Jessica Blockström

Bästa enzympeeling i pulverform

*Inlägget innehåller reklam för enzympeeling genom annonslänk till Bangerhead, Hudoteket, Lyko och Skincity.*

På sommaren är rådet att ta det lite lugnare med exfolierande syror och kraftfulla peelingar eftersom vi utsätts för så mycket sol och den här typen av produkter kan gör huden känslig. Men det är ändå skönt att få en sådan där rejäl djuprengöring emellanåt, speciellt som rutinen kanske blivit lite slarvigare lediga dagar och man kör hårt med solskydd. Jag har en favoritprodukt som passar perfekt då. Eller nu, alltså. Och om du har en känsligare hud generellt så passar det såklart året runt. Jag tänker på enzympeeling i pulverform. Toppen även för semesterresor då du lätt kan hälla lite pulver i en zip-påse och stoppa i väskan. Den klassiska klassikern på området är Dermalogicas Daily Microfoliant. Den är bra men det har dykt upp utmanare som jag faktiskt gillar ännu lite mer. Bland annat en från samma märke. Här är enzympeeling i pulverform i fyra olika versioner.

Enzympeeling för lyxigare kvällsrutin

Det är inte extrapris på Sisleys enzympeeling precis men jösses så den höjer humöret när jag gör kvällsrutinen. Du behöver inte heller mycket för att få effekt då den fluffar upp sig bra. Exfoliating Enzyme Mask blir nästan som en kräm när vatten tillsätts och mixen doftar ljuv lavendel. Den ska sitta som mask någon minut innan avsköljning. Här får du bl a papain och niacinamid, så du får antiinflammatorisk effekt plus att den motverkar tilltäppta porer. Huden känns ren, len och härlig efteråt med fin lyster. Designen på flaskan är väl genomtänkt. Under snäpplocket finns ett precis lagom stort hål för lätt dosering.

Exfoliating Enzyme Mask från Sisley kostar 1195 kr/40 g och du hittar den hos Hudoteket. 

Enzympeeling för liten kassa

Mest pulver för pengarna bjuder Plantheque på i sin The Power of a Peeling Powder. Det är också mest klös i denna, jag upplever den nästan en smula grynig till en början, du behöver jobba med den ett tag för att få den nästan slät. Det är malda riskorn som ger en polerande effekt som känns, tänker därför att du inte ska gå på denna ifall du har en känslig skör hud. Här får du den mest löddriga produkten som förutom riset innehåller extrakt från grönt te, papain, aloe vera och tremella-svamp som ska ge återfuktning. Detta helt naturliga pulver luktar klassisk sportdryck, du som är lika gammal som jag är minns kanske Gatorade. Där har du den. Du kan med fördel använda den som mask någon gång i veckan men se då till att den är fuktig hela tiden, det är tricket för att enzymerna ska hållas aktiva.

The Power of a Peeling Powder från Plantheque kostar 289 kr/100 g och den finns exklusivt på Skincity där man just nu erbjuder rabatt på sommarfavoriter som detta såklart är.

 

Enzympeeling som lugnar

I senaste avsnittet av Badrumsskåpets hemligheter hittar jag en Daily Milkfoliant i Idas dusch, ett knep jag faktiskt kör med själv. Det är så praktiskt att massera in mixen när man ändå står där och det går lätt att få av löddret när enzymerna jobbat klart. Det här har blivit en stor favorit för mig pga så snäll och så skön. Den rengör och tar bort döda hudceller men utan att göra huden det minsta irriterad eller röd. Istället blir den så mjuk och fin. Vilken stjärna. Pulvret innehåller lugnande havre och kokosmjölk. Den luktar en smula av just havre men helt överkomligt. Det enda jag inte tycker om är förpackningen. Pulvret åker lätt ut och fastnar i locket. Här tycker jag man skulle kunna komma på en mycket bättre lösning. Speciellt för detta pris.

Daily Milkfoliant från Dermalogica finns i två storlekar. En lille en som kostar 219 kr/13 g och en större som går för 725 kr/74 g, du hittar båda på Meds med bra rabatt just nu.

Enzympeeling med superkraft

Babor har nyligen lanserat en uppdaterad version av sin enzympeeling som en del i märkets nya rengöringsserie. Här finns också ett balm jag kärat ner mig i på senaste tiden. Men nu fokus på helt doftfria Refining Enzyme & Vitamin C Cleanser där namnet avslöjar lite av storheten. För här har man puttat med vitaminen som ger klarare och fräschare hud, alltså C. Så smart. Det kombineras med kaolinlera och papain för en djup rengöring. Det är den i gänget som har mest finmalet puder och ger skönast lödder. Det är också den som gjort min huden allra lenast. Det enda jag inte riktigt förstår här är varför behållaren, som har en smart klicköppning, är så stor. Pulvret fyller bara upp lite mer än halva, därför känns det lite som man blivit snuvad även om mängden är precis så som anges.

Refining Enzyme & Vitamin C Cleanser från Babor kostar 339 kr/40 g med den finns hos Bangerhead för några tior mindre. 

Så använder du enzympeeling i pulverform

Enzympeeling används efter rengöring men innan din övriga rutin som serum och dagkräm. Som du redan förstått mixar du enzympulvret med vatten i handen och masserar över ansiktet (glöm inte halsen). Ta mycket mindre pulver än vad som rekommenderas! På någon står det en mandels storlek, någon annan en tesked. Det är enligt mig alldeles för mycket. Men du får känna dig lite fram. Samma med vattnet. Börja med lite och jobba dig upp till ett lödder som du gillar. Det får inte bli för blött men inte heller för trögt. Sist men inte minst tycker jag det är härligt att svepa av med en blöt tvättlapp, då får du bort allt även om det fastnat i brynen eller råkat komma in i öronen. Eller så kör du som jag gör med Milkfoliant – i duschen. Vissa menar att du kan använda detta varje dag, jag gör inte det. Ett par gånger i veckan tycker jag är tillräckligt.

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

14

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.