Jessica Blockström

Veckans look med ny hyllad makeup

*Inlägget innehåller reklam för hyllad makeup genom annonslänk till Bangerhead, Kicks samt Skincity.*

Jag kanske borde börja kalla detta månadens look istället eftersom det har blivit lite luftigt mellan gångerna. Men ambitionen, den är att jag ska hinna en gång i veckan så det får vara rubrikerna ett tag till. Den här gången är looken ett hopplock av makeup som i flera fall blivit hyllad, både här hemma och utomlands. Du kan se den växa fram i senaste reelen på Instagram. Här listar jag de viktigaste produkterna. Vi börjar från grunden.

Hyllad bas

Skin tints är den stora trenden på foundationfronten just nu, det är nästan svårt att räkna hur många som dykt upp bara på några månader. En av de mest hyllade och senast lanserad är Hydrating Skin Tint från Hourglass Veil-serie. På grund av få pressprover så har jag fått två nyanser som jag får mixa. Men det går tydligen utmärkt. Jag blir inte riktigt klok på denna. När jag applicerar den tycker jag det ser lite mjäkig ut, känns inte som det händer så mycket. Av någon märklig anledning så ordnar det dock upp sig och när hela looken är klar – ja, då är den plötsligt toppen. Dessutom sitter denna luring väldigt väldigt bra och här finns hudgodingar som hyaluronsyra, squalane, ängskrasseextrakt och rambutan. Dyr men lite mer i tuben än många andra. Det finns 18 nyanser, mina är 2 och 4. På Instagram kan du kika på sista reelen, där har du från början till slut.

Veil Hydrating Skin Tint från Hourglass kostar 600 kr/35 ml och du hittar den hos Bangerhead.

Oväntad rougefavorit

Jag har testat lite olika puderrouge den senaste tiden och bland de nya har jag fått en lite otippad favorit. Anledningen till förvåningen är att alla andra är dyra, den jag gillar mest är Lumenes Natural Glow Blush. Förpackningen är en lite trist pappernas men innehållet gör det lätt att få till en snygg rodnad. Det lägger sig jämnt och fint och sitter riktigt bra. Här har jag rosiga färgen Berry Glow.

Natural Glow Blush från Lumene kostar 149 kr och du hittar den hos Kicks.

Grunden på locken

För att få en lätt bas till eyelinern och sätta lite form på ögat så borstade jag en mix av Jetsetter och Flower Child från Tarte-paletten på rörliga locket och en liten bit ovanför globlinjen. Runt ögat körde jag favorittjockispennan Cream Eyeshadow Pencil från Nathalie Berzelius i Dark Bronze. Båda dessa kan du läsa mer om här.

Hyllad pensel

Glossgods har länge varit en influencerfavorit men den senaste tiden måste ändå vara rekord i lovord. Och märket har släppt mycket nytt som varit riktigt bra. När jag besökte Spindelsven för inspelningen av Badrumsskåpets hemligheter tipsade hon mig om en sak som jag dock inte sett – märkets nya verktyg och framför allt M01 som är en tunn tunn eyelinerpensel. Nä, inte då, tänkte jag som är lite skakig på handen. Men där hade jag så fel för denna tunnis gör det bra mycket enklare att få till vingen än jag någonsin kunna tro. Tror du mig inte så kolla som sagt på reelen med looken. Hyllad av Ida med rätta, tack för tipset. På tal om Ida så var den hennes samarbete med Glossgods jag körde som eyeliner här, den heter Low-Key. Läs mer här. 

Sharp Eyeliner Brush från Glossgods kostar vanligtvis 99 kr (vilket i sig är ett kap) men finns just nu för bara 59 kr på märkets egen hemsida här.

Hyllad glitterskugga

Ett annat märke som släppt mycket fint det senaste året är LH Cosmetics men jag tror att den senaste produkten är den som är mest hyllad. Sparkl är flytande skugga med fantastiskt fint skimmer. Jag skulle inte säga glittrig, det är mer en vacker glans du får. Den jag använt mest är Delish och jag duttar den på locket med fingertoppen. Effekten blir ganska subtil men det är precis lagom perfekt för denna dam. Till skillnad mot paletten man släppte senast, där glitterskuggorna fällde rätt bra, sitter den här hela kvällen. På riktigt. Och det gillar man ju. Jag har skrivit om den för inte alls länge sen men tycker den är värd all hyllning i världen. Läs mer här. 

Sparkl från LH Cosmetics finns i tre nyanser, kostar 259 kr men du hittar den hos Kicks för lite mindre just nu.

Mascaran med mest böj

Är du en av alla de som inte orkar hålla på med franstång men ändå väldigt gärna skulle vilja ha en snygg böj på fransarna? Då är nya Fan Fest från Benefit ett hett tips. Den har en kurvig borste och en formula som får fjång på mina på bara ett par borsttag. Första gången trodde jag knappt att det var sant. Man kan bygga på och bygga på och fint blir det. Sitter gör den också. Men. Det står ingenstans att den är vattenfast, något som brukar vara en förutsättning för hållbar böj. När man ska ta bort den behövs dock ett ganska idogt jobb och den kräver två fas-formula. Så min gissning är att denna formula är vattenfast. Förutom den, herre så bra!

Fan Fest Fanning Mascara från Benefit kostar 359 kr och den finns endast hos Sephora.

Lyxigaste läppbalsamet

Hourglass har gjort succé med sin Phantom Volumizing Lip Gloss och trots att det inte är något budgetlippie så tycker jag denna förtjänar att bli hyllad. Formulan är en dröm på läpparna, finns inget lyxigare idag. Len, mjuk, ger fyllig finish med elegant jämn färg och glans. Nu har man dessutom släppt fyra nya färger. Jag har än så länge bara testat en av dem men det blev kärlek direkt. Denna heter Desire och är en mjuk men kall och köttigt rosa ton som bara fräschar upp tonen på läpparna och får den att djupna något. Jag tycker inte färgkartorna på webbshopparna gör den rättvisa, där ser den nästan lila ut.

Phantom Volumizing Lip Gloss från Hourglass kostar 429 kr och du hittar alla färgerna (utom Sense som är försenad) hos Skincity. 

Look med hyllad makeup – så här blev det

Vill du se fler veckans look – du hittar alla här! Har du frågor så kan du antingen skriva en kommentar här på bloggen eller på Instagram. Jag försöker svara så snabbt jag bara kan. Ha en fin fredagskväll 🧡

 

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

16

Detta inlägg har 3 kommentarer

 1. Az

  Hej Jessica! Älskar din blogg <3

  Vet du om Armani släpper nån ny foundation snart? De brukade vara i framkant men jag hör inte så mycket om detta märke längre.

  Ser fram emot ett inlägg om höstens bästa halvtäckande foundations!

  1. Jessica Blockström

   Vad glad jag blir, tack för fina ord! Håller helt med dig, de var verkligen bland de bästa och har ju fortfarande riktigt bra baser. Men vad jag sett kommer de inte med något nytt den här hösten. Ett nytt puder är på g samt en uppdatering av deras Power Fabric concealer. Så vi får vänta. Kanske de kokar på något extra bra, man hoppas ☺️

   1. Az

    Tack för ditt informativa svar!

    Och – ja! Din blogg är verkligen toppen, jag tycker om tonfallet, din ärlighet och den precis lagom mängden av beautynördighet. Keep up the good work!

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.