Jessica Blockström

Fyra ögonskuggspaletter värda pengarna

*Inlägget innehåller reklam för lyxiga nyheter genom annonslänk till Bangerhead, LH Cosmetics, Lyko och NK.*

Riktigt bra ögonskuggspaletter är både lyx i en låda och samtidigt inspiration. Men jag har en tudelad känsla till den här makeupkategorin. För de kan också lura en till köp med sitt härliga färgutbud, ögonskuggspaletter är ofta en fest för ögat. Men hur ofta använder du upp alla skuggorna i paletten? Och behöver du fler än en? Svaret beror såklart på hur mycket du sminkar dig och hur ofta du använder olika ögonskuggor. Bra är i alla fall att ögonskuggspaletter numera allt oftare kommer i lite mindre versioner. Det blir inte en lika stor investering, du kan lättare ta med dig asken och chansen ökar att du faktiskt gör slut på hela klabbet. Dessutom finns ofta en väl genomtänkt tanke kring färgvalet. Den senaste tiden har det trillat in flera riktigt fina, här är fyra ögonskuggspaletter jag tycker är värda pengarna.

Palett för både baslook och baluns

Mini Sultry från Anastasia Beverly Hills är den palett jag använt absolut mest de senaste månaderna. Men så är den också en toppenmix med både vardagsskuggor, en sotsvart plus några fina folietoner att addera metalliskt skimrande effekt med. Allt går dock i den brun/brons/svarta och kalla skalan. Du kan kika hur några av skuggorna ser ut på looken i det här inlägget. Här får du rikigt bra pigment som är lätta att jobba med och sitter snyggt hela dagen/kvällen. Plus en bra spegel i locket.

Mini Sultry från Anastasia Beverly Hills kostar just nu 395 kr och du hittar den hos Bangerhead.

Toner som får ögonfärgen att poppa

Vill du ha lite mer värme på dina skuggor ska du spana in MACs nya Connect in Colour i varianten Embedded in Burgundy. Det är en miniversion av märkets stora palett med samma namn. Här har man samlat färger som verkligen får min blå ögonfärg att poppa, som vinrött och brunt. Det är sex olika toner varav tre är matta och tre ger med sidenfinish. De senare är också åt det ljusare hållet.

Connect in Colour i Embedded in Burgundy från MAC kostar 490 kr. Den är slut på många ställen men du hittar den hos NK just nu.

Sotarälskarens drömpalett

När det kommer till ögonskuggspaletter i mindre skala har LH Cosmetics verkligen haft en otrolig takt på lanseringarna under 2023. En av de senaste släppen är ett samarbete med makeupartisten Hannah Martin. Det här är en liiite mer färgglad palett då du förutom brunt, guld, koppar, taupe, persika och svart också får en ljuvligt smaragdgrönt skimrande skugga. Det är kallt och varmt, matt och skimmer. Du kan få till en otroligt häftig sotning och det gröna är perfekt som fest-topping, den fick mig att våga addera mer än typ blått på locken. Men även att bara använda TMI och Ily (de två matta längst upp på högerflanken ger en fin mjuk vardagsskuggning. Precis som många av LHs nya paletter är skuggorna puder men när du plockar upp dem märker du att de har en nästan krämig känsla vilket gör det enkelt att sota och tona snyggt.

Swatches på Smoke it out-skuggorna. Dock inte jag som gjort dessa, bilden är från LH Cosmetics men precis som de verkligen ser ut.

 

Smoke it out palette kostar 499 kr och du hittar den i LH Cosmetics webbshop.

Palett för glitterälskaren

Art Deco släppte tidigare i höstas två riktiga partypaletter med härligt sprakande glitterskuggor. Den ena går i rosa medan min favorit är mer åt den bruna/guldiga skalan. Här finns en mustig brons, en guld och en silver med större glitterkorn, en champagne och en ljust guldig med mer sidenskimmer och så en mullvadsbrun som är perfekt att ge ögat lite form med. Här ingår också en dubbelsidig pensel som jag aldrig använt, det är två skumapplikatorer som i bästa fall passar att sota lite med. Skuggorna är inte lika pigmenterade som de i paletterna ovan men går att bygga på. Du kan också köra tricket med settingspray på penseln så får du både intensivare nyans och bättre hållbarhet. Jag körde denna på brallans 60-årsfest i London härom veckan. Resultatet kan du se här.

Glittery Eyeshadow Palette Gold från Art Deco är en prisvärd ask för 299 kr, den är knepig att få tag på men du kan bevaka den hos Lyko.

Vill du ha tips på riktigt bra ögonpennor? Kolla in det här inlägget med mina favoriter. 

Nu ska jag växelkolla Hockeyallsvenskan och JVM – ha en fin kväll

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

19

Detta inlägg har en kommentar

  1. Lotta

    Dom ser fina ut! Jag har Art Decos, båda två… kunde inte låta bli! Har bara testat glittret, med vanlig primer under, och det satt en hel kväll + jobbnatt på julafton. Blir glitter i morgon med
    Gott Nytt År!

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.