Jessica Blockström

Ansiktsrengöring – tre nyheter som gör rutinen till en dröm

*Inlägget innehåller reklam för ansiktsrengöring genom annonslänk till Common Clouds, Hudoteket samt Lyko.*

Du som hängt med här på bloggen ett tag vet att jag haft stora problem med huden när jag var yngre. Då var ansiktsrengöring ingen njutning, mer något man gjorde för att försöka tvätta bort finnarna. Produkterna var ganska så omilda och lämnade huden strippad på det mesta. Ja, förutom finnarna då. Idag är det helt annorlunda. Rengöringen, framför allt på kvällen, är något jag verkligen kan längta efter. Jag älskar att stå och massera in en riktigt bra variant länge och sedan svepa bort det hela med en mjuk och fuktad tvättlapp. Idag vet jag att en bra ansiktsrengöring gör verklig skillnad. Du håller huden lugn och i balans, produkterna som läggs ovanpå har möjlighet att göra ett bättre jobb (de behöver inte starta på minus) och när sminket ska på får du också ett snyggare resultat när grunden är på banan. Här är tre nya stjärnor, ansiktsrengöring som har och gör något alldeles extra.

Krämigt lyxbalm

Babor har nyligen renoverat hela sin rengöringsserie, du kan t ex läsa om den sköna enzympeelingen som ingår där här. Man passade också på att släppa ett rengöringsbalm och jösses så jag gillar Hyaluronic Cleansing Balm. Det är krämigt och en smula grynigt, lite som min gamla favorit från Cremorlab som tyvärr utgått. Formulan på denna är inspirerad av en annan ansiktsrengöring från märket, ikonen Hy-öl. Den milt citrusdoftande formulan är som en spa-behandling att massera över huden. Man kan stå länge och hålla på utan att irritera men den blir snabbt smidig att jobba med. Efteråt är känslan silkeslen och behaglig. Bland ingredienserna finns hyaluronsyra samt en radda med växtvaxer och oljor, t ex från argan, carnauba, marula, ricin och solros.

Hyaluronic Cleansing Balm från Babor kostar 549 kr/150 ml men finns just nu för någon hundring mindre på Hudoteket.

Smart gel

För transparens så vill jag berätta att jag är nära vän med Maria Ahlgren, en av grundarna till Common Clouds. Det gör också att jag vet hur länge de jobbat på att få fram en riktigt bra ansiktsrengöring som passar både tonåringen med finnar och vi som är plus 50 Jag är inget superfan av gel men denna är så så bra. Den löddrar inte mycket men är snabb, gör rengöringen enkel, tar bort även solskydd och är samtidigt vårdande. Hela sommaren har jag dragit med mig mitt lilla labsample, även idag när jag sitter på bussen för att åka till Kroatien finns den i väskan. Så vad gör denna till en pärla? Man har haft barriärens hälsa i fokus och laddat gelen med centella asiatica, glycerin, niacinamid och ceramider. Trots att det är en gel (löddrar väldigt lite) känns huden mjuk, skön och glad när tvätten är klar. Jag använder den alla dagar jag inte har tid för den längre rutinen men också för att fräscha upp huden på morgonen. Den är doftfri och har ett pris som gör den till ett riktigt kap.

Cloud Wash från Common Clouds kostar 159 kr/125 ml och du kan köpa den direkt på märkets egen webbshop.

Len mjölk till olja

Balmig mjölk hittar du hos Dermalogica, den supersnälla Micellar Prebiotic Precleanse. Precis som Babors balm blir denna till en len och lättarbetad olja när du masserar den över huden men här går det lite snabbare. Förutom micellärteknik så finns här lugnande havremjölk, aprikoskärnolja, bomullsfröextrakt och prebiotika vilket betyder att huden verkligen blir ren från allt samtidigt som barriären bevaras och stärks, precis som övriga två i inlägget. Har du en känslig hud som blir lite gnällig om du rör den för mycket så är det här ett superbra alternativ eller om du vill ha fördelarna med balm men inte riktigt gillar den där rika formulan som många av dem har till en början.

Micellar Prebiotic Precleanse från Dermalogica kostar 610 kr/150 ml och du hittar denna dryging på Lyko.

Alla dessa tre är bra på att göra rent från smuts, smink och SPF men för riktigt sotig ögonmakeup behövs mer krut.

Kika på fler favoriter när det kommer till ansiktsrengöring?

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

13

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.