Jessica Blockström

Tubmascara – så bra är årets nyheter

*Inlägget innehåller reklam för tubmascara genom annonslänk till Kicks och Lyko.*

1997 revolutionerade Sensai (då Kanebo) sminkmarknaden med sin tubmascara 38°, den första mascara som enkelt tas bort med endast vatten. Namnet tubmascara har den fått för att formulan lägger sig runt varje frans likt ett skal och när du ”tvättar” av den med ljummet vatten släpper dessa och trillar av i tubliknande korvar. Det tog lång tid innan någon gjorde något liknande, även om många önskat en tubmascara med mer oumph. Några har ploppat upp under årens lopp men inget som imponerat så mycket. Nu har dock proppen lossnat och i år har vi sett flera riktigt bra varianter av tubmascara som lanserats. Jag har tre favoriter.

Tubmascara för volym & flörtig böj

 

 

KVDs senaste mascara-släpp är en riktig pärla som jag föll för på två sekunder. Anledningarna är flera men den omedelbara kärleken hade något med att hylsan är något som verkligen sticker ut. Jag hade dock aldrig rekommenderat den om inte innehållet också var tipptopp. Men den leverar. Inte bara väldigt härlig volym och längd, här får du också en oväntat tjusig böj på fransarna som sedan sitter hela dagen och finishen är helt klumpfri. Den kurviga plastpiggsborsten fördelar formulan fint och lätt, när du sedan blaskar på ljummet vatten glider mascaran av som smör. Det enda jag har som liten invändning är att jag tycker den inte håller i tre månader, innehållet tjockar till sig efter ungefär två. Men förutom det, en toppenmascara.

Full Sleeve Long & Defining Tubing Mascara från KVD kostar 309 kr och du hittar den hos Lyko.

Tubmascara som ger rejält med volym & längd

Att göra om en produkt som många älskar är en vansklig sak. Ändå bestämde sig Idun Minerals för just det. Bra beslut visade det sig då Vatn Volume 38°C blev sommarens stora snackis och fick många att hitta till märket. Först för att den nya Vatn Volume är en så otroligt bra mascara om du vill ha en tubmascara som ger massor av härlig volym och snygg förlängning. Sedan för att man var modiga nog att släppa en galet blå variant lagom till midsommar. Den är så fin och känns dessutom rätt i trend. Jag gillar också borsten. Den är smal med massor av plastpiggar som kammar igenom, fördelar och ger elegant finish. Det är också enkelt att måla fransarna under ögonen utan klumpar. Sist men inte minst – den känns så lätt och snäll mot fransarna och hylsan är tillverkad av återvunnen plast.

Vatn Volume 38°C från Idun Minerals kostar 229 kr/9 ml men du hittar den hos Lyko för några tior mindre.

Tubmascara för liten budget

BeautyAct har den här hösten släppt tre nya mascaror, varav två i kategorin tubmascara. Den ena blir jag verkligen inte klok på. Den är svår att måla, kladdig och bara inte bra. Men den andra är ett bra alternativ för dig med en lite mindre mascarabudget. Du får volym och kan bygga på i flera lager, även om det inte blir samma wow-effekt som de båda ovan nämnda. Plus för att det också är mest formula i denna jämfört med de två andra. Jag tycker dessutom att den blivit bättre efter några användningar, som att formulan gift sig.

38°C Lenghtening Mascara från Beauty Act kostar 149 kr/11 ml och du hittar den endast på Kicks.

Därför ska du ha en tubmascara

Förutom att tubmascara är snällt mot känsliga ögon och så lätt att tvätta av så finns det faktiskt några andra anledningar att spana in den här varianten. Har du t ex oljiga ögonlock är tubmascara toppen eftersom den inte löses upp av oljan. Använder du franstång för att få till snygg böj är det också ett alternativ att starkt överväga då formen håller sig väldigt bra, precis som om du använder en vattenfast. Den sitter väldigt bra och är ändå lätt att tvätta av.

Boostad klassiker

Sensais 38° är inget för den som vill ha en mascara som verkligen ger tryck till fransarna. Men den är toppen om du har väldigt känsliga ögon eller bara vill  ha en smygförstärkning till vardags. Däremot har märket för några år sedan utökat familjen och förutom de tre här ovan så är Sensais Lash Volumiser 38° en riktig goding när du vill ha härligt flörtig volym.

Lash Volumiser 38°C mascara från Sensai kostar 395 kr/10 ml och du hittar den på Kicks.

Inte sugen på just tubmascara? Du hittar flera favoritmascaror av annan kaliber här och det kommer recension av andra mascaranyheter snart. Håll utkik här!

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

16

Detta inlägg har 6 kommentarer

 1. Viktoria Buskqvist

  Härligt med tips för oss tubfrälsta! Har du testat Sensais Lash Lenghtener? Den ger rejält med längd, men hur matchas den av Iduns Vatn?
  Undrar Viktoria

  1. Jessica Blockström

   Jag har faktiskt inte alls fastnat för den, tyckte inte den gjorde något för mina fransar. Skulle välja Iduns som verkligen går att bygga på också. Eller KVD, beroende på vilken budget man har ☺️

 2. Lotta

  Tack så mycket för bra inlägg! Roligt också se mascaran på fransarna, man bildar sig en uppfattning på annat vis när man ser det på.

  1. Jessica Blockström

   Tack snälla! Kul att höra. Ja, visst blir det lättare att förstå när man ser på. Ska försöka göra det mer. Tyvärr jobbar ljuset ute lite mot mig just nu ☺️ dags att investera i en riktig proffslampa.

 3. Nathalie Jansson

  Vilken bra mascara som förlänger rejält o böjer o separera och mascarn får gärna ha fibrer i sig som förlänger hoppas att nån kan hjälpa mig med nån bra mascara som hae det jag beskrivit o sen undrar jag om ögon fransböjare är bra?ska det vara en liten gummikant på båda sidor på en ögonfransar böjare hoppas på återkoppling snarast möjligt mvh nathalie Jansson

  1. Jessica Blockström

   Hej Nathalie,
   Vill du ha en förlängande mascara som inte kostar så mycket tycker jag att Maybellines Lash Sensational Sky High är riktigt bra, vill du även ha volym och fin separation så gillar jag verkligen KVDs Full Sleeve som du kan läsa om här: https://jessicablockstrom.se/2023/11/02/tubmascara-sa-bra-ar-arets-nyheter/. Ögonfransböjare är bra om du sedan använder en vattenfast mascara, annars håller inte riktigt böjen. Det behöver inte vara silikonlist på båda, däremot är det bra att byta listen efter ett tag så den håller sig mjuk och fräsch. Hoppas det var svar på dina frågor. Ha en fin kväll!

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.