Jessica Blockström

Skönhetsredaktörernas bästa rutiner

*Inlägget innehåller reklam för produkter till huden genom annonslänk till Apohem, Hudoteket, Lyko, Sephora och Skincity.*

I fredags körde jag, Daisy Beautys chefredaktör Kicki Norman och M Magasins skönhetsredaktör Linnea ”Arga Tanten” Öst en aw med rutiner, dvs Sam (Daisy Beautys eventgeneral och Kickis sambo) fixade drinkar och vi tre pratade om vilka produkter vi tycker allra bäst om att ha på huden just nu. Otroligt spännande att höra om vad de här två andra stjärnorna kör, man blir alltid nyfiken men också inspirerad. Därför bestämde vi att det skulle bli ett blogginlägg.

Skönhetsredaktörens rutiner

Så hur tänker en rutinerad skönhetsredaktör när man sätter ihop sin rutin? Och hur ofta byts produkter ut?

– Jag byter kontinuerligt, men en sak i taget. Jag ändrar inte på allt på en gång, berättar Linnea.

Kicki är mer styrd efter säsong med sina rutiner.

– På sommaren är min hud väldigt tålig och jag är lite mer lekfull. Då testar jag nya saker ofta. Under maj-augusti brukar jag hinna med två par natt- och dagkrämer, medan jag hinner med jättemånga rengöringar, oljor, masker och annan mer snabbtestad hudvård. Under det torra och tråkiga vinterhalvåret håller jag mig vanligtvis till ett varumärke och en hudvårdsrutin i 2–3 månader. Annars kan jag inte utvärdera ordentligt. Eftersom jag kan vara känslig och reaktiv kan jag heller inte byta hudvård oftare än så.

Själv byter jag också kontinuerligt och precis som Linnea försöker jag köra en ut, en in. Det är bra både för att vänja huden men också för att se vilken produkt som gör vad. Men om jag provar en ny ansiktsbehandling blir det ofta som en nystart för huden. Då kan jag släppa in en helt ny rutin på en gång, ofta med produkter från ett och samma märke.

Rutiner i vinterland

Så hur tänker man när det nu växlar väder? Snön är på ingång här i Stockholm och det har blivit rejält kyligare den senaste tiden.

– Jag fokuserar på att låsa in fukt, även om jag alltid har fett/fukt i fokus, förklarar Linnea.

– Nu när dagsljuset helt har försvunnit använder jag hudvård för vintern. Då är fokus på snälla produkter, eftersom min sköra vinterhud kan reagera på kraftiga anti age-ingredienser, berättar Kicki.

– Jag kompletterar med syror, som jag tål väldigt bra. Jag sminkar mig mer under vintern, främst för att inte se så rödflammig och leverpastejgå ut, så jag använder också ofta rejäl rengöring. Då är det viktigt att smörja in sig extra noga efteråt, fortsätter hon.

Min hud har reagerat på en ganska lång tid av stress, då dyker rosacea upp som ett brev på posten. Samtidigt håller jag också på med en kur, en behandling som heter Vivace med ganska djupgående microneedling tillsammans med radiofrekvens och LED-ljus. En slags lyft utan kniv. Därför är jag också extra försiktig med mina rutiner just nu. Fokus är på snälla produkter som verkligen bygger barriären. Här är uppställningen i badrummet.

Mina favoriter just nu

Rengöringsrutinen

 

Cloud Wash från Common Clouds är mild och skonsam rengöring som faktiskt tar bort både smink, smuts och solkräm utan att huden känns torr efteråt. Den innehåller dessutom ett batteri av snälla ingredienser, som centella asiatica, ceramider och niacinamid. En riktig toppenmix. Den är ett kap för 159 kr/125 ml och du hittar den på märkets egen hemsida här.

När jag vill köra en lite längre njutrengöring plockar jag fram lyxiga Hyaluronic Cleansing Balm från Babor, perfekt om jag kanske slarvat lite också eller har väldigt mycket makeup. Mixen av hyaluronsyra med växtvaxer smälter bort smuts utan att ta bort de naturliga oljor som finns på huden. Den kostar just nu 459 kr/150 ml hos Hudoteket. 

Efter det lägger jag ett tunt lager med Rozex 0.75% över det området som är mer rött och där det sitter små plitor. Den dämpar inflammationen och minskar utslagen och har faktiskt lite av en primereffekt. Den kostar 176 kr/30 g och du hittar den Apohem.

Smörjstegen

För att lugna och bygga upp barriären har jag min ständiga hjälpreda när huden svajar, Pre & Post Serum från salongsmärket Nimue. Den går fint in, känns lätt och ger extra fukt samtidigt som den hjälper till att slussa ner det som kommer efteråt. Det är som att huden känner att nu är allt bra. Den kostar 398 kr/30 ml och finns på salonger som använder Nimue i sina behandlingar.

