Jessica Blockström

Härlig svalka med heta trenden cryo

*Inlägget innehåller reklam för after sun genom annonslänk till Eleven, Glowid, Kicks samt Lyko*

Isande kyla kanske inte låter som världens skönaste grej nu när det är minusgrader ute. Men faktum är att produkter i nya heta kategorin cryo är riktigt ljuvligt. Speciellt så här dagen efter en nyårshippa. Så vad är cryo? Det här är en behandling som funnits bl a för att frysa bort fläckar på huden men också terapi i iskammare som idrottare använder sig av för snabbare återhämtning. Förra året seglade också cryo upp som trend inom hudvård. Först sågs det på verktygsfronten, som hyllade handjagen Cry Cooling Tool från Dr Ceuracle. Under 2023 började även hudvårdsprodukter med cryo i namnet dyka upp. Jag har några favoriter – ett par körde jag som grepp innan nyårsfix, några har jag använt idag som skön återhämtning i soffan.

Prepp med cryo x 2

cryo före festen
Två produkter med cryo fixade denna nyårsglow, den grafiska silverskuggan var ett försök på veckans #sminktricket hos GlowbyNats.

Plumpande ansiktsmask

 

Allt som heter cryo levererar inte den kylan man förväntar sig men två jag blivit riktigt imponerade körde jag som uppladdning innan sminket igår. Cryo-Flash Cream-Mask från Clarins är milt mintdoftande ansiktsmask som behåller den kylande känslan i alla tio minuter den ska ligga på. Det fina är att huden blir helt fantastisk efteråt. Plumpad, återfuktad, lugnt och jämn i strukturen med fin lyster. Bland ingredienserna finns sheasmör, quinoafrö och nattljusextrakt. Jag använde den på morgonen och svepte bara av överflödet så det verkligen fick sjunka in under dagen. En askungemask som sveper banan med märkets klassiska Beauty Flash.

Cryo-Flash Cream-Mask från Clarins kostar 795 kr för en rejäl burk på 75 ml men du hittar den just nu hos Eleven med superfin rabatt.

Kylande primer

Väl dags för sminkrutinen var jag lätt stressad, som många gånger när man ska fixa middag, plocka undan, leta efter DET nagellacket osv. Härligt då att lugna röd och varm hud med Freezie Cooling Primer från NYX Professional. Det här var en helt ny bekantskap och jag var en smula orolig att den inte skulle funka så bra som utlovat. Kul därför att effekten blev över förväntan, en riktig pärla är den. Kyleffekten var precis lagom men höll i länge och vad bra den fungerar som just primer med lätt klibbig fästegenskap. Förutom primereffekten innehåller den vårdande niacinamid och tremella, eller snow mushroom som ämnet också heter. Jag skulle dock inte byta denna mot min fuktkräm, så pass välgörande känns den rika gelen inte. Vill du veta var inspo till makeupen kom ifrån? Kolla in #sminktricket hos GlowbyNats.

Freezie Cooling Primer från NYX Professional kostar 199 kr och trots att burken ser ganska pluttig ut rymmer den faktiskt hela 50 ml. Du hittar denna hos Kicks.

Dagen efter-pepp med cryo

Dubbel-maskar med gelpads för ögonen och arkmask till resten av den nattsuddade huden.

Svalkande lappar

Det blev mask på mask idag för att verkligen ta hand om en rejält nattsuddad hud. Även om inte jag kom hem så sent inatt och inte var värst rund under fötterna så var tonåringen på vift. Det gick inte att somna innan jag fått styr på hennes position. Så en smula bakis idag men framför allt spår av alldeles för lite sömn. För att pigga upp huden under ögonen blev det nylanserade Cooling Eye Patches från svenska Bagliora. Jag har testat dem några gånger redan och de är väldigt sköna. Men de är också rätt glidiga, du måste vara i ryggläge för att de inte ska hamna på kinden. Därför passar de utmärkt under arkmask, då sitter de bättre även om du behöver vandra omkring hemma. Dessa är skönt svalkande även om effekten inte alls sitter i lika länge som med övriga produkter i inlägget. Bland ingredienserna finns hyaluronsyra, niacinamid, koffein och centella asiatica, mao svullnadsdämpande, cirkulationsboostande och lugnande samtidigt som tonen blir klarare och strukturen slätare.

Cooling Eye Patches från Bagliora kostar 599 kr/30 st och du hittar dem på märkets egen webbshop här. 

Iskall arkmask

Jag använder väldigt sällan arkmasker numera men just en dag som denna, när man kanske inte har ett överflöd av energi, så är det skönt att bara veckla ut arket, placera över ansiktet, kanske klippa några strategiska snitt för att bättra på passformen och sedan slänga sig på soffan. Precis det skedde med Garniers underbara och veganska Hyaluronic Cryo Jelly (förutom att jag smakade på ögonpadsen ovan först förstås). Det står på förpackningen att hudtemperaturen ska sänkas med 7 grader och jag tror banne mig att det stämmer. Kyleffekten satt dessutom i hela verkningstiden – så härligt. Hyaluronsyra, glycerin och gurkextrakt finns i formulan. Huden blir härligt mättad med fukt men jag skulle inte ha denna som uppladdning innan t ex fest då känslan är ganska kladdig efteråt. Har inte testat men misstänker att smink skulle börja rulla på huden om jag laddade på det efteråt. Som dagen efter-kur är den dock perfekt.

Hyaluronic Cryo Jelly från Garnier kostar 45 kr/28 g och du hittar den hos Lyko. 

Skönt lugn, len och cryo-piffad hud som även boostats med massor av fukt.

Cryo på liten budget

Har du inte någon svalkande mask à la cryo hemma har jag fått smarta tipset från The SkinCoach, aka Linnea xxxxx. Häll upp vatten i en bunke och fyll på med isbitar. Doppa ansiktet i det kylda vattnet eller skölj huden med det om du tycker det känns obehagligt att stoppa ner näsan. Du kan också lägga några isbitar i en tunn bomullsduk och svepa över huden.

Post cryo-tips!

Om du använt dig av någon typ av kylande produkt – vänta någon timme innan du kliver ut i halv snöstorm och minusgrader. Det känns lite extra kallt om kinderna annars. Kör gärna på lite extra klimatkräm också för skydd. Bra sådana kan du hitta här. 

Ha en skön nyårsdag

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

12

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.