Jessica Blockström

Bästa renoveringsmask just nu

*Inlägget innehåller reklam för renoveringsmask genom annonslänk till Bangerhead, Kicks och SpaceNK.*

Badrumsskåpets hemligheter är igång igen och i första avsnittet tipsar Carolina Gynning om sin bästa renoveringsmask. Vad är nu det? Jo, en sådan där riktigt skön återställare som städar rent på djupet, sätter fart på lite trötta celler och får lystern att blinga tillbaka. Just det där med renovering inom beauty är på tapeten nu, det kan också vara en renoveringsdusch där kroppen får sig en uppfräschning från topp till tå, ofta efter att man varit däckad i t ex flunsa. Renoveringsmask är lite enklare, det behövs bara en produkt. Men den behöver ha lite extra klös, utan att för den skull irritera huden. Här är mina favoriter.

Renoveringsmask med SPA-känsla

Den första produkt från märket Oskia som jag testade var Renaissance Mask och jag föll direkt. Den har en ljuvlig gelkonsistens som är skön att sprida ut över huden men också effekten är en dröm. Här är det AHA tillsammans med enzymer som fixar både exfoliering och en kick till cellförnyelsen. Efter en stund med denna känns huden dessutom plumpad och den är full av ny lyster. Massera gärna upp den med lite vatten precis innan du ska skölja av den, lite som ett rengöringsbalm. Eftersom Renaissance Mask blivit så omtyckt har märket  släppt en rad andra produkter under paraplyet Renaissance, alla är härligt lyxiga och synbart välgörande, t ex favoitrengöringen Renaissance Cleansing Gel (läs mer om den här).

Renaissance Mask från Oskia kostar 880 kr/50 ml men finns just nu hos Bangerhead för ett par hundralappar mindre.

Dubbelarbetande renoveringsmask

Joanna Vargas är en av världens mest hyllade hudterapeuter och hon har sedan några år sitt eget hudvårdsmärke. Här finns en av de mest perfekta renoveringsmaskerna, dessutom med glammigt guldskimmer. Jag har aldrig varit så len i huden efter en hemmabehandling som efter Exfoliating Mask. Här finns enzym från ananas, mineralrik kaolinlera, naturligt exfolierande extrakt från lärkträd, mjölksyra, kojic-syra och PHA-syra som städar upp, får fart på cellförnyelsen och boostar fuktnivån. Mikrosmå korn peelar så fint och så snällt. Förutom himmelskt len blir huden också lugnare och studsigare. Det enda negativa med denna är att den är svår att få tag på nu för tiden. Den kostar såklart en bra slant men du behöver bara lägga den tunt tunt för att ändå få fantastisk effekt och det på bara några minuter.

Exfoliating Mask från Joanna Vargas kostar 830 kr/50 ml och du hittar den hos SpaceNK.

Renoveringsmask att sova med

Svårt att få tiden att räcka till och behöver något som både återställer och lugnar huden? Då är The Dream Mask från Mantle ett av mina bästa tips. Den har, till skillnad mot renoveringsmaskerna ovan, inte en exfolierande effekt. Vill du ha det men har en känsligare hud skulle jag börja med Dermalogicas Milkfoliant, Sedan kan du svepa på den lent citrus-doftande gelkrämen och krypa till sängs. Formulan är ovanligt lätt och smälter snabbt in vilket gör att du slipper kladd på kudden. Innehållet är en hudälskande mix av CBD-olja, bakuchiol, hyaluronsyra, havtornsextrakt och niacinamide som lugnar, återfuktar och ger väldigt fin lyster medan du sover. Burken är generöst fylld så du får mer för pengarna här.

The Dream Mask från Mantle kostar 850 kr/75 ml och du hittar den hos Kicks.

Vilken som är Carolina Gynnings bästa renoveringsmask? Det kan du kika på här:

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

11

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.