Jessica Blockström

Veckans roliga sminknyheter

*Inlägget innehåller reklam för sminknyheter genom annonslänk till Hudoteket, Kicks, Lyko och Sephora*

Avslutar veckan med tips på några riktigt roliga sminknyheter som trillat in de senaste veckorna, flera med innovativa och spännande formuleringar jag inte stött på tidigare.

Läpplack på Lady Gagas vis

För några veckor sedan ramlade jag på en video med Lady Gaga där hon visade hur otroligt bra Atomic Shake Lip Lacquer från hennes märke Haus Labs sitter. Jag var därför rätt taggad på att testa när märket släpptes i förra veckan. Det här är en av de sminknyheter som har en ny typ av formula. Den är magiskt tunn, härligt glossig och otroligt lätt att måla på. Och visst sitter den bra, färgen håller sig på plats och innanför konturen i timmar utan att det känns ett dugg obekvämt. Läppavtryck på kaffekoppen lyckades jag dock inte undvika, vet inte hur Lady Gaga fick sitt att inte kladda i den där videon. Det finns sex nyanser, jag har  Sepia Shine här där jag precis kommit hem efter en byline-plåtning med läpplooken fortfarande på plats.

Atomic Shake Lip Lacquer från Haus Labs kostar 349 kr/4,5 ml och du hittar det exklusivt på Sephora.

Snällbränsle för fransarna

Vill du få längre fransar men klarar inte traditionella fransserum? Då kanske Xlash nya variant är lösningen. Sensitive Eyelash Serum släpptes för ett par veckor sedan så jag kan ännu inte säga hur bra det är. Men det ser lovande ut. Den snällare formulan innehåller allt från peptider till veganskt keratin men också den spännande svenska ingrediensen Algica. Den har många egenskaper men används är för att återfukta. Lite mer tålamod behövs för effekt jämfört med vanligt fransserum där det är prostaglandinanaloger som agerar bränsle.

Xlash Sensitive Eyelash Serum kostar ca 499 kr/3 ml och du hittar det på Kicks.

Foundationhybrid med glasfinish

Det släpps knappt en foundation idag som inte har hudvårdande ingredienser i formulan och Sweeds nya är inget undantag. Med det sagt är det knappt någon av de jag testat som jag skulle kalla direkt hudvårdande. Vinsten är snarare att de blir så fina på huden och är sköna att bära. Just Glass Skin Foundation är väldigt tunn men ger ändå nästan en helt perfekt hud utan större insats tack vare den stretchiga formulan. Den är riktigt bra. Jag har testat den med och utan primer och tycker inte att det behövs något underlag. Den gör jobbet fint ändå och sitter även bra. Här på bilden har jag nummer 03 som blev en perfekt matchning.

Glass Skin Foundation från Sweed kostar 485 kr för 30 mycket dryga ml och du hittar den hos Hudoteket. 

Sminknyheter man längtat extra efter

Om du hängt här på bloggen ett tag så vet du att Iduns mascara Vatn Volume 38°C är en av mina absoluta favoriter. Den lanserades förra året, först i svart och sedan i en lysande blå lagom till midsommar. Du kan läsa mer om den denna suveräna volymgivande tubmascara här. Nu har den kommit i brunt och det är en så väldigt fin brun ton, rätt så mörk och kall jämfört med många andra som släppts det senaste året. Perfekt när du vill ha en ram men inte lika distinkt som med svart. Du kan se den på fransarna på bilden här ovan. Gillar du grönt? Då ska du hålla utkik för denna mascara kommer även i just grönt nu under våren.

Vatn Volume 38°C från Idun Minerals är ett kap för 229 kr/9 ml och du hittar den hos Lyko. 

Mousse i basen

Om Vatn Volume är en favorit när det kommer till mascara så har Milks Hydro Grip varit det på primerfronten. Men nu utmanar märket sig själv och släpper en spännande variant i mousse-form. Det känns så märkligt att applicera Cloud Glow Primer, just för att det är ett fluffigt och luftigt lödder. Men oj vad bra man fått till det. Förutom att suga fast allt smink du lägger ovanpå så ger denna mousse finfin lyster. Det roliga är att det finns hudvårdande ingredienser högt upp på INCI. Som extrakt från gurkmeja och saffranskrokus. En riktigt bra hybrid med andra ord. Och kanske är det därför hudtonen också känns så lugnad och jämn.

Cloud Glow Primer från Milk Makeup kostar 399 kr/27 ml och du hittar den exklusivt på Sephora. 

Slut på nyhetsrundan för nu. Har du några frågor är det bara att skriva i kommentarerna eller på Instagram. Hoppas du får en fin vecka!

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

23

Detta inlägg har 2 kommentarer

 1. Anna

  Hej!
  Åh vad jag tycker om dina inläggg! Både i Femina och på Instagram. Vi är i samma ålder och jag undrar vad du har för hudtyp? Jag har så svårt att hitta en bra primer som håller sminket utan att det ”glider” runt. Har provat allt! Har nu Hourglass primer för fetare hud. Den är bäst hittills men inte helt bra. Funderat på Milk, men är inte säker att den skulle funka. Vad tror du?

  Mvh.
  Anna

  1. Jessica Blockström

   Tack, vad glad jag blir! Jag har en ganska normal hy som drar åt det torrare hållet och med en hel del rodnader. Milks nya tror jag skulle kunna passa för den glider absolut inte alls på mig, snarare smälter ihop med huden. Jag gillar annars Baglioras nya som ger mer lyster än Milks mousse men den är åt det krämigare hållet så kanske inte passar. En fundering är hur snabb du är med att lägga på foundation? Och hur mycket produkt du tar? Kanske du redan testat att ta lite mindre men om inte så är det ett tips. Hoppas något av detta kan hjälpa. Ha en fin dag!

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.