Jessica Blockström

Veckans skönhetsfajt – solskydd med glow

*Inlägget innehåller reklam för solskydd med glow genom annonslänk till Lyko och Sephora*

Solen kommer och går den här sommaren, just nu känns det lite som midsommarväder varje dag. Men trots tillståndet på himlen är det ändå viktigt att skydda sig. Så många solskydd jag gått igenom under åren och något jag märkt är att huden ser fin ut precis när man smörjer den. Men sedan händer något, en stund senare så gör filtret att huden helt tappar sin glow. Vet inte om det är att jag fortfarande inte har haft någon semester eller om det faktiskt är något kemiskt som sker. I år har det dock dykt upp alternativ som fixar problemet – solskydd som verkligen laddar huden med glow. Två varianter har fått mycket hajp. En av dem har jag tidigare avfärdat som discokula. Men man är inte sämre än att man faktiskt kan ändra sig. Kolla in vad jag tycker om Sun Bum och Supergoops glow-spf’s här.

Lite skillnad i både konsistens och ton på Sun Bum och Supergoops solskydd med glow.

Plånboksvänligt solskydd med glow

Återfuktad och fräsch känns huden när jag använt Sun Bums lättflytande solskydd Glow 30. Den har en ganska ljus ton vilket har gjort den till en favorit innan sommaren tog fart och huden fick lite mer färg. Här finns c-vitaminrikt extrakt från kakaduplommon samt propanediol och glycerin som binder fukt och gör huden mjukare. Det enda riktigt negativa är att formulan är ganska rinnig, den kan komma ut lite snabbt ur tuben.

Glow 30 från Sun Bum kostar 275 kr/60 ml och du hittar denna exklusivt hos Lyko.

SPF med glow och primereffekt

Lite mer ton får du i den något krämigare Sheenscreen från Supergoop. Den är också formulerad för att fungera som en primer. Med makeup ovanpå så blir den också en fullpoängare, huden ser lenare, slätare och finare ut med mindre tydliga porer. Det senare är annars något som de skimrande pigmenten skulle kunna förvärra. Här finns också propanediol och glycerin, till det har man även puttat ner lite niacinamid och mot slutet av INCI hittar du sheasmör och hyaluronsyra.

 

Glowscreen SPF 30 från Supergoop finns i två storlekar, priset är 229 kr/20 ml och 459 kr/50 ml. Båda finns exklusivt på Sephora. 

Så ser 2 x SPF med glow ut på huden

Här ovan kan du se båda solskydden och visst ger de glow! Sun Bum till vänster och Supergoop till höger utan någon annan mejk. Jag ser ärligt inte så stor skillnad nu som jag gjorde innan huden fick lite färg. I våras när jag testade första gången kände jag mig nästan bländad av Supergoops glow. Men kolla här när det kommer bas osv ovanpå.

Sun Bum ser du till vänster och Supergoop till höger, liten men ändå synlig skillnad.

 

Jag tycker det blir tydligt att Supergoop är formulerad för att också fungera som primer, den ger ett riktigt soft glow och huden ser så mycket jämnare ut när man har makeup också. Den blir som ett snyggfilter. Med Sun Bum får du dock fortfarande väldigt fin lyster även om sminkeffekten inte är lika bra. Efter några timmar var det ungefär precis samma. Slutsatsen blir att om du bara vill ha glow så är Sun Bum toppen och dessutom bra mycket billigare. Ska du ha din SPF under smink? Då skulle jag välja Supergoop så länge jag har lite solig ton på huden. Den hudvårdande effekten då? Förutom den solskyddande som såklart är viktig så skulle jag säga att Sun Bum är en smula bättre. Ingredienserna som ska göra det kommer lite högre upp på INCI jämfört med Sheenscreen från Supergoop. Och du får en sudd med antioxidanter vilket boostar effekten från solskyddet. Det är inte alls dumt! Men jag vill ändå hävda att det inte är hudvården som är grejen, det är mer fluff. Jag skulle inte hoppa över varken serum eller dagkräm under någon av dessa.

🧡Fler skönhetsfajter? Dem kan du kika på här och inlägg med samma lika fast olika, dä rjag jämför fler än två produkter, har du här.

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

12

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.