Jessica Blockström

5 favoriter – flytande ögonskugga med olika finish

*Inlägget innehåller reklam för ögonskugga genom annonslänk till Bangerhead, Hudoteket, Kicks samt Lyko.*

Ibland kan en ny produkt som trillar in här kicka igång en hel serie av tester, idéer och inlägg. Som härom veckan när LH Cosmetics släppte sin nya ögonskugga Sparkl. Det går inte att förstå hur fin formulan är förrän man testat. Varm i hjärtat blir jag i alla fall av så välformulerat smink som både är snyggt, så lätt att lyckas med och dessutom sitter som en dröm. Det fick mig att tänka på andra märken som kommit med flytande ögonskugga det senaste året. Den här kategorin flyger just nu, det har varit fest i labben. Så jag bjuder här på fem av mina favoriter att färgsätta ögonlocken med. Scrolla ner och du kan också se swatches på några av färgerna.

Ögonskugga med metallskimmer

Hållbarhetsarbetet har gått in i en ny fas hos RMS Beauty och man jobbar hårt på att få fram bra förpackningar, som foundation och blush där du kan köpa refill. När det kommer till flytande skuggorna har man jobbat med återvinningsbara metalltuber och med Eyelights får du dessutom en liten pryttel som hjälper dig att klämma ut det allra sista av denna krämiga ögonskugga. Den har metallic finish, oavsett nyans, men är inte riktigt lika tunn i konsistensen som många andra här i inlägget. Kanske tur för då skulle den rinna ur tuben…. På bilden ovan och swatches nedan ser du färgen Halo.

Eyelights från RMS Beauty finns i nio nyanser, kostar 360 kr och du hittar alla dessa hos Bangerhead.

Ögonskugga med glittermagi

Glimrar precis lika fint som havets yta kan göra en riktigt solig eftermiddag, det gör Glitter & Glow Liquid Eye Shadow från Stila. Det fina med denna lättviktsformula är att den genom en speciell teknik med vatten inte heller släpper sina små glittriga partiklar, du får helt enkelt inget nedfall under ögonen. Ändå är denna ögonskugga lätt att tvätta av utan att kornen river i tunna huden som vi har kring ögonen. Det är mycket bra! Basen är även den lätt metallskimrande så det blir riktigt festligt på locken. Här har jag använt färgen Bronzed Bell.

Glitter & Glow Liquid Eye Shadow från Stila finns i 9 nyanser, kostar 353 kr och du hittar märket exklusivt hos Lyko.

Ögonskugga med extra benefits

Som en highlighter i skuggformat är Sisleys überlyxiga Ombre Éclat Liquide. Jag tycker dock formulan här är svår att få riktigt så täckande på ögonlocken jämfört när jag swatchar på armen. Det är som att huden på locken får den att tunnas ut, väldigt märkligt. Fin blir den dock ändå, som en lent satinglänsande slöja och perfekt om du inte vill att det glittrar eller blir glansigt. Du kan dubbla den som just en highlighter om färgen är den rätta. Mina favoriter är Bronze, Wild och Copper, den sista är vad du ser här och den går fint att ha på t ex kindbenen.

Ombre Éclat Liquide från Sisley finns i sex nyanser, kostar 505 kr och du hittar dessa hos Hudoteket. 

Ögonskugga för våt glans

Otroligt lätt på ögonlocken är LH Cosmetics nya Sparkl där den svala gelformulan ger en fuktigt glänsande finish som bjuder på ett magiskt ljus. Jo, den är lite förtrollande. Jag kan fascineras av hur fint den blänker i olika ljus. Den sitter bra, mycket bättre än de glittrande skuggorna i märkets paletter. Jag hade på mig Delish igår och den var snygg ända tilll avsminkningen. Så här såg det ut, väldigt mjukt blev det, här kombinerad med brun skuggpenna. Att det finns folk som hävdar att man inte får glittra på ögonlocken när man fyllt femtio – sånt trams! Man får glittra precis hur mycket man vill.

Sparkl i Delish och ny mascara från Isadora som jag tror kommer i september. På huden nya Veil Hydrating Skin Tint från Hourglass.

 

Sparkl Multi-Use Liquid Eyeshadow från LH Cosmetics finns i tre nyanser, kostar 259 kr och du hittar den hos Kicks.

Matt ögonskugga deluxe

Sammetslen och lyxigt lerig – låter det helt galet kanske? Men det är precis så jag upplever Eye Tint från Armani. Det här är en formula utöver det vanliga, denna ögonskugga lägger som perfekt utan större insats och följer sedan lockets rörelse under dagen så du slipper färg i veck och vrår, den sitter. Färgen Cedar dessutom är otroligt fin, en sidenmatt mullvadsbrun som lyfter fram det blå i mina ögon. Det finns också skimrande nyanser men det är just matta färgerna jag tycker bäst om. De har en finish med djup. Dyrt som bara den för lilla flarran men oj så dryg – den rika pigmenteringen ger täckning på första svepet. En dröm helt enkelt.

Eye Tint från Armani finns i 16 nyanser, kostar 400 kr och du hittar den hos Lyko.

Swatches på riktig hud, inte så där superslät och filtrerad som många märken har. För än slätare finish så lägger jag lite primer under. Men det hade jag inte tid med idag…

 

🧡 Vill du läsa mer om Armanis Eye Tint, se just Cedar på ögonlocken eller bara inspireras av mer makeup i brunt? Då ska du kika här. 

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

17

Detta inlägg har 6 kommentarer

 1. Lotta

  Tack för tipsen! Fina allihop, men Sparkl blir det nog ett köp av så småningom!
  Fin du är på bilden, hade tänkt fråga vad det är för mascara men får väl hålla mig då, till september…

  1. Lotta

   Har beställt Sparkl i Delish nu!

   1. Jessica Blockström

    Vad kul! Håller precis på med inlägg där jag skriver om veckans look och där är den med igen ☺️

  2. Jessica Blockström

   Det är en mascara från Isadora kan jag avslöja utan att säga för mycket. Många nya och spännande mascaror som trillar in just nu så tänker att det får bli ett inlägg på det också. Ha en fin helg!

 2. Ida

  Har Armanis produkt men får den tyvärr inte att sitta länge alls, provat både med och utan ögonlocksprimer, har du ngt tips?

  1. Jessica Blockström

   Hej Ida,
   Vad tråkigt att du inte får den att fungera. Vilken primer har du testat? Vet du om huden på locken är åt det torra hållet eller kan det vara så att de är lite oljiga? För det senare så är det bra med en primer som är åt det lite torrare hållet, t ex Näckros Mineral Eyeshadow Primer från Idun Minerals som är skugga och primer i ett i en puderformula. Den är väldigt bra. Är huden däremot torr så kan det vara idé att smörja in ögonkräm även på ögonlocken. Se bara till att ge krämen tid att sjunka in innan du börjar lägga på skugga. Sist men inte minst. Många använder concealer eller foundation på ögonlocken för att jämna ut tonen. Det är inte att rekommendera, blir inte en bra grund för skugga att fästa i. Kanske har du prövat alla de här tipsen. I så fall återkom gärna så fortsätter vi leta efterlösningar! Ha en fin söndag.

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.