta av den, stor som liten osv. För innehållet i tuben är lugnande, reparerande, inflammationsdämpande och barriärstärkande. Du kan ha den om du har

 • torra hudfläckar
 • trista nagelband
 • irriterad röd hud efter strå-eliminering i bikninilinjen
 • överdoserat på syror (kanske lämnat en syrapeeling på lite för länge eller råkat gnugga med P50 från Biologique Recherche över samma parti för många gånger)
 • bränt dig i solen (det händer även mig)
 • fått ilsket kliande insektsbett
 • eksemutslag på ögonlocken
 • hetta och rodnad efter kraftfull behandling med t ex laser eller microneedling
 • väder utanför dörren som gör huden skör och torr, den fungerar utmärkt som skyddande klimatkräm
 • fått perioral dermatit och enbart behöver simpel godhet för att bli av med detta trista
 • varit förkyld och snutit dig till svidande rodnad kring näsan
 • osv osv osv

Miraklets hemlighet

Cicaplast Baume B5 är en av de mest värdiga vinnarna av Beauty Awards under de 10+ år jag suttit i juryn. Vad sjutton gör den så unik? Det här är en len, parfymfri och krämig balm bestående av välgörare som panthenol (B5), madecassoside (en beståndsdel av läkeväxten centella asiatica), glycerin, sheasmör samt ett prebiotiskt komplex som heter tribioma. Dessa sätter igång på studs och gör huden behagligare att bo i. Du kan ha den var det än behövs på kroppen, även i ansiktet. Har du lätt att få plitor? Inga problem då formulan inte täpper till porer. Värm den gärna lite mellan händerna först så går den in lättare. Jag skulle aldrig byta ut en go ansiktskräm mot Cicaplast Baume B% i evighet. Men då huden behöver extra hjälp för en stund, då får den rycka in.

Cicaplast Baume B5 2.0

cicaplast baume b5
En välanvänd lille en som börjar ta slut samt en rejält laddad stor tub som väntar på att få göra gott

Nej, denna klassiker har inte fått ny formula. Nu finns den däremot i en rejält generös tub som är mer än dubbelt så stor som ursprungsversionen. Vilket också är miljövänligare om du använder mycket, det inte går åt lika mycket material i en megatub som i två och en halv mindre.

Cicaplast Baume B5 från La Roche-Posay kostar 189 kr för stora tuben på 100 ml och du hittar denna pärla på Lyko. 

Har du testat La Roche-Posays superbalm redan? Berätta gärna om du gillar den lika mycket som jag eller om du inte alls har samma halleluja-upplevelse!

🧡 Om du är nyfiken på fler ”oldie but goldie” så hittar du varenda en av dessa klassiker här. 

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

15

Detta inlägg har 2 kommentarer

 1. Sofie

  Alltid kul när en inte så ”fancy” men pålitlig och välgörande multiprodukt, blir uppmärksammad och upplyft 🙂 skönt ibland med ”gamla” trotjänare bland alla ”nymodigheter” som poppar upp.

  1. Jessica Blockström

   Ja, ibland är det lätt att glömma bort de där gamla godingarna som fortfarande ändå är riktigt bra ☺️ och inte heller kostar så mycket.

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.