Jessica Blockström

Tre tips när hår försvinner

*Inlägget innehåller reklam för produkter till hår genom annonslänk till Life och Lyko*

 

Så länge jag kan minnas har jag lekt med mitt hår. Ändrat frisyr, bytt färg och kastat mig över nya produkter, behandlingar och verktyg med massor av lust. För även om det inte alltid blivit som jag tänkt mig så har jag gått in med inställningen att det ju bara är hår. Det växer ut. Och så kan man ju tänka ända tills den dagen då man märker att det inte riktigt gör det. Växer ut alltså. Kanske är det plötsligt mycket tunnare. Eller mindre hår på vissa ställen. Att man som kvinna skulle få vikar var inget jag planerat för. Men plötsligt så var mitt hår inte alls så tjockt längre, jag tappade massor av strån varje dag och det var till och med kalt här och där. En viss panikkänsla infann sig, det ska jag erkänna.

Därför försvinner hår

Vad min hårförlust berodde på vet jag inte. För jag har varit på väg in i klimakteriet ett tag nu, stressat mycket på så många plan under så många år och under en period åt jag en medicin som kan påverka hårväxten. Kanske alla har gjorde sitt så att håret till slut gav upp. Men här kommer det fina. För även om det verkligen var tomt på vissa ställen så är det inte så längre. Varför? Det kan jag inte heller helt säkert svara på. Men jag kan berätta vad jag gjort för att få fart på de små hårsäckarnas aktivitet igen.

Tre saker för bättre hårväxt

Så hur fick jag hår på ställen där det faktiskt var kalt, inte ett litet fjun? Kolla här så kan du se hur stråna i vikarna faktiskt kommit tillbaka, om än lite babyhårs-lika. Men lite är bättre än inget hår och jag tänker att det kommer fortsätta bygga på sig.

Schampo-tricket som boostar

I höstas träffade jag Mark Birch. Han är trikolog, det vill säga proffs på hårbotten och hårproblem med både utbildning och lång erfarenhet. Han har också en hårvårdsserie som ska hjälpa mot håravfall. Den har jag, till min dotterns förtret, använt. Eller rättare sagt schampot. Varför hon protesterat mot det? Det luktar tjära och ganska mycket så. Vissa gillar, andra inte så mycket. Sånt är livet. Jag har dock inte riktigt använt det på sättet som rekommenderas. Enligt Mark ska håret tvättas med detta varenda dag. Sorry, men det har jag inte tid med. Och tre gånger i veckan måste ändå vara bättre än en. Nu har jag haft det i flera månader och aldrig har min hårbotten känts gladare kan jag meddela. Jag vet att även Linnea ”Arga tanten” Öst blivit fäst vid detta.

Triple Action Scalp Therapy Shampoo från Mark Birch kostar 495 kr/250 dryga ml men finns just nu på Lyko till bra rabatt.

Borst-tricket som stimulerar

Medan jag har mask eller balsam i håret har jag passat på att massera med en skalpborste. Min favorit är från den härliga danska duon Puderdåserna men den är lite svår att få tag på här hemma. Liknande finns från t ex Maria Nila som också ger effekt men ändå är ganska mjuk.  Tricket när man kör med en sådan här borste är inte att vifta runt med den hur som helst. Sätt ner piggarna i botten och rör borsten så att du också samtidigt rör huden, typ. Kör en stund på samma ställe, flytta och uppreda tills du gjort hela huvudet. Det tar inte lång stund men är väldigt skönt och det får igång cirkulationen här. vilket är viktigt för hårväxten.

Scalp Brush från Maria Nila kostar 159 kr och du hittar den hos Lyko.

Tablett-tricket som förbättrar oddsen från insidan

För att få lite extra hjälp från insidan så har jag testat flera olika kosttillskott som är komponerade för att ge skjuts till håret men också huden. Jag började med Hair Volume från New Nordic men de senaste två månaderna har jag tagit BioSil. Båda innehåller ortokiselsyra stabiliserad med kolin som både ska stimulera kroppens egen kollagenbildning men också motverka håravfall och göra det hår som växer ut tjockare. Hair Volume har lite andra örter osv också medan BioSil bara består av tre ingredienser.

Hair Volume från New Nordic kostar 1029 kr/180 tabletter och du hittar det hos Life.

BioSil kostar 519 kr/60 tabletter och finns endast på en salong i Sverige än så länge, närmare bestämt Amelie Soie på Valhallavägen i Stockholm.

Ett fjärde sätt att hantera den här typen av problem är att tillsammans med din frisör hitta en frisyr som fungerar med lite tunnare hår. Det gör faktiskt mycket för självkänslan att kunna styla det fint även om det inte riktigt är så fylligt längre. Min lugg är den perfekta täckmanteln. Är du nyfiken på vilka verktyg jag gillar för att styla håret kan du kika på dem här. Det finns också många stylingprodukter idag som får håret att kännas kraftigare och fluffigare. Mer om det senare. Nu ska jag gå och fundera på vad jag kan tänkas klä mig i på gala imorgon.

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

16

Detta inlägg har 2 kommentarer

 1. Lisa

  Tusen tack för alla tips! Blev jättenyfiken på schampot men funderar på hur stark doften är. Känns den bara när man tvättar håret och sköljs sen ur eller sitter den i även när håret torkat? Jag gillar tjärlukt men kanske inte i barret

  1. Jessica Blockström

   Hej hej,
   Den är stark när du tvättar det och fastnar i handduken men jag upplever inte att det känns när håret väl torkat. Om man inte stoppar in näsan i håret. Dock är det som att lukten liksom återaktiveras om du blöter det igen. Jag var väldigt skeptisk i början men har på något sätt vant mig och nu tycker jag det är lite mysigt på något sätt.

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.