Jessica Blockström

Spännande nyheter till hudvårdsrutinen

*Inlägget innehåller reklam för nyheter till hudvårdsrutinen genom annonslänk till Common Clouds, Glowid, Hudoteket, Lyko och Meds.*

Färgglatt börjar det verkligen bli i mitt badrum. Förutom det mycket fina sminket som trillar in i en stadig ström (mer om det senare i veckan) så är det en härlig samling serum, essence, krämer och mister som tagit plats i hudvårdsrutinen på senare tid. Det är dock inte bara utsidan som charmar. Det här gänget bjuder på massor av trevligt för huden och det gäller speciellt om du är lite känslig om kinderna den här tiden på året (vem är inte…). Kolla här!

Spännande vitamin till hudvårdsrutinen

 

Du känner säkert redan till flera varianter av B-vitamin som är bra för huden, mest känd är nog niacinamid. Men nu finns en ny stjärna i familjen. B12 kallas även för kobalamin. Den jobbar på cellförnyelsen och reparationen i kroppen men har också visat sig vara en fena på att stärka barriären, lugna inflammationer, dämpa rodnader och gör huden mindre torr. I Elixirs Pink Serum samsas vitaminet med andra hudförbättrare som hyaluronsyra och vitamin-kusinen niacinamid men det är kobalaminet som bidrar med den rosa färgen. Känslan på huden är lite som många andra serum med hyaluronsyra. Det går fint in men du har också en lätt klibbig känsla på ytan. Det försvinner dock direkt när du applicerar annat ovanpå. Effekt? Huden känns faktiskt direkt gladare och fräschare, något som stod på önskelistan efter två veckors sjukstuga här hemma.

Pink Serum från Elixir Cosmeceuticals kostar 699 kr/30 ml och du hittar det på Hudoteket.

Skön mist med både fukt och fett

När K-beauty proffsen på Glowid firade födelsedag för några veckor sedan viskades det om en riktigt kul nyhet från Dr Ceuracle bland gästerna. Och nu har den ljuvliga Oil Drop Mist landat, en toner som ingår i Hyaluronsyra Reyouth-familjen. Och hur bra är inte denna att duscha huden med nu när den verkligen kämpar med formen efter en lång vinter. För här får du både fukt och fett i en lätt blandning som bara smälter in i huden. Det är squalane, fruktan och 10 olika varianter av hyaluronsyra. Ha den efter duschen, på sminket eller i väskan för liten puff då och då under dagen. Där andra ansiktsmister ofta får min hud att kännas mer torr när dropparna försvunnit så levererar denna. Och det utan att huden känns ens en gnutta klibbig eller fet. Dessutom – den mistar i fluffigt lätta moln. Älskar det.

Hyal Reyouth Oil Drop Mist från Dr Ceuracle kostar 399 kr/125 ml och du hittar denna sköna hos Glowid.

Drömmig avslutning på dagen

Med mig på min resa till London innan jul hade jag ett litet labbsample på en ny rengöring, ett härligt grönt och riktigt skönt balm. Burken är nu renskrapad och jag har istället börjat på den riktiga tuben av the Bare Balm, en av flera spännande nyheter som Mantle släpper denna vår. Den tar inte bara bort smink, smuts och solskydd. Denna gelliga balm innehåller bra grejer för mikrobiomet och barriären, som havreolja, fermenterad honung och klorofyll. Det senare är både rikt på vitaminer och har en renande effekt. Huden känns därför inte ett dugg torr efter rengöringen, bara lugn och skön. Precis som många Mantle-produkter doftar den åt citrushållet, denna gång en ganska söt variant.

The Bare Balm från Mantle kostar 319 kr/75 ml och du hittar denna sköna gröning på Meds.

Enkla steget som ger studs till huden

Vintermörkret och vädret den här årstiden kan verkligen vara en riktig lysterdödare. För att råda bot på det tycker jag essence är en riktigt fiffig uppfinning, detta serumvatten som klappas in i huden som första steg efter rengöring ger inte bara fukt på djupet. Jag känner mer studs och när hela hudvårdsrutinen är fixad så blir där en tydligare lyster. Jag kör inte sju lager, orka det. Men ett eller två försöker jag få in. Väntar sedan en liten stund innan resten åker på. Just denna stjärna var så kul att upptäcka. Gillar Erborians CC för rodnad hud så mycket men visste inte att märket också har en hel radda med hudvårdsprodukter. Sedan en kort tid är det mycket lättare att få tag på då man bytt distributör vilket innebär att Sephora inte har ensamrätt längre. Eau Ginseng bjuder inte bara på extrakt från just ginseng. Här finns också extrakt från ingefära, lakritsrot och kigelia africana (kallas även korvträd pga frukten ser ut som långa tjocka korvar) för antiinflammatorisk, lugnande och rodnadsdämpande effekt. Konsistensen är verkligen som ett rinnande vatten, alltså inte klassiskt mjölkigt eller gel-liknande essence. Det enda lilla minuset är att man tillsatt parfym. Det var ej nödvändigt.

Eau Ginseng Concentrated Lotion från Erborian kostar 535 kr/190 ml men du hittar den hos Lyko med 20% rabatt just nu.

Snäll retinol-kick i hudvårdsrutinen

Slänger du lystna blickar mot retinolhyllan men måste backa varje gång du testar på grund av för känslig hy? Då kan nya stjärnan från Common Clouds vara lösningen. I fuktkrämen Moon Balm har man använt en ny molekyl där hyaluronsyra bäddar in retinsyran (en variant av retinol) så att det kan sippra ner i huden utan att irritera. Så smart! Den blå färgen på formulan kommer från blå kamomill, bara en av flera ingredienser med lugnande och rodnadsdämpande effekt. Man har också laddat med ceramider, centella asiatica och lipider. Bara goda grejer alltså! Känslan på denna kräm då? Den är lyxigt sammetslen, glider på likt smör. Och trots att den inte riktigt är formulerad för en torrare tanthud gillar min hud vad den får.

Moon Balm från Common Clouds kostar 209 kr/50 ml och du hittar den på märkets egen webbshop här.

Nyfiken på fler nyheter? Kolla in allt kul som jag hittade på senaste skönhetsmässan här.

Nu ska jag knyta mig, kul dag imorgon med mycket som händer. Ha det fint så länge!

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

20

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.