Jessica Blockström

Veckans look med grön makeup

*Inlägget innehåller reklam för grön makeup genom annonslänk till Kicks, Lyko, Meds, Sephora och Skincity.*

Om du följer mig på instagram har du kanske sett att jag för ett par veckor sedan var i Amsterdam. Där besökte jag bland annat House of Rituals, ett helt fantastiskt hus med fyra våningar. Här finns bland annat ett stort utbud av helt otroligt vackra morgonrockar, en av dem fick också följa med hem. Lite otippat så blev valet grön sammet, en färg jag inte direkt stressat med tidigare. Men nu blev jag så inspirerad att jag faktiskt gjorde en hel look med grön makeup där det blev en hel del nyheter från vårskörden. Kolla här.

Steg 1 Viktiga vårskyddet

Då solen gjorde en snabb visit den här veckan så grundade jag med Garniers nya dagkräm med solskydd som också ger en lätt uppfräschade ton.

Vitamin C Daily UV Glow SPF50 från Garnier kostar 175 kr/40 ml och du hittar den på Meds. 

Steg 2 Solkysst rodnad från djupet

Ny i min sminkväska den här våren är Tartes smarta Blush Tape och Sculpt Tape, rouge och bronzer på tub med kudde på toppen.  Så enkelt att använda, bara dutta på där du vill ha effekten och arbeta ut med en lite mer fluffig pensel. Svamp tycker jag blir mer fläckigt tyvärr. Jag körde dessa under foundation för att få en så naturlig och mjuk färg och form som möjligt. Här hade jag Berry i rouget och Cool Bronze i Sculpt, perfekta färger både till min hudton men också för att matcha en grön makeup.

Blush Tape och Sculpt Tape från Tarte kostar 399 kr/12 ml och du hittar dem exklusivt på Sephora.

Steg 3 Ny mineralfoundation

Det är inte ofta jag använder mineralfoundation, tycker vanligtvis inte att jag får tillräckligt fräsch glow i huden. Men en som tidigare leverarat är Priori som ny är tillbaka med en något uppdaterad formula. Den varken känns eller ser pudrig ut, resultatet blir så naturligt och fint och den är dessutom otroligt lätt att få på. Här bjuds också på SPF25. Nyansen jag har i den här looken är Medium Beige.

Mineral Foundation SPF25 från Priori kostar 429 kr för 7 mycket dryga gram och du hittar den på Skincity.

Steg 4 Vårigt grön makeup

Maybelline har släppt ett helt koppel med fina färger på Tattoo Liner, en krämig kajal som ändå sitter väldigt bra. Tealtini är en kall, nästan lite metallisk grön som jag drog ut i en vinge. För att fästa den ännu lite mer bäddade jag in den med gröna puderskuggan Lucky från Lowds palett som du hittar här. Det satt nästan helt perfekt från morgon genom två pressmöten och tre hundpromenader. Under hade jag en ganska neutral brun skugga över hela rörliga locket plus en bit ovan globlinjen, på toppen L’Oréals nya Telescopic Lift Waterproof som jag återkommer till. Men härlig volym för att vara vattenfast!

Tattoo Liner i Tealtini från Maybelline kostar 119 kr/1,2 g och du hittar den på Lyko.

Steg 5 Kalla läppar till grön makeup

Med drag kring ögonen fick det bli en lite ljusare neutral läpp men ändå en lätt förstärkning för att läpparna inte helt ska försvinna. Det är en fin linje här mellan en för gul rosa, tycker att jag hittade rätt i Isadoras The All In One Lipliner i Mauve Rose som jag målade över hela läppen. Den ser lite mörkare ut på bilden än den blir på. Sedan tog jag bara Labellos nya Hyaluronsyra Lip Moisture i Sheer Rosé som ger pyttelite färg, verkligen knappt synbar. Jag kommer inte att köra den kombon igen, det håller inte vilket förvånade mig då läppennan vanligen sitter som berget. Under dagen fick jag bättra på för att lägga läppstift i samma ton över istället.

The All In One Lipliner i Mauve Rose från Isadora kostar 129 kr/1,2 g och den hittar du hos Kicks. Du kan läsa mer om den och andra utmärkta läppennor här. 

Nästan hela ligan till mina gröna vårlook, alla dessa kommer jag att använda igen.

Frukost med lyxkänsla

Morgonrocken då? Det är sådan lyx att få svepa in sig i denna varje morgon, man känner sig så fin, både för den glänsande sammeten och det vackra fodret. Denna heter Saigon Collection Kimono Long, kostar 2219 kr och du hittar den hos Rituals.

Vill du kika på hur looken blev till? Kolla här. Nu dags för sväng med vovven. Ha en fin dag!

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

 

 

12

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.