Jessica Blockström

Veckans look inspirerad av #sminktricket

*Inlägget innehåller reklam för produkter till #sminktricket genom annonslänk till Bangerhead, Hudoteket, Kicks, Lyko & NK.*

Har du fastnat i gamla vanor när det kommer till smink? Längtar du efter något som kan få dig att hitta nya roliga vinklar och inspiration till att testa färger du kanske inte tänkt på? Då ska du spana in GlowbyNats på Instagram och hennes roliga utmaning ”sminktricket. En gång i veckan hittar hon på något nytt som du antingen kan leka med helt i din egen värld men du kan också lägga upp det färdiga resultatet. Natasha samlar fem looker från varje #sminktricket som hon lägger upp. Jag älskar detta för det blir ytterligare inspiration. Här finns nämligen inte bara flera olika versioner av temat utan också en sådan variation av personer och det är verkligen ett lyckopiller att titta på. Den här veckan är första gången jag kommit med. Så här blev min look på temat blått till ögonen, brun-ish till läpparna – med en 90-tals retrokänsla.

Veckans look med #sminktricket

Det roliga med smink är att det inte alltid blir precis som man trott eller tänkt. Men det går ju att både justera eller till och med tvätta av om man inte gillar resultatet. Min look till veckans #sminktricket blev först lite för ljus på ögonen och för mörk på läpparna. Det landade dock till slut riktigt bra när jag hade kalibrerat nyanserna. Jag passade också på att testa en hel del nyheter som nästan alla imponerade stort – framför allt till basen. Så vi börjar väl där.

Primer till #sminktricket

Nars är ett av mina favoritmärken men när märket snart rullar in på flera Kicks så har jag också fått lite fler produkter att testa. Två av dem fick vara med i grunden här. Den första är Radiance Primer som har en skönt mousse-liknande konsistens och lätt gyllene och ljust rosa tonad formula när du trycker ut den ur tuben. På huden smälter den fint in och ger bara en len yta samt mjuk lyster. Jo, du får en sudd solskydd också även om du inte kommer lägga den i ett sådant  lager att du kommer upp till SPF 35.

Radiance Primer SPF 35 från Nars kostar 455 kr för 30 dryga ml och du hittar den hos Kicks.

Multifunktionell concealerhybrid

Ny favorit i sminkväskan är Light Reflecting Eye Brightener, en slags concealer/corrector som dessutom också ljusar upp. Det fina här är att formulan är supertunn och ger tydlig effekt utan att synas på huden. Jag har aldrig haft en så tunn concealer som gjort så mycket, den känns inte alls. Det är lätt att arbeta in den, oavsett om du föredrar fingertopp eller pensel. Det finns sex nyanser att välja mellan, den jag använde till #sminktricket heter Night Swan och den passar lika bra under ögonen som runt näsvingarna.

Light Reflecting Eye Brightener från Nars kostar 420 kr för mycket dryga 6 g och du hittar de sex nyanserna på Lyko.

Sminktrickets snabbjobbade foundation

Om man är det minsta intresserad av beauty tror jag det varit svårt att missa att Charlotte Tilbury nu landat på NK. Igår landade även märkets Charlotte’s Beautiful Skin Foundation i den färg jag provade fram på öppningskvällen. Den här lyxbasen känns som en hudkräm men gör verkligen min hy finare utan att den egentligen syns. Jag arbetade in den med min nya bästa borste från Idun Minerals. Den kommer jag att återkomma till! I formulan får du en mix av hudvård, fukt och silikoner. Tilbury’s bas finns i 30 nyanser, min heter 4 neutral. Förutom att den blev så fin sitter den överraskande bra för att knappt kännas på huden.

Charlotte’s Beautiful Skin Foundation från Charlotte Tilbury kostar 580 kr/30 ml och den finns exklusivt på NK. 

Årets lyxigaste puderpalett

 

 

Redan förra året släppte Hourglass tre så så fina paletter av sin Ambient Lightning Edit Unlocked-palett med djurillustrationer. I år har man, tillsammans med illustratören Katie Scott, tagit fram tre nya.  Den jag använt till looken här heter Leopard (varit lite förvirring här vilken jag tog) och har som du kan se två vackra kattdjur på locket, under det väntar sex nyanser av ljuvliga puder. Här finns soft focus-puder, tre olika blush, bronzer och highlighter. Den är vansinnigt dyr men räcker i evigheter och det är här högsta klass på puder. Vartenda ett är som ett uppmjukande filter på huden.

 

Ambient Lightning Edit Unlocked Leopard från Hourglass kostar 1189 kr/6 x 1,4 g och du hittar denna klenod hos Bangerhead. 5% av vinsten från till välgörenhetsorganisationen Nonhuman Rights Project.

Skön fixering från klassisk serie

Hydra-Hyaluronic Powder är ikonisk makeup från By Terry och i höst har man inte bara uppdaterat de klassiska pudren. Märket har också släppt en setting spray i serien. Hyaluronic Glow Setting Mist är en doftfri, svalkande och behaglig mist som förseglar basen. Gillar också att den är som ett mjukt moln över ansiktet när man applicerar den. Man har tagit fram en nya teknologi med åtta olika varianter av hyaluronsyra som ska jobba både på ytan, mellanlager och djup. Jag kan inte peka ut vilken produkt som gjorde det men basen satt inte bara i timmar. Den blev snyggare och snyggare ju längre dagen led. Den här kombinationen kommer jag att göra fler gånger.

