Jessica Blockström

Hudvårdsrutin mitt i flyttkaos

*Inlägget innehåller reklam för hudvårdsrutin genom annonslänk till Bangerhead, Kicks, Maggie by Kakan, Yeppo & Soonsoo och Seth & Sally.*

Jag älskar att blogga, det brukar vara mitt andningshål. Men de senaste månaderna har det inte funnits varken tid eller energi över. Det var vår när jag bloggade sist. Förutom det vanliga deadline-kaos som brukar råda i maj och juni så har vår minsta tagit studenten, bästisen gift sig, jag skiljt mig, sålt huset och så för en vecka sedan blev det klart med ny lya till mig och barnet. Det känns så skönt. Och alla är glada. Nu slipper vi rodda med fler visningar av huset, det har varit en galen period där alla prylar packas ner och stuvas in i källaren, hemmet stylas och bara det allra nödvändigaste får hänga kvar. Så hur löser man sin hudvårdsrutin när livet ligger i lådor? Jag valde ut ett litet kit som följt med mig i ett par månader nu. Det är ovanligt, jag som brukar testa nytt hela tiden fick lägga det åt sidan. Men jag är otroligt nöjd med produkterna, trots all stress både på in- och utsidan har huden mått riktigt bra.

Hudvårdsrutin steg 1 – rengöringen

Som rengöring har jag hittat en ny favorit i Fillmeds Skin Perfusion Cleansing Oil. Den liknar min bästa från Media8 som också löser upp allt utan att varken göra huden torr eller för den delen lägga sig som en fet hinna. Denna är perfekt att massera med, jag kör lite extra noga i alla veck runt näsan för att luckra upp sebum som fastnat i porerna här. Flarran är nu slut, bara en sån sak. (fler som tagit slut hittar du här) Den här kommer jag att återkomma till.

Skin Perfusion Cleansing Oil från Fillmed kostar 429 kr/200 ml och du hittar den hos Seth & Sally.

Till morgonens första steg i min hudvårdsrutin och för dagar när jag liksom krupit i säng av trötthet så har Micellar Water från Elementré varit räddningen. Det är mycket milt parfymerat, tar bort det mesta av smuts och smink och innehåller en liten sudd av återfuktande glycerin, lugnande allantoin samt peruanskt balsam som är balanserande och motverkar bakterietillväxt. Skönt och snabbt – men du vet att man ska skölja av micellärvatten? Annars ligger det kvar rengöring på hudytan som kan irritera.

Micellar Water från Elementré kostar 159 kr/200 ml, också denna hittar du hos Seth & Sally.

Hudvårdsrutin steg 2 – serum

Jag har haft två serum i denna hudvårdsrutin, morgon och kväll. Båda har verkligen imponerat. Först på efter rengöring har jag lagt fukt i form av Torridens underbart sköna, svalkande och snabbabsorberande Dive-In Hyaluronic Acid Serum. Förutom just hyaluronsyra i flera storlekar så innehåller även det här allantoin samt betain, centella asiatica, ceramider och panthenol.

Dive-In Hyaluronic Acid Serum från Torriden kostar 289 kr för hela 50 ml och du hittar det hos underbara Yeppo & Soonsoo.

Nummer två jag tänker varit räddaren i nöden och hindrat min rosacea från att blossa upp är serum med världens mest mystiska namn: Mystro Active Balance Serum från SkinBetter Science. Formulan är mer av en lotiongel och listan över välgörarna i denna är så lång. Bland annat hittar du niacinamid, squalane, gurkmeja, kamomill och så den spännande Copaifera Officinalis, en olja som använts av sydamerikanska indianer för sina antiinflammatoriskt egenskaper. Jag tror vi kommer höra mer om den i framtiden.

Mystro Active Balance Serum från SkinBetter Science är knepig att få tag på, märket finns bara på hudläkarmottagningar och utvalda hudterapeuter. Den är också en dyrgrip, ca 2799 kr får du betala för 30 ml. Märket finns bl a på Qvi Si i Stockholm, Electa i Helsingborg, Chloe Evenlyn Skincare Studio i Valbo och Behandlingscentret i Luleå.

Hudvårdsrutin steg 3 ögonen

Tre produkter har det blivit runt ögonen. Sedan min Beautifeye-kur i våras (kommer att skriva om den snart) har jag kört med Fillmeds svala gel Skin Perfusion C-Eye Light på morgonen och den rikare HXR.Eye Cream från samma serie till kvällen. De har båda fungerat toppen, partiet kring ögonen ser piggare ut än jämfört med innan kuren. Den förra innehåller bl a tripeptider, koffein och hyaluronsyra, den senare bjuder på innovativa ingredienser som botoxliknande peptid samt hexylresorcinol och escin.

Skin Perfusion C-Eye Light och HXR.Eye Cream från Fillmed kostar 799 kr/15 ml resp 819 kr/15 ml och du hittar dessa båda hos Seth & Sally här. 

I flera månader har jag laddat franskanten med serum för fransarna från Xlash, märkets nya för känsliga. Länge länge såg jag ingen effekt alls, sen blev fransarna yviga och svårmålade. Men den senaste veckan har något hänt. Fransarna känns kraftigare, längre och jämnare. Kanske att det ändå fungerar.

Sensitive Eyelash Serum från Xlash kostar 499 kr/3 ml och du hittar det hos Kicks.

Hudvårdsrutin steg 4 – fukt & solskydd

Lagom till att vi skulle börja packa ihop våra pinaler landade ett litet labb-prov från Maggie by Kakan här hemma. Och lagom till att den lilla godingen tog slut kom så produkten i sin rätta förpackning. 24h Cream