Jessica Blockström

Corrector – bästa produkten på att täcka mörka ringar

*Inlägget innehåller reklam för corrector till mörka ringar genom annonslänk till Caia, Cocopanda, Kicks och Lyko.*

Mörka ringar under ögonen gör visserligen inte ont men kan vara en svår nöt att knäcka om du vill bli kvitt skuggorna. Att smörja med en kräm hjälper lite, jag har testat många som lovat runt men håller tunt. På sin höjd kan du få bättre fart på cirkulationen en stund. Så vad kan man ta till för att göra mörka ringar mindre tydliga? Concealer räcker en bit på vägen. Men det finns en smart produkt som faktiskt gör jobbet mer ordentligt och det utan att (helst) synas. Jag tänker förstås på en så kallad corrector.

Smarta tricket för att trolla bort mörka ringar

Att använda färg för att neutralisera olika oönskade toner på huden har makeupartister jobbat med i många många år. Men att det fungerar så bra upptäckte många när Becca släppte sin Under Eye Brightening Corrector för ungefär fem år sedan. Den har kallats mycket men mest talande är ändå ”åtta timmars sömn på burk”. När Becca gick i graven höll även denna kultprodukt på att försvinna. I flera månader gick svallvågorna på sociala medier. Vad skulle man använda istället? Vilken produkt kunde funka som dupe? In som räddare kom då Smashbox som lyfte in två av de populäraste produkterna i sitt sortiment. Efter Becca har det dykt upp en del liknande produkter men de flesta har gått tämligen spårlöst förbi. Det var först när Caia, för någon månad sedan, släppte en produkt som intresset väcktes hos väldigt många.

Bästa corrector för mörka ringar

Precis som det finns olika ögonkrämer som passar olika personer så finns det också correctors för lite olika behov. I några veckor har jag känt, klämt och testat några olika där det både finns en hel del likheter, små skillnader och stora skillnader. En klassiker, en doldis och två nyheter. Kolla här.

Beccas ikon

Vi börjar med klassikern. Numera heter den Becca Under Eye Brightening Corrector. Jag gillar den för att den är krämig, skön på huden och den blandar sig bra med concealer och foundation. Den finns i fyra nyanser vilket ökar chansen att både ljusa och mörka kan hitta sin favorit. Och här skiljer sig behovet rätt mycket. Där jag behöver persika ska en mörkare hudton gå mer åt rött. Här har jag fair/light men tror att medium skulle göra större skillnad. Det finns lite mer hudvårdande ingredienser i denna jämfört med Caias vilket gör att den passar en torrare hud bättre. Det är bland annat bärvax, solrosolja och squalane som inte ligger superlångt ner på INCI. Vad jag kan tycka är lite mindre bra är att den har en hel del skimmer. Och om du inte använder upp den inom ett par månader så kan den bli en smula grynig. Du kan läsa mer om den och andra kompisen som fick följa från Becca till Smashbox här.

Becca Under Eye Brightening Corrector från Smashbox kostar 330 kr för 4,5 mycket dryga gram och du hittar den hos Kicks.

Från helt utan smink, via corrector till fullt mejkad – kan du se vilken sida som är Becca och vilken som är Caia? Svaret kan du se längst ner i inlägget.

Caias utmanare

Det har knappt gått att missa Wake Me Up Cream från Caia, när den släpptes tapetserades hela min Instagram-feed med filmer och bilder på denna. Direkt jämfördes den också med Beccas och det är helt förståeligt. Förutom att burkarna har olika färg på locket så är innehållet förvillande likt. Om jag ska säga en sak är det att Wake Me Up Cream är just krämigare i konsistensen. Det gör också att den inte är riktigt lika täckande, även om jag tycker skillnaden är liten. Men visst ljusar den upp mörka partier. Tyvärr finns det bara två nyanser och den mörka är inte riktigt tillräckligt röd för en riktigt melaninrik hud.  Priset då? Caias är något billigare, räknar man ut pris per gram så kostar den 71, 25 och Becca 73,3.

Wake Me Up Cream från Caia kostar 285 kr/4 gr och du hittar den endast i märkets webbshop och  på NK.

Nars corrector för proffs

Tunnast formula och märkligaste nyans för någon som aldrig använt den här typen av produkt har Nars lyxiga doldis Radiant Creamy Color Corrector. Här finns ett mycket subtilt skimmer, den jobbar mer med tonen för att korrigera mörka ringar. Du kan lägga den väldigt tunt och den smälter då ihop fint med huden men behöver du mer korrigering kan du också bygga på något lager. Varför jag skriver att den är för proffs är för att du behöver lägga en concealer över. Då blir resultatet väldigt bra. Jag tycker inte det riktigt behövs med varken Becca eller Caia, om du inte vill ha en helt perfekt makeup. I formulan finns glycerin och antioxidanter.

Radiant Creamy Color Corrector från Nars kostar 415 kr/6 ml och du hittar den hos Lyko.

Ett betydligt tröttare och vinterrodnat fejs efter en vecka av sjukstuga här hemma. Kan du se här vilken som är Nars och vilken som är Max Factor? Svaret hittar du längst ner i inlägget.

 

Max Factors nya budgetpärla

Så ny att den bara hunnit upp på en webbshop är Eye Enhancer från Max Factor, en budgetvariant i corrector-facket. Den är färgkorrigerande men jag upplever den mest som ljusreflekterande. Den täcker inte heller jättemycket. Men den är lätt att använda om du bara snabbt vill se lite piggare ut och här finns lite hudvårdande ingredienser som C-vitamin och koffein för att hjälpa till att dämpa mörka ringar. Du får rejält i tuben men var lite försiktig när du trycker på den för det kommer också lätt ut lite för mycket. Det finns två nyanser, en ljusrosa och en som drar lite mer åt honung.

Eye Enhancer Color Correcting Cream Concealer från Max Factor kostar 159 kr/10 ml och du hittar den hos Cocopanda.   

Tips!

En corrector är tänkt att ha under concealer* men jag tycker inte alltid det behövs. Det beror lite på hur mycket du använder. Många gånger upplever jag att det kan räcka gått och väl med att du bara kör din foundation tunt över. Tänk också på att lite räcker väldigt långt. En helt jämn bas där du inte ser någon tillstymmelse till färgskillnad eller liknande under ögonen tycker jag blir platt och konstig. Sedan kan man ju vara som Camilla Thulin och Kakan. I deras respektive avsnitt av Badrumsskåpets hemligheter berättar Kakan att hon gillar mörka ringar och Camilla att hon gärna framhäver sina mörka påsar under ögonen. Vill du kika på dem så hittar du dem här.

Svaret på vilken produkt under vilket öga? Becca till vänster och Caia till höger på första sviten och Nars till vänster och Max Factor till höger på den andra.

*En corrector fungerar bara som sådan, den passar inte att ha för att täcka och dölja t ex rodnader eller finnar. Då kan det nästan bli tvärtom, att du framhäver problemet.

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

 

 

 

 

 

 

19

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.