Jessica Blockström

Veckans skönhetsfajt – vilken fotkräm fixar raspiga hälar

*Inlägget innehåller reklam för fotkräm genom annonslänk till Hudoteket och Meds*

Kanske du inte har så mycket fokus på fötterna just nu. Men jag kan inte låta bli. För det har varit en sådan otrolig åtgång på strumpor här hemma. Det hinner inte passera många veckor innan det blir hål på dem nuförtiden. Så kan man ju inte ha det. Men det är inte bara att kvaliteten är så  mycket sämre (tips på bra strumpor mottages tacksamt). Det har också med formen på hälarna att göra. För det finns en sak som faktiskt förlänger livslängden på mina strumporna – en riktigt bra fotkräm. Med en sådan kan du hålla huden här len och fri från små fnasiga bitar som annars snabbt rispar upp irriterande hål. De senaste månaderna har jag smörjt mina fötter varje (nästan)  kväll. Och jag har använt två olika fotkrämer, en på varsin fot. Visst har jag synat fötterna noga för att se hur de presterar. Men första hålet på strumpan har också blivit det perfekta sättet att avgöra vilken som är bäst. Kolla här!

Fotkräm för liten kassa

Svenska CCS släppte i höstas en nya fotkräm som ska vara en allt i ett-variant. Du får en ganska så generöst tilltagen tub med ett ganska så löst innehåll. Nästan så den  har lite bråttom ut. Formulan är dock bra. Den går snabbt in i huden som blir mjuk men också känns fräsch. Det står att den ska kunna ersätta allt från fotfil till fotbad men det är lite mycket lovat. Det behövs lite fotfilande emellanåt, även när du smörjer in fötterna regelbundet. Det är nästan så att det behövs mer då, för att det blir lite uppbyggd hud och krämblandning som behöver bort. Bland ingredienserna finns 10 % karbamid, havrekänrolja och eucalyptusolja, det senare ska hålla unkna fotlukter borta. Min vänstra fot luktar helt ok, är ganska mjuk och har bara lite lite hård hud kring hälkappan. Bra betyg för denna nya multifixare.

Foot Pro All In One Cream från CCS kostar 199 kr/100 ml och du hittar den hos Meds.

Fotbalm i lyxklassen

 

Jag blev lurad. Jag trodde att Exuviance hade gjort en ny fotkräm när jag fick Exfoliating & Conditioning Foot Balm men inte så. Detta är märkets gamla klassiska goding som kammat hem massor av priser och hyllningar. Men den är nu i en mindre tub med annan design. Och jag kan bara konstatera att den fortfarande håller måttet, otrolig fotkräm denna. Eller fotkräm. Här får du ett rikt och lent balm som smälter in i huden likt smör och gör fötterna så mycket bättre. Första hålet på sockan kom ej på denna fot. Ja, den kostar en slant mer än ovan nämnda men du behöver inte heller lika mycket för att smörja en hel fot. Vad denna inte gör som CCS gör? Luktar mint. På innehållslistan finns AHA- och PHA-syra samt välgörande oljor.

Exfoliating & Conditioning Foot Balm från Exuviance kostar 339 kr/50 g och du hittar den hos Hudoteket.

Letar du istället efter något som kan fixa fina naglar och händer? Spana in dessa stjärnor. 

Ha en fin kväll!

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

13

Detta inlägg har 4 kommentarer

 1. Maria

  Ja, vad glad jag blev när jag såg krämen från Exuviance, trodde den hade utgått! Dyr, men värd varje öre måste jag erkänna! 🙂

  1. Jessica Blockström

   Visst är den! Jag blev lite förvirrad av förpackningsbytet först ☺️

 2. Yvonne

  Använder CCS gamla vanliga fotcreme, funkar jättebra – tricket är att smörja varje kväll. Men ibland behövs en liten filmning av ”kanten” på fotsulan.

  1. Jessica Blockström

   Ja, det är verkligen vanan som gör skillnad. Men så lätt att glömma…

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Search

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.