Jessica Blockström

Årets skönhetskalender – mina favoriter

*Inlägget innehåller reklam för skönhetskalender genom annonslänk till Bangerhead, Cult Beauty, LH Cosmetics, Meds, Sephora och SpaceNK.*

De tog slut – den rubriken skulle detta inlägg kunnat ha. Är det något som blivit trend när det gäller skönhetskalendrar är det att vissa blir så hajpade att de säljer ut innan du hinner blinka (eller jag blogga). Jag ogillar att man ska känna press att köpa någonting men vet att många ändå gör det. Suget efter just den kalendern alla snackar om är så starkt. I år har det varit Caia och Kicks som hajpats och nu inte finns att få tag på. Men ingen fara. Vill du ha en skönhetskalender i år (och kan lägga pengarna) finns det väldigt många andra som är mycket bra. Jag och tonåringen har gemensamt gått igenom alla och kommit fram till vilka vi tycker har bästa mixen, är mest prisvärda, blir finast på hyllan och känns roligast att öppna. Här är våra fem favoriter (plus en extra). Spoileralert för att visst innehåll visas.

Bästa skönhetskalender med mycket för en lite mindre peng

I en otroligt mysig och stor necessär av rosa fluff-fleece ligger 24 silkiga påsar med produkter. Det är en generös samling med allt från olika verktyg till välgörande hudvård med mycket fuktfokus, några hårprodukter vilket är mer ovanligt och så någon enstaka sminkpryl.Här finns också både budget och lyx och i vissa ”luckor” får du en duo man komponerat, t ex så du kan köra dubbelrengöring med balm och gel med produkterna från samma dag. Den känns därför välgenomtänkt och omsorgsfull, något den härliga necessären förstärker. Den kan för övrigt faktiskt dubbla som liten men skön kudde på resa.

Meds Skönhetskalender kostar 1299 kr och har ett uppskattat värde av 5040 kr. Du hittar den hos Meds här. 

Skönhetskalender med stekhet mix

Ohoj, vad mycket roligt man hittar i Sephoras märkeskalender i år. Här kommer jag och dottern få klunsa med vissa produkter vi båda gillar. Det är en hel del minisar men när man får upp dem ur askarna så sprider sig ändå ett leende på läpparna. Här får du nämligen riktiga miniatyrer, på allt från Carolina Herreras Good Girl Blush till Nars rouge Orgasm och Gisous hårolja. Väldigt gulligt. Det är också en bra variation mellan hudvård, makeup, verktyg och doft. Plus också för att det faktiskt bara är tre av Sephoras egna produkter varav en är ögonpennann som är riktigt bra.

Sephora Favorites kostar 1809 kr och har ett uppskattat värde av 4785 kr. Du hittar den på Sephoras hemsida här. 

Bjussigaste skönhetskalender

LH Cosmetics är inte den kalender som lyser upp med julighet direkt. Men den är mycket smart pga du får elegant necessär som är fullkomligt sprängfylld med väldigt bra produkter. Allt är dessutom full size, flera av ”luckorna” har mer än en produkt och det finns några överraskningar i form av qr-kod försedda lappar du kan scanna för att få ut ännu mer av denna skönhetskalender. Jag kan avslöja en av dessa, en chans att vinna plats på LH Cosmetics pr-lista och på så sätt få del av alla nyheter som kommer under följande år. Jag och dottern gillar också färgutbudet, det är användbart och vi hittar båda många favoriter vi kommer ha mycket glädje av.

Holiday Calendar från LH Cosmetics kostar 2795 kr och har ett uppskattat värde av 7571 kr. Du hittar den endast på märkets hemsida här. 

Årets finaste skönhetskalender

Här blev det tajt race mellan två kalendrar men den kitchiga flamingoälskaren i mig vann. L’Occitane får dock ett hedersomnämnande för sina färgsprakande illustrationer. Se ovan. Men innehållet gör att den faller på målsnöret. Det är många mycket små minisar och priset tycker jag är något högt för detta. Vinnaren blir istället NYX med sin Ready Set Flamin’ Go! där nästan allt är full size. Den är en godisbox för alla som älskar läppglans och läppstift. Inte mindre än 15 produkter för just läpparna finns här. Precis som LH Cosmetics finns även en digital överraskning. Jag har inte lyckats lista ut vad det är, kan ju bli både en hit och en rejäl miss. Vi får se i jul helt enkelt. Påsarna produkterna ligger i är av papper men färgglada vilket är fint.

Ready Set Flamin’ Go! från NYX Professional Makeup kostar 1219 kr och du hittar den hos Meds. Föll du ändå mer för L’Occitanes Premium Calendar Holiday? Den kostar 1399 kr och du hittar den på Bangerhead.

Skönhetsredaktörens drömkalender

Min absoluta drömkalender finns inte i Sverige, den har jag hittat på Space NK. Varför jag fastnat för denna? Här får man en samling väldigt spännande märken där de flesta ännu inte går att få tag på här hemma. Med denna kommer jag att kunna testa produkter jag varit nyfiken på länge, från t ex JVN, Kate Sommerville, Kosas, Naturium och Tatcha. Här finns också sådant jag redan vet att jag gillar och kommer att ha glädje av, som Olaplex schampo och balsam, Milks settingspray och Medik8s Crystal Retinal 6. I flera av luckorna får du dessutom dubbelt upp, ibland även trippelt. Det är en trend för i år jag sett inte bara i denna skönhetskalender. Trots att den blivit lyft av många även i år så är den ännu inte slut vilket jag tycker tyder på att man bunkrat upp så att alla som vill ska kunna klicka hem en. Det gillar jag.

Beauty Advent Calendar från Space NK är dyr, den kostar 3250 kr (inkl frakt) men här får du ett uppskattat värde på över 13000 kr. Du hittar den endast på kedjans hemsida här. 

Hedersomnämnande

Charlotte Tilbury verkar inte ha släppt någon kalender. Men bland julkiten finns en liten byrå med 12 lådor som är så lyxig. Den kan absolut fungera som skönhetskalender, speciellt om du inte vill öppna en lucka varje dag. Charlottes Chest of Drawers är också ett kul sätt att upptäcka märket om du är nyfiken men inte ännu testat något. I den lyxiga minibyrån finns bara riktigt härliga produkter och flera kultklassiker som sköna Magic Cream, ikoniska Pillow Talk läppenna, Pillow Talk Push Up som är en av de bästa mascarorna jag testat samt den superhyllade settingmisten Airbrush. Här försvann flera av produkterna mirakulöst efter att jag och tonåringen gått igenom innehållet….

Charlottes Chest of Drawers från Charlotte Tilbury kostar ca 2400 kr. Den verkar inte ha landat i NKs webbshop men du hittar den hos Cult Beauty. 

Sist men inte minst. En sak mor och dotter var rörande överens om var att varje lucka med en mini i testerstorlek var en stor besvikelse. Tyvärr är det så vanligt, speciellt i de lyxigare kalendrarna. Även om man då får några full size blir helhetskänslan att det är sniket.

Ha en fin fortsättning på helgen 🧡

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

9

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.