Mina rutiner på dagen och kvällen skiljer sig inte mycket men på morgonen lägger jag ett lager Daily Power Defense från ZO Skin Health ovanpå Pre & Post. Förutom att återfukta, reparera och stärka huden så skyddar den extra mot fria radikaler, viktigt på dagen. Den passar också bra in i min post-behandlingsrutin. Den kostar 1299 kr/50 ml och du hittar den på salonger med ZO.

Efter Pre & Post på kvällen blir det härliga Stabilizing Repair Cream från Dermalogica. Otroligt snäll, len, krämig utan att kännas kladdig, lugnande och uppbyggande. Den bjuder på ett ceramidbyggande komplex ihop med cica och fermenterade mjölksyrebakterier. Den kan du läsa mer om i blogginlägget här. 

Skön på den tunna huden kring ögonen är svenska Baglioras Brightening Eye Cream som jag använt ett par  månader. Förutom att den direkt gör att man ser lite piggare ut tack vare uppljusande pigment och koffein så finns här bakuchiol, hyaluronsyra och ett patenterat komplex som heter Beautifeye. Mixen levererar fukt, dämpar svullnader och ska även ge ett litet lyft. Jag gillar att man kan ha den runt hela ögat, även på ögonlocket. Denna kostar 695 kr/15 ml och finns på Lyko.

Extra hjälp

När jag ska på inspelning av Badrumsskåpets hemligheter vill jag preppa huden med något som  ger massvis med fukt. Jag är ganska uppstressad kvällen innan och det kan vara svårt att sova. Vilket syns när jag vaknar. Då tar jag fram Drunk Elephants F-Balm Electrolyte Waterfacial. Det är som att någon bara blåser in fukt i huden. På tio minuter har den gjort lika mycket för mitt ansikte om en hel natts sömn. Den kostar 649 kr/50 ml och du hittar den på Sephora.

En av de bästa fuktmisterna jag testat på min hud är nya The Happy Go Lucky från Plantheque. Jag använder den både för att ge huden en fuktdusch innan rutinen, framför allt på morgonen, och under dagen. Det är så ovanligt med en mist där man inte känner att huden blir torr och börjar strama en stund efter applicering. Men så finns här så mycket bra ingredienser, allt från kombucha och centella asiatica till CBD-alternativet Annona Cherimola. Den har en sådär härligt molnig puff-känsla när den landar, väldigt finfördelad. Misten kostar 299 kr/150 ml och den finns exklusivt på Skincity.

Olika rutiner på morgonen

Jag får många frågor om hur man ska göra på morgonen när det börjar bli kyligt. Tvätta eller inte tvätta? Det blir definitivt ingen dubbelrengöring för mig men jag brukar växla lite. Är det en helgdag med lugn agenda kan jag blaska av ansiktet  med vatten, alternativt ta micellärvatten och sen svepa av det med vatten. Men här har vi tre lite olika rutiner. Och av lite olika anledningar. Så här säger Kicki:

– Jag tvättar ansiktet både morgon och kväll. På kvällen är det ett måste eftersom storstadsluften regnar föroreningar över mig varje dag och eftersom jag ofta använder smink. En del föredrar att inte tvätta ansiktet på morgonen, men jag dreglar över hela mig när jag sover så det skulle kännas otroligt ofräscht att inte tvätta av sig ordentligt på morgonen. Jag rengör ansiktet i morgonduschen och sedan är det skönt att smörja in sig med några hudvårdande lager: toner, essence och kräm.

Linnea har sin alldeles egna morgonrutin som innefattar ett ”verktyg”:

– Min morgonrutin när det är Stockholmskallt består av en fuktad och urvriden Amelie Soie-handduk. Men är det riktigt kallt blir det ingen morgontvätt alls på grund av värnar om varje liten ceramid.

Linneas smarta favoritrengöringsduk från Amelie Soie kostar 295 kr och du hittar den hos Lyko. 

Tre skönhetsredaktörer tre hudvårds rutiner
Tre glada tanter som pratar rutiner. Och dricker drinkar…

 

🧡 Läs allt om Kickis och Linneas rutiner som det har just nu, du hittar rykande färska inläggg om detta på deras respektive bloggar hos Daisy Beauty. Hos Kicki kan du läsa om en hel del lite mer okända märken, kom till hennes inlägg här. Och Arga tanten lyckades smyga in lite oväntade produkter i sin rutin för ansiktet, t ex till naglarna, här är hennes inlägg.

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

17

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.