Jessica Blockström

Nya verktyg som gör både hud- & sminkrutin roligare

*Inlägget innehåller reklam för verktyg genom annonslänk till Bangerhead, Lyko samt Skincity.*

Efter ganska många år med en rätt statisk uppsättning verktyg har det rört på sig rejält den senaste tiden. Visst finns det gamla favoriter kvar, som Linda Mehrens galet perfekta eyelinerpensel, MACs klassiska duofiber-borste (den gamla varianten) och pincetten Laura Mercier tagit fram ihop med Tweezerman. Men på bilden här ovan är det hela nio nya penslar, en puderpuff och ett par fluffiga handledare som tagit plats i mitt kit. Så vilka är dessa sköningar?

Bästa verktyg till basen

Första steget

Vi börjar med foundation och concealer där jag blivit helt golvad av två nyheter från Idun Minerals. För några månader sedan släppte man en helt ny spännande borstkollektion. Förutom att alla verktyg här är riktigt snygga så har man också utvecklat hållbarhet och design. Det senare märks främst på mina nya favoriter. Pro Buffer Foundation Brush är en mycket tät historia med ganska korta strån. Det ger en otroligt snygg finish, nästan polerat blir det och din foundation jobbas verkligen ihop med huden. Dermocura är det senaste inom syntetstrån och framtaget för att passa även en riktigt känslig hud. Samma material återfinns även i Pro Triangle Concealer Brush som har den smartaste formen av alla. Som namnet antyder är den klippt som en spetsig triangel men den är inte platt, ena sidan är upphöjd på mitten. Det gör att den går så lätt att jobba och tona med i alla vinklar och vrår.

 

Pro Buffer Foundation Brush  från Idun Minerals kostar 349 kr men just nu har Lyko 20% rabatt på den. Pro Triangle Concealer Brush finns inte tillgänglig där just nu. Den kostar 199 kr och du kan istället hitta den hos Meds.

Andra steget

Jag tror att jag nämnt Rose Incs rougeborste n° 2 tidigare men den är ändå relativt ny på verktygsscenen och väl värd uppmärksamheten. Det är en duo fiber vilket betyder att där är tätare packade strån närmast handtaget och tunnare längst ut. Men den är ändå tätare än många liknande, det är bara absoluta toppen som glesar ut, och den är även vinkelklippt. Det här gör att den fördelar produkt fint och du kan få till en väldigt skir finish med både puder- och krämrouge samtidigt som den verkligen följer ansiktets former fint. Det går att borsta men också att buffa. Den gör rouge-jobbet så mycket enklare.

Number 2 Blush Brush från Rose Inc kostar 349 kr och du hittar just denna borste endast på NK just nu. 

Sista steget

Jag trodde inte att jag skulle hålla på med puder. När jag var yngre och hade stora problem med huden tyckte jag verkligen att det var hemskt. Men med tiden och de fantastiska formulas som puder fått så har jag ändrat mig. Dessutom finns det så bra borstar som gör puderjobbet riktigt kul. Som M14 och M15 från Glossgods. Den ena är en borste att buffa in pudret med men ändå få det snyggt luftigt, den andra är smalare och fluffigare och perfekt att lätt svepa på puder när man bara vill ha lätt sättning eller finlir på på lite mindre partier.

M14 och M15 från Glossgods kostar 149 kr resp 139 kr och du hittar dem på märkets webbshop här.

För att få en sista piff till pudret men också för att hindra skugga att ramla ner under ögonen så finns LH Cosmetics smarta och tvättbara puff. Den har en genialisk form plus en liten ficka att stoppa fingret i. Det gör den lätt att hålla på plats. En riktigt bra hjälpreda till sminkrutinen som man inte vet hur mycket man behöver förrän man testat.

Powder Puff från LH Cosmetics kostar 129 kr och du hittar den hos Kicks. 

Bästa verktyg till ögonmakeupen

Riktigt trevliga och väldigt plånboksvänliga penslar att ladda på och tona ut skugga med hittar du hos Lowd, Felicia Aveklews eget märke. I kitet ingår tre, jag använder mest de två som är lite större och luftigare för att packa och sudda.

Eyeshadow Brushes från Lowd kostar 349 kr och du hittar dem på märkets webbshop här. 

Lite högre prisklass men också helt ljuvligt skön och bra på att måla ögonskugga är Rose Incs Number 8 Dual-Ended Eyeshadow Brush. Som namnet avslöjar får du här två borstar i två storlekar, båda tätt packade och med topparna formade för att efterlikna en fingertopps mjuka rundning. Det gör att du här, precis som med Iduns foundationborste, verkligen kan arbeta in färgen och få den att lägga sig helt jämnt även utan primer.

Number 8 Dual-Ended Eyeshadow Brush från Rose Inc kostar 335 kr och du hittar den hos Kicks. 

Den tunna linjen

Det är ingen hemlighet att jag älskar min gamla eyelinerborste men den går inte att få tag på längre. Så vad är det näst bästa? Jag tackar Spindelsven för tipset om Glossgods supertunna Sharp Eyeliner Brush. Jag trodde den skulle vara vinglig att använda men det är precis tvärtom. Med den här går det lätt att finlira och få till en riktigt tjusig vinge.

Sharp Eyeliner Brush från Glossgods kostar bara 99 kr och du hittar också denna på märkets egna hemsida här. 

Verktyg för det lilla extra

Nej, du måste inte ha makeup-clips eller fluffiga armpuffar som stoppar vattnet från att rinna nerför armarna vid avsminkningen men det gör livet lite roligare. Jag lovar. Och om man ser på uträkningen kostnad per användning så är vi nere på små ören här hemma. Clipsen kan du läsa mer om här. Armpuffarna från Common Clouds kan absolut bytas mot vanliga svettband men de senare är inte i närheten lika fina och mjuka. Det enda minus är att du inte kan köpa dem enskilt men rengöringen i kitet där de ingår är ändå utmärkt.

Cloud Wash inkl Cloud Puffs går på 209 kr och du hittar detta kit hos Common Clouds. 

Saknar du makeupsvampen? Det är väldigt sällan jag använder just det, föredrar fingrar och borstar. Gillar du beauty blender? Berätta gärna varför! Pincetten från Tweezerman + Laura Mercier finns tyvärr inte att få tag på längre men märkets pincetter är fortfarande de bästa jag vet. Du kan läsa mer om dem och andra verktyg jag gillar här. 

Ha en fin kväll 🧡

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

 

14

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.