Jessica Blockström

5 tips som hjälper när huden säsongs-strular

*Inlägget innehåller reklam för produkter till huden genom annonslänk till Glowid, Hudoteket, Meds, Sephora och Åhléns.*

Brukar din hud knasa ur när det växlar från sommar till höst? De första gångerna jag märkte att något var annorlunda kopplade jag inte alls ihop det med säsongsbytet, tänkte mer det var stress post-semestern. Men när jag väl fick syn på det blev det så tydligt. Precis som vädret och temperaturen inte riktigt bestämt sig för var det ska landas så rockar det i hudens balans. För mig händer det varje år. Nu har jag dock hittat en hel del knep som hjälper. Ibland räcker det med ett, vissa år behöver jag ta till flera.

Lätta på morgontvätten av huden

När huden känns skör och torr är det bra att köra snällare tvätt på morgonen, t ex ett milt ansiktsvatten fri från syror. Det går också snabbt vilket är välkommen när man känner sig extra snooze-benägen. Dock undviker jag micellärrengöring eftersom det drar upp saker från huden och behöver sköljas av. Jag vill bara få bort det som ligger allra överst på ytan, typ svett från natten. Då har också ansiktet lite skydd kvar. Min senaste upptäckt är lyxiga Floral Lotion no 1 från  Future 5, en rengöring och ansiktsvatten i ett där kamomill, ros och ringblomma tillsammans med örter återfuktar, lugnar och gör gott för barriären.

Floral Lotion no 1 från Future 5 Elements kostar sina rediga 799 kr/150 ml men du behöver inte mycket. Den finns endast på salonger som använder märket i sina behandlingar men du hittar också märket hos theskincoach. Vill du ha ett budgetalternativ är Fundamental Ampoule Mist från Klairs väldigt skön. Spraya över ansiktet och svepeav med bomull så kommer du få ytsmutsen och samtidigt återfukta. Den kostar 389 kr/125 ml och du hittar den hos Glowid. 

Addera essence

Lager på lager när det gäller återfuktning är smart då ingredienserna hakar i varandra och fukten stannar längre. Här är essence toppen, du får ner fukt djupt och kan klappa in flera lager om du önskar. Jag ser och känner tydlig skillnad när jag lägger till det, speciellt när det blir lite kyligare ute och värmen höjs inne. Fermentented Mushroom Hydrating Essence från Skin Treats är fortfarande en favorit, dessutom ett kap. Den innehåller fina återfuktare och barriärstärkare i en ultralätt mjölkig formula. Läs mer om den här. Vill du ha något som bjuder på mer fett? Pröva Cream Skin från Laneige. Den beskrivs som mix mellan ansiktsvatten och ansiktskräm, jag landar på att det är ett essence då formulan är ett krämigt vatten med ceramider och peptider.

Cream Skin Cerapeptide från Laneige kostar 399  kr/170 ml och den finns på Sephora.

Gör en maskinsats

Ett tag var söndagsmasken det roligaste som rullade runt på instagram sista dagen i veckan. Jag vet inte om de flesta slutat maska då men jag tycker fortfarande det är en god idé att köra en passande mask för att fylla på med nyttigheter och preppa huden inför veckan. Att göra det på söndagar måste man förstås inte men den där rutinen passar mig, då gör jag tid. En klassiker är Instant Hydrating Mask, en fuktbomb du med fördel kan låta sitta över natten som bjuder på en stor dos glycerin, squalane och lanolin (dvs ej vegansk). Har du tendens till att få finnar? Då skulle jag välja en annan, t ex Ultra Facial Mask från Kiehl’s eller Hemp Overnight Nourishing Rescue Mask från the Body Shop istället.

Instant Hydrating Mask från Beauté Pacifique kostar 399 kr/100 ml men du hittar den hos Meds till lägre pris nu, Ultra Facial Mask från Kiehl’s kostar 439 kr/100 ml och finns på Skincity och Hemp Overnight Nourishing Rescue Mask från the Body Shop kostar 195 kr/75 ml och den hittas hos Åhléns.

Satsa på byggstenar till huden

Glycerin och hyaluronsyra i all ära men för att du verkligen ska få ihop huden så behövs också ceramider. Det har skönhetsvärlden också fått dille på nu så ingrediensen lyfts fram alltmer. En av de allra härligaste krämerna för ansiktet som jag testat den senaste tiden är Dermalogicas nya Stabilizing Repair Cream. Förutom att vara toppen nu när det blir kallare så har den också hjälpt mig med återhämtningen efter min senaste ansiktsbehandling. Så snäll, len, lugnande och uppbyggande. Här finns ceramidbyggande komplex ihop med cica och fermenterade mjölksyrebakterier.

Stabilizing Repair Cream från Dermalogica kostar 795 kr/50 ml i välfungerande pumpflaska men du hittar den just nu för en rejält mindre sudd på Hudoteket. 

Kör en kvällssmoothie

Skincare smoothie är ett uttryck som myntats av Drunk Elephant, här mixas olika produkter med varandra för att förändra, underlätta eller förbättra effekten. Mest känd är TikTok-raketen med bronzerdropparna D-Bronzi och ansiktskrämen Lala Retro. Men vill du göra en smoothie som passar huden som strular just nu är tipset ett annat – mixa olja i ditt serum. Deras smoothie-recept består av två serum och en olja: fukt från B-Hydra Intensive Hydration Serum, lätt exfolierande TLC Framboos Glycolic Night Serum samt mjukgörande, näringsrika och balanserande Virgin Marula Luxury Facial Oil. Det blir en smoothie deluxe. Har du serum hemma och bara vill lägga till en olja går det utmärkt. Eller om du vill mixa den i din vanliga kräm, fungerar också fint!

Virgin Marula Luxury Facial Oil från Drunk Elephant är väldigt härlig och gör huden supermjuk. Den kostar 869 kr/30 ml och finns exklusivt på Sephora.

Är det lite skralt i hushållskassan nu så kan jag tipsa om Emma S. superfina mix i Botanical Glow Oil. Här får du näring, glow och fin ton tack vare oljor från avokado, kaktusfikon, karoten, moringa osv. Den kostar 479 kr men finns för extra bra pris på Meds just nu. 

Märker du av vädrets växlingar på huden? Har du några speciella knep för att hålla den i form? Alltid kul att höra vad andra gör 🧡

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

11

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Maja

    Ja att jag gör! Min hud blir otroligt bråkig med primadonnefasoner, inget som annars funkar bra gör det nu. Rödflammig och samtidigt grådassig, småblemmor och trams. Jag skalar ner ett tag, färre aktiva ingredienser och så lite duttande som möjligt. Brukar ordna upp sig inom nån vecka

    1. Jessica Blockström

      Vad kul att höra, skönt du hittat din metod! Och smart att skala ner för en period. Lägger du till något, byter när det blir kallare eller kör du samma när huden landat igen?

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.