Jessica Blockström

Drömmiga dofter på varje dag-produkter

*Inlägget innehåller reklam för drömmiga dofter genom annonslänk till Bangerhead, Lyko samt Skincity.*

För något inlägg sedan tipsade jag om drömmiga doftljus, ett av mina bästa knep för att göra hösten riktigt mysig. Dofter kan verkligen lyfta humöret men det måste inte komma i form av lyxig parfym eller tjusigt ljus. Det kan också vara drömmiga dofter på vardagsprodukter, sådant som vi använder varje dag. När handtvålen sänder söta citrussignaler till näsan eller rengöringen på kvällen får mig att tänka på en ljummen sommarlund i semesterland – då blir det sköna stunder av lycka. Här har jag samlat några nya favoriter som gör just det. Kolla här!

Sagostund i duschen

 

Lyxlödder till duschen eller lugnande bubblor i badet – Molton Browns Bath & Shower Gel i årets vinterdoft är en sagolik mix av lavandin, mynta och orrisrot som kan användas på flera sätt. Doften är söt, sval och kryddig på samma gång, inspirationen har också hämtats från skogarna i Provence där aromatiska örter växter bland träden och lavendelfält skymtas mellan stammarna. Designen är tidlös men också smart för här finns snäpplock som gör innehållet lättillgängligt.

Wild Mint & Lavandin Bath & Shower Gel från Molton Brown kostar 260 kr/300 ml och du hittar denna hos Bangerhead.

Drömmiga klassikern i ny doft

Green Tea från Elizabeth Arden lanserades 1999 med noter från citrus, mint, jasmin och grönt te. Vad många kanske inte vet är att Francis Kurkdjian, mannen  bakom Baccarat Rouge 540, komponerade den. Den gjorde succé med sin fräscha, luftiga och samtidigt lugnande doft. Man släppte även en ljuvlig kroppskräm i samma serie med små droppar av honung i. Efter Green Tea har det kommit över 20 så kallade flankers och sist ut i den raden är Green Tea Citron Freesia som är både frisk, söt och lite gräs-sträv på samma gång. Även här finns en Honey Drops Body Cream och det är en mycket härlig historia att smörja in sig med, speciellt om du redan längtar efter sommaren.

Green Tea Citron Freesia Honey Drops Body Cream från Elizabeth Arden kostar 370 kr/500 ml och du hittar denna hos Lyko.

Smarrigt kroppssmörj

The Body Shop bjuder alltid på uppskruvade godisupplevelser i sin julkollektion och det här året är inget undantag. Cherries & Cheer är såklart körsbärsdoft men för mig är det här ett amerikanskt körsbär, en sådan som ligger i lag och är extra söt. Produkterna i serien har också en värme och mjukhet som kommer från mandelmjölk och vanilj. Det är otroligt smarrigt, vill liksom borra ner näsan i denna veganska gourmand-dröm. Här finns massageolja, handkräm, läppbalsam och body butter, den senare har blivit favorit här.

Cherries & Cheer Body Butter the Body Shop kostar 215 kr/200 ml och du hittar denna här från 17 oktober.

Lyxrengöring med Medelhavsfeeling

Doften av fikon är också lycka för mig och därför är Elemis nya rengöringsbalm en dröm att tvätta bort dagen med. Pro-collagen Fig Cleansing Balm är precis lika bra som alla sina föregångare men adderar en extra dimension med sina härliga noter där fikon också har sällskap av hallon och bergamott. Den är dyr men också otroligt dryg, bara en ärta behövs för att lösa upp smink, smuts och solskydd. Du får också en härlig massage och en hel rad med hudvårdande ingredienser, t ex Pro-collagens stjärningrediens padina pavonica, en slags välgörande brunalg som både ger extra fukt och håller huden i fin form på olika sätt. Med i asken kommer en ansiktsservett som är perfekt att fukta och sedan svepa bort de sista rengöringsresterna med.

Pro-Collagen Green Fig Cleansing Balm från Elemis kostar 659 kr/100 ml men du hittar denna hos Skincity för någon hundring mindre just nu.

Handtvål som får hjärtat att plinga

Tvätta händerna är ju viktigt men kanske inte något man ser som en lyxstund. Men med Soap i doften Yuzu från svenska Tangent GC blir det extra trevligt varje gång som det löddras. Den här ekologiska och veganska tvålen är så skön, så mild och doftar gudomligt gott. Yuzu är en japansk citrusfrukt som bl a används i tvagningsritualen, ett varmt bad med skal från yuzu doftar inte bara väldigt trevligt. Det ska också ge lycka och hälsa, lugna huden och även få oss att slappna av i sinnet. Snäll mot huden är denna tvål dessutom med aloe vera och glycerin och kokosolja ger den ett fluffigt lödder.

Soap Yuzu från Tangent GC kostar 275 kr/350 ml och du hittar denna drömmiga tvål hos Lyko.

Snart dags att hoppa i säng men vill först fråga – har du någon speciell skönhetsprodukt som doftar extra härligt? Eller föredrar du t ex hudvård som är helt parfymfri? Jag är delad – saker jag smörjer i ansiktet får gärna vara mer neutrala men på kroppen kan det gärna dofta extra gott 🧡

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

12

Detta inlägg har 6 kommentarer

 1. Sara

  Jag älskar doftande produkter – även i ansiktet. Jag veeeet att det inte är bra, men för mig ger det en extra touch av lyx.

  Favoriten just nu är Emma S cleansing balm som doftar ljuvligt och samtidigt gör det den ska 🙂

  1. Jessica Blockström

   Hej Sara, Om du inte är känslig mot dofter tror jag inte det är någon fara och förstår till 100% den där känslan av lyx. Kul med Emma S. Jag minns faktiskt inte att den har en doft så måste kolla upp den! Ha en fin fredag

 2. Filippa

  Jag gillar dofter men gärna lätta och ”fräscha” som inte sitter i så länge. Undantaget är en mousse från Rituals som doftade ros och drakfrukt – helt fantastisk.

  1. Jessica Blockström

   Oh, ros och drakfrukt låter spännande – är det en av deras duschmousser alltså?

 3. Åsa

  Föredrar utan doft i ansiktet (kör CeraVe’s oljepumptvål) men till händerna är Le Labo’s Hinoki ljuuuvlig. Fotade den på en restaurangtoalett för den var så magisk att tvätta händerna med 🙂

  1. Jessica Blockström

   Håller helt med dig, ljuvlig doft på den! Och lyx att tvätta händerna med.

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.