Jessica Blockström

Gänget som fixar fina naglar

*Inlägget innehåller reklam för produkter till naglar genom annonslänk till Bangerhead, Kicks och Lyko.*

Jag har alltid haft riktigt bra naglar, även när jag inte kunnat låta bli att dra av gellack så brukar de komma tillbaka i fin form. Men den här sommaren hände något. I flera månader skivade och hade de sig. Gick sönder precis där huden slutar och bröts i märkliga bitar. Men så damp det ner en ny behandling på hemmakontoret. Det behövdes inte många dagar för att konstatera att den här kuren faktiskt fungerade. Inspirerad av det fina resultatet kommer här fem saker som får händer och naglar i bättre form.

Superkur för naglar

Många nagelstärkare har en tendens att göra naglarna starka men också torra och stela. Det gör att de går av ändå. Nu har OPI kommit med en helt ny variant. Repair Bond är en slags Olaplex för naglarna. Den kan inte bara laga trasiga bindningar inne i naglarna utan också skapa nya. Arga Tanten har alltid haft skruttiga naglar som inte växer en millimeter över kanten på fingertoppen. Naglarna har fåror, bryts och skivar sig. När hon började testa Repair Mode var förväntningarna ej höga. Men jösses så bra det gått. Hennes naglar har nästan helt slutat gå av och sist vi sågs fanns där en början till längd. Hon är överlycklig. Jag är också glad att mina hämtat sig. De känns helare och själva ytan plus ton är fräschare. Den tunna vätskan penslas på rena, lackfria naglar två gånger om dagen i sex dagar. Den går helt in i naglarna och lämnar inget kladd på ytan. Så enkelt och så bra.

Repair Mode Bond Builder från OPI kostar 341 kr/9 ml. Just nu är det slut överallt men jag har fått besked om att det ska komma en liten laddning nästa vecka. Du kan bevaka det hos Kicks här.

Bästa filen till naglar

Jag och Arga tanten är inte överens om allt men förutom ovan Repair Mode har vi också upptäckt magin med glasfil. Inte en ny uppfinning direkt men det har kommit en hel rad riktigt bra senaste åren. Jag har en ny favorit, Glass Nails File från Tweezerman som bor i ett skyddande plastskal. Det är toppen då enda negativa egenskapen hos just en glasfil är att den går i bitar om du tappar den på golvet. Det vet jag för det hände min förra favorit… Om du inte tappar den eller har ett skal så håller den i evigheter och går enkelt att rengöra/desinficera. Alla glasfilar är inte bra. Många är på tok för grov filyta. Istället för att försluta toppen på nageln så ruggas det upp. Inte Tweezermans, den är perfekt och dessutom dubbelsidig.

Glass Nail File från Tweezerman kostar 99 kr och den hittar du hos Lyko.

Smart serum till naglar & nagelband

I England är Margaret Dabbs en stjärna för att hon tar hand om andra stjärnors händer och fötter. Här i Sverige har vi nyligen börjat lära oss hennes namn. Anledningen är att hon har produkter för just händer och naglar som sedan cirka ett år finns här. De är värda att spana in för det finns många välgörande godbitar. Som Hand & Cuticle Serum i Fabulous Hands-serien, en liten smart tub med spetsig topp där innehållet trycks ut – perfekt för alla oss som glömmer att piffa nagelbanden men har lite tid över på bussen/tunnelbanan/väntrummet hos tandläkaren osv. Innehållet är inte heller kladdigt eller flottigt, det är mer som en kräm som direkt går in men också får t ex nagelbanden att se så mycket fräschare ut. Det består bl a av vårdande emu- och tea tree-olja samt skyddande mineralolja.

Hand & Cuticle Serum från Margaret Dabbs kostar 155 kr för en generös tub med 15 ml och den finns hos Lyko.

Smidig peeling för nagelbanden

Då och då är det bra att ta sig an nagelbanden och se till att få bort döda hudceller som gärna klänger sig fast runt nagelbädden. Annars kommer inte ovan serum att kunna göra så mycket nytta och nagelbanden kan bli tjocka och torra. Utmärkt hjälp för det är t ex OPIs trevliga Exfolitaing Cuticle Cream. Den gör det enkelt och lätt. Allt du behöver bry dig om är att trycka ut en liten mängd, massera in delen över nagelbanden och sedan puffa bort allt gammalt skrufs med en sk .

Exfoliating Cuticle Cream (som är en gel..) från OPI kostar 257 kr/27 ml men finns för några tior mindre hos Bangerhead.

Lyxkräm för händerna

Det är lite roligare och trevligare att smörja in händerna när man har en kräm som både doftar gott, smälter in och gör huden babylen med fräsch lyster. Precis så är The High Five från Mantle. Den har en lent fluffig och okladdig formula som är både sval och lugnande. Här finns också ett pärlband av fina ingredienser, t ex CBD, ceramider, hyaluronsyra och sheasmör. Det enda jag har att klaga på är att man bytt design på tuben. Jag tycker min, som du ser överst i inlägget, är mycket snyggare än den nya. Men ful är den ju inte nu heller.

The High Five från Mantle går på 200 kr för 75 ml och den finns på Kicks. 

Vill du hellre ha en handkräm med SPF så hittar du fem härliga sådana här.

Ha en fin kväll 🧡

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

11

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Lotta

    Tack för alla tips!

    1. Jessica Blockström

      Tack för att du läser

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.