Jessica Blockström

Camilla Thulins bästa skönhetstips

*Inlägget innehåller reklam för Camilla Thulins favoriter genom annonslänk till Kicks, Lyko och Meds.*

Det börjar bli en lista nu med avsnitt av Badrumsskåpets hemligheter, senast jag snokade runt var det i stilikonen Camilla Thulins lådor och skåp. Denna klädskapare som alltid ser så fantastiskt tjusig ut med vackra klänningar, håret perfekt uppsatt i härlig knut och läpparna ofta målade knalligt rött. Jag hade förväntat mig lyx, lyx och lyx där hemma på Söder men oj vad jag hade fel. Det här är en riktig budget-queen med massor av smarta tips på bra produkter till snälla priser. Hon må älska vackra ting men när det kommer till makeup så är det andra bullar som gäller. Vill du se hela avsnittet hittar du det här.

Stildrottningen Camilla Thulins bästa skönhetstips

Kombon som fixar brynen

Camilla Thulins bryn har aldrig noppats och är därför snyggt buskiga. För att få styr på dem använder hon en något oväntad men ändå klassisk husmorskombo: tandborste och hårspray. Hon lägger på lite extra färg med brun skugga först, den palett hon använder är dock så gammal att den inte finns att köpa längre. Sedan sprayar hon på tandborsten och arbetar sedan in det i brynen.

Duon som sätter basen

Till vardags är det enkelhet som gäller i Thulins ansikte, hon kör en bas som bara är lite foundation där det behövs och då en budgetvariant från polska märket Inglot. Men när hon ska vara med i långa TV-sändningar eller har en helkväll med Nobel så plockar hon fram det riktigt krutpaketet, närmare bestämt Base of Swedens primer och foundation. Enligt Camilla tar det lite övning innan man får häng på hur denna kombo ska på men när du väl fått det så sitter basen perfekt oavsett vad som sker.

Primer och The Base Foundation från Base of Sweden kostar 399 kr resp 495 kr och du hittar dem båda på Lyko.

Tricket som håller läppstiftet på plats

Camilla och jag har gemensam kärlek till knalliga läppstift men delar också problemet med lite linjer runt munnen där färgen lätt smiter ut. Hemma i Thulins badrum hittade jag en gammal favorit, Max Factors transparenta läppenna som målas precis utanför konturen. Den har tyvärr utgått men det finns liknande hos Byredo. Tricket för att detta ska fungera är att dra ut huden när du målar, då får du formulan även i fårorna och färgen håller sig innanför denna mur av vaxer.

Invisible Lip Liner från Byredo kostar 290 kr och du hittar den hos Kicks.

Thulinskans färgråd

Camilla är färgstark med härliga mönster på klänningar och det där läppstiftet som ofta åker på. Men hur kan du göra om du skulle vilja ha in mer färg i makeupen?

– Lägg på extra med rouge. Det är en bra början att smyga in mer färg och sakta vänja sig, tipsar hon.

Smarta hårtipset

Det är inte gratis, Camillas frisyrknep. Men det är väldigt snyggt och snabbfixat. Hon har länge haft löshår som hon fäster och gör knut av. Sedan hennes hår blev grått ser hon till att färga in det i exakt den färgen för att det ska se naturligt ut. Det brukar gå att göra på de flesta salonger. Det måste dock vara äkta hår, annars blir det knas.

5 favoriter från Camilla Thulins badrumsskåp

Kika in i en av gömmorna som fanns hemma hos Camilla Thulin, här både budget och lyx

Mascaran som separerar

Masterpiece Max Mascara från Max Factor är Camillas favorit, en mascara hon köpte av misstag men snabbt blev förälskad i då den verkligen kammar igenom och separerar hennes långa fina fransar snyggt. Den kostar 179 kr och du hittar den hos Kicks.

Lättmålade läppstiftet

Jag hade med mig lyxläppstift från Gucci som present till Camilla och det blev dyraste lippien i hennes samling. Vi hittade mer än 10 olika i hennes mycket exklusiva Chanel-väska men alla i budgetklassen. Flera av dessa var Isadoras Lip Desire Sculpting Lipstick och två färger var favoriter, närmare bestämt Dusty Rose och True Red. De kostar 159 kr och du hittar dem hos Lyko. 

Mångsysslande balmet

En produkt som jag hittat hos flera av profilerna vi besökt är Dry Spots & Lips Balm från Decubal och Camilla Thulins badrum var inget undantag. Dock använde hon den på lite olika udda sätt. Förutom att ha den på torra fläckar på huden så körde hon även denna budgetfavorit för att fräscha upp läderaccessoarer. Apropå läder. Något vi inte fick med i avsnittet var att hennes skomakare också använde concealer för att renovera Camillas Chanel-ballerinas. Vem kunde anat det? Decubals ikon-balm kostar 59 kr och du hittar denna på Meds.

Grejen med favoritsprejen

Det fanns flera produkter från Björn Axén i Camillas badrum, bland annat hårmasken xxxx. Men det var ändå Megafix Hairspray vi fastnade för då hon använde den både för att hålla formen på brynen och för att fixera frisyren. Hemma hos Camilla stod den mycket tjusiga limiterade versionen där märket samarbetat med Iris van Herpen vilket var ett bra tag sedan. Dryg spray alltså! Den kostar 160 kr och du hittar den på Kicks. 

Succén som fixar frisset

Funderar du på hur Camilla kan hålla sig frilla så himla slät och elegant? Hon håller stråna på plats med en av de senaste årens mest hyllade produkter – Tämja från Björk. Jag kan avslöja att denna också finns i nästa profils badrum. Och det avsnittet kan du se imorgon kväll, där förklaras verkligen vad storheten hos denna ligger och vad som gör den så mycket bättre än alla copycats som kommit efter. Tämja Flyaway Tamer från Björk kostar 229 kr och den finns på Lyko. 

Parfymdrottningen

Lyxigast på hyllorna hemma hos Camilla Thulin var ändå hennes favoritdoft sedan många år tillbaka, Guerlains klassiker Shalimar. Det är en parfym som gav upphov till en helt ny doftfamilj när den släpptes 1925, den orientaliska med mycket amber i basen. Den har burits av många härliga kvinnor genom åren, t ex Rita Hayworth, Brigitte Bardot och Bianca Jagger. Den kostar 1330 kr och du hittar den hos Kicks.

Nyfiken på vad tidigare profiler har för skönhetstips och favoritprodukter? Du hittar alla blogginläggen med dem här. 

Ha en fin kväll 🧡

 

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

10

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Madeleine

    Lite nyfiken: vad är det för fantastiskt läppstift du har på bilden?

    1. Jessica Blockström

      Hej hej, det är Hermes Rouge Casaque. Dyrt som bara den men sitter som en dröm. Och hylsan är refill.

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.