Jessica Blockström

Veckans look med lyxig fransk makeup

*Inlägget innehåller reklam för fransk makeup genom annonslänk till Kicks, Lyko samt Sephora.*

När jag satt och skrollade genom Instagram-flödet för några veckor sedan landade jag hos min skönhetsredaktörs-kollega Fatima anotherbeautyjunkie Krantz. Hon hade klickat hem produkter från ett franskt märke jag aldrig hört talas om och efter att ha letat mig vidare till deras egen hemsida var jag också såld. Violette.fr är grundat av makeupartisten Violette Serrat och det här är så där vackert avslappnat som fransk beauty kan vara men med en modern känsla. Det finns massor av fint att inspireras av på deras sociala medier men surfa in där på egen risk. För mig slutade det med att det idag kom hem ett paket med tre produkter. Två av dem blev startskottet till den här versionen av veckans look som du också kan se växa fram på min Instagram.

Snabba basen

Jag körde en snabb skin tint idag och laddade på den med fingrarna. Inte fransk makeup dock, det blev Veil Hydrating Skin Tint från Hourglass även denna gång. Den ser så naturlig ut på men jämnar ändå ut och ger huden en fräsch finish. När jag fått på ett lager tog jag samma produkt men från korken (som blivit lite tjockare i konsistensen) och bättrade på där jag tyckte det behövdes, t ex vid näsvingarna och under ögonen.

Lyxiga bronzern

 

För att få lite liv och  värme till huden borstade jag Laguna Bronzing Powder 02 Original från Nars på kindbenen, vid hårfästet och lite över näsan. Det sista som var kvar på borsten sveptes över ögonlocken. Däremot undviker jag att ha bronzer där huden sjunker in lite mellan ögonvrån och tinningen. Jag upplever att det kan få mig att se lite trött och hålig ut. Det behövs så lite av denna för att få fin solkysst känsla. Jag ville bara ha en frisk ton till kinderna och använde därför Luminous Silk Glow Blush i den korallrosa Euphoric.

Laguna Bronzing Powder från Nars kostar 465 kr och du hittar denna klassiker hos Kicks. Luminous Silk Glow Blush från Armani kostar 590 kr och även den finns på Kicks.

Fransk makeup fixar vingen

Brynen fyllde jag i med en ny budgetfavorit, Retractable Brow Pencil i Nutmeg Brown från Sephora. Den tunna spetsen gör att du kan måla väldigt exakt men du kan även trolla fram riktigt fina och naturtrogna fejkfräknar med den. Nära nära fransarna målades Hourglass sköna gel-kajal Voyeur i Cave. Sedan svepte jag på krämiga Yeux Paint i mörkt mörkt blå Ciel de Nuit med applikatorn och arbetade fram form och vinge med en snedställd eyelinerpensel. Det gick över förväntan. Formulan är smidig och samtidigt rikt pigmenterad vilket gav snyggt täckande finish. Den blir också matt vilket jag gillar, det ger ett underbart djup. Efter 6 timmar sitter det fortfarande kvar utan att ha kladdat av sig på den rörliga delen av ögonlocken.

Retractable Brow Pencil från Sephora kostar 159 kr och finns här, Yeux Paint från Violette_fr kostar 410 kr och den kan du endast köpa från märkets egen webbshop.*

Lysande matta läppar

Den andra produkten av fransk makeup som jag fick hem var det klart lysande hallonrosa läppstiftet Petal Bouche Matte med en flytande formula som är lätt att få på exakt rätt plats och jösses så bra det sitter. Som namnet antyder så är finishen matt och det här är ingen valla, du får inget mjukt glid. Men det känns ändå inte som att läpparna krympt när man bär det. Färgen jag har heter Coeur Infidèle. Det finns bara en annan färg, den klassiskt klarröda Amour fou.

Petal Bouche Matte från Violette_fr kostar 330 kr och du hittar båda färgerna här.

Fixering och fransfärg

Förutom ovan nämnda produkter så satte jag basen i t-zonen med Uniset Oil Absorbing Powder, ett löspuder från nya svenska märket Minolei. Det här pudret har den smartaste förpackningen jag testat, du vrider på burken så strilar det fram perfekt mängd puder i fördjupningen mitt i burken. Dessutom håller formulan huden snyggt matt hela dagen. Jag svepte det sista på borsten över rörliga locken. På fransarna testade jag en ny tubmascara från Butter London. Den senare ska jag snart återkomma till.

Uniset Oil Absorbing Powder från Minolei kostar 499 kr/95 g och du hittar detta superpuder på Lyko. 

Vill du kika på fler veckans look? Du hittar alla här.

Nu dags att knyta sig, imorgon väntar en superkul dag som börjar med pressfrukost hos Dior och slutar med Charlotte Tilbury-invigning på NK. Det lovar jag att berätta mer om mot slutet av veckan. Ha en fin kväll 🧡

Att beställa fransk makeup online

Det var oväntat lätt att beställa från Violette_fr. Du kan dessutom få priserna i SEK. Fort gick det också. Jag blev glatt förvånad över att paketet dök upp redan ett par dagar efter jag checkade ut shoppingkorgen. Det var betydligt kortare än de tre veckor det tog för Victoria Beckhams ögonpennor att leta sig fram till Segeltorp.

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

12

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.