Hyaluronic Glow Setting Mist från By Terry kostar 509 kr/100 ml och du hittar denna sköna hos Hudoteket.

Blå retrolook till ögonen

Själva ögonmakeupen till #sminktricket den här veckan var faktiskt rätt enkel. Mer färgen som gjorde att det kändes så kul – en jeansblå skugga målad på rörliga delen av locket och lite putsad på den delen där benet sitter någon centimeter under brynet. Tricket här är att borsta på i tunna lager med en fluffig pensel, Jag hade M09 från Glossgods. Och blå skugga hittade jag i paletten från detta budgetinlägg. Ultimate Vintage Jean Baby från NYX har flera blå. Den första jag valde blev lite ljus (mer tvättade jeans) så jag toppade den med den mörkaste blå på slutet.  Precis under brynen blev det också en ljus beige för att ge lite definition och ge en mjuk övergång från den blå. Och för att ge ögonen lite kontrast drog jag mörkbrun penna från Hourglass under övre franskanten och lite i ögonvrån. Knappt synbart men ändå en stor skillnad. På fransarna ny suverän tubmascaran från KVD som jag snart kommer återkomma till.

Mo9 Tapered Blending Brush från Glossgods är en budgetpärla för 129 kr och du hittar den endast på deras hemsida. 

90-talets bruna läpplook

Förutom blå skugga var en brun 90-tales läpp med penna viktig detalj i veckans #sminktricket. Jag gick först lite för brunt med Edge läppenna från LH Cosmetics och Charlotte Tilburys matta Pillow Talk läppstift. Efter lite bläddrande bland läpprodukterna på sminkbordet fastnade jag istället för en kombo som drog lite mer åt brunrosa: Crayon i Bite från LH Cosmetics runt konturen och en bit in, sedan nya Le Lipstick i Gabriella från Sweed Beauty. Den senare gled ner i fickan för lite påfyllning under resten av dagen. Det blev ändå brunt men något mjukare.

Le Lipstick i Gabriella Beige Rose från Sweed men här utan Bite läppenna under som gör färgen något varmare.

 

Crayon Lip Liner i Bite från LH Cosmetics kostar 179 kr och du hittar den hos Kicks. Le Lipstick i Gabriella från Sweed Beauty kostar 265 kr och den finns hos Bangerhead.

Vill du kika på hur looken växte fram ska du surfa in på mina reels här. Nyfiken på GlowbyNats? Hon håller till här. Och en hel radda med Veckans look, det kan du kika på här.

Nu dags att preppa för ny vecka. Ha en skön söndag 🧡

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

14

Detta inlägg har 4 kommentarer

 1. Åsa

  Jättesnyggt! Blir sugen på att själv våga prova lite mer färg på ögonskugga, det ser verkligen jättefint ut på dig.. En fråga, hur är Nars nya Light reflecting Eye brightener som du har här jämfört med Nars radiant creamy corrector och Beccas under eye brightening corrector? Och skulle du säga att denna nya från Nars räcker som concealer? Det skulle vara skönt att hitta en produkt som kan täcka upp för både corrector och concealer. Tack för jättebra, lärorika och inspirerande inlägg!

  1. Jessica Blockström

   Hej Åsa,
   Den nya är mycket tunnare i formulan och inte lika krämig som varken Nars flytande corrector eller Beccas/Smashbox. Men jag tycker ändå att den är väldigt lättarbetad, lägger sig helt viktlöst på huden. Beccas kan jag ibland uppleva att den smular sig, det gör inte Nars nya alls. Jag skulle absolut säga att den räcker som concealer, om du inte vill ha ett helt täckande resultat à la Bye Bye Under Eye från It eller Shape Tape från Tarte. Den finns också i fler nyanser än Nars flytande vilket gör det lite lättare att hitta rätt. Hoppas det var svar på din undran, annars bara att fråga på!

 2. Lotta

  Jättefint! Har precis börjat följa henne o får väl se om jag provar detta själv!
  En liten fråga, för ett par månader sedan hade du ett inlägg där du hintade om en ny mascara från Isadora som skulle lanseras i september. Jag blev nyfiken, men nu är det oktober och ingen ny mascara har lanserats. Vet du något om det?
  Såg att Beauty Act har nya mascaror med till bra pris, och som den budgettant jag är blev jag intresserad, speciellt 38 grader varianten. Om du testar dom får du gärna skriva vad du tycker!
  Mascaror är en av mina svagheter, har flera stycken i omlopp o har svårt stå emot extrapriser.

  1. Jessica Blockström

   Hej Lotta, jag var nog fel ute med september, Isadoras mascaror landar först den här månaden om jag nu har rätt info. Fick hem Beauty Acts idag så ska sätta igång och testa dem redan imorgon och lovar att återkomma med rapport ☺️

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.