Jessica Blockström

Läppstift och läppglans i rotation just nu

*Inlägget innehåller reklam för läppglans och läppstift genom annonslänk till Bangerhead, Hudoteket, Lyko och Sephora.*

Det finns en skönhetsprodukt jag använder varje dag och det oavsett om jag är ledig, jobbar, ligger sjuk, är på ett flyg eller ska på fest. Innehållet i min väska är ett bevis på det, där ligger minst en läpprodukt för varje dag i veckan. Det är läppstift, läppglans, läppbalsam och så min senaste besatthet – läppenna. Så vilka är favoriterna just nu? Här kommer gänget!

Flytande matt läppfärg för liten budget

I slutet av veckan var jag i danska Hornbaek med Sephora och fick där testa en hel del nya produkter. Deras eget flytande läppstift Soft Matte & Easy fanns med och jag fastnade direkt för den riktigt hallonröda No big deal. Formulan är väldigt lätt på och täcker efter ett par lager men om du bara vill ha lite förstärkt ton kan du nöja dig med ett laget. Gör du som jag och drar på ordentligt så blir Färgen verkligen intensivt lysande och jag älskar det. Satt förvånande bra dessutom och jag gillar den lilla hylsan som går lätt att ha på fickan. Jag mjukade upp konturen lite för en mer modern finish. Så här ser det ut på.

inte läppglans men väl matt knallig läppfärg
Så här glad blir man av att sminka sig i grupp, bakom mig två dejliga danskor och på läpparna Soft Matte & Easy i No big deal.

 

Soft Matte & Easy Smooth Matte Lip Color kostar 149 kr/4,5 ml och du hittar det såklart på Sephora. 

Knubbig krita & snyggaste läppennan

Tidigare i veckan var jag på NK och träffade Sweeds grundare Gabriella Elio för test av produkter och prat om livet. Märket har lanserat en hel rad succéer de senaste åren, något som startade med otroliga mascaran Lash Lift. Jag har många favoriter här och jag kan redan nu slå fast att flera av nyheterna kommer att hamna i rotation pga bra på många plan. Jag har redan haft Lip Liner och Le Lipstick i olika färgkombinationer. Den jag verkligen förälskat mig i är läppennan Lou Lou, en kall rosa som påminner om livets läppenna men är något mörkare. Väldigt lättmålad, skön och sitter bra. Ovanpå har jag kört French Girl, en djup röd. Le Lipstick är läppstift i kritformat som gör det snabbmålat. Du kan få en skir effekt men också bygga på och innehållet är vårdande. Resultatet av just den här duon blir så här.

Penna och läppstift är perfekta partykombinationen då det får färgen att sitta i timmar och nötas snyggt.

Lip Liner och Le Lipstick från Sweed finns båda i sju färger och de kostar 225 kr resp 265 kr. Du hittar båda hos Hudoteket.

Fickvänligt läppglans

läppglans med hybridformula och peptider
Läppglans som också ger mer fyllighet, Bare är den tredje färgen från vänster.

 

Ljuvlig när man bara vill ha något riktigt skönt som också plumpar naturligt och ger lite extra glow till läpparna är RMS Beautys lilla metalltub med Liplights. Jag har alltid färgen Bare på fickan och nu när jag varit lite krasslig några dagar är den också behagligt lenande. Det är ett läppglans men en hybrid såklart, här får du återfuktande och  mjukgörande effekt plus fyllighet från peptider. Det senare gör att du slipper pirrkänslan som traditionella plumpare ger. Det här är inte en nyhet, det kan du se på tuben i bilden högst upp. Men den fick vara med ändå pga gillar mkt.

Liplights Cream Lip Gloss från RMS Beauty finns i sju färger och du hittar dem hos Bangerhead för 272 kr/9 g. 

Lyxigast läppglans-hybrid

Desire ser mörkare ut i sitt stift än det blir på läpparna eftersom det släpper igenom din egen läppfärg.

 

Hourglass satte en ny standard med sin Phantom, ett läppglans som är mjukt likt en gel, jämnar ut ytan så fint och ger vacker glans. Nu har man släppt fyra nya färger och jag hittade direkt en ny stjärna. Desire är en MLBB, dvs en färg som förstärker den egna läppfärgen och ger den mer fyllighet och djup. Hylsan är både lyxig och praktisk, innehåller välkomponerat då du inte bara får snyggare läppar direkt. Känslan och glansen håller så länge, förvånande så för att vara just läppglans. Så här ser Desire ut på läpparna.

Phantom Volumizing Lip Gloss från Hourglass finns nu i 12 nyanser, det kostar 410 kr/1,7 g och du hittar det hos Bangerhead.

Hetast läppolja

En av de stora snackisarna under Sephora-eventet i Danmark var Hourglass nya läppolja Odyssey. Jag hade testat det i den transparenta varianten hemma och visst var formulan skön. Men i färgen Werk Trip fick denna lena hybridlippie en ytterligare dimension – så fin. Du får en superglossig finish och väldigt mjuka läppar, inget klister för håret att fastna i här. Vårdande ingredienser kommer högt på INCI, som jojobaolja, sheasmör och agave-extrakt.

läppglans och läppolja i kombination från milk
Vi var många som vallade Odyssey i Danmark men en av de flitigaste ser du här, Plazas skönhetsredaktör Fatima, eller Another beauty junkie som hon heter på Instagram.

 

Odyssey Lip Oil Gloss från Milk Makeup kostar 359 kr för en rejäl dos på 6,5 ml, finns i åtta nyanser och du hittar det exklusivt på Sephora. 

Spegelblankt läppglans

Ett annat svenskt märke som är i ett stim och släpper härliga nyheter i parti och minut är LH Cosmetics. För några veckor sedan var det flytande skuggan Sparkl och nu har det krämiga och vinylglossiga Glazed landat. Detta är en fröjd att svepa på läpparna på grund lyxigt fylliga formula. Min favorit är transparenta Sweet men 18-åringen gillar rosa Drip och det vet jag även är en Margareta Grääs-favvo. Även här finns volymgivande peptider men också mjukgörande avokadoolja. Där det glittrar är det veganska pärlor som fixar den effekten. Hållbarheten är nästan lika bra som hos Hourglass och bättre än Milk. Här Sweet efter en fika.

Glazed Lip Gloss från LH Cosmetics har ett rekommenderat pris på 249 kr/3,5 ml men du hittar det hos Bangerhead för 199 kr.

Ha en fin kväll 🧡

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

16

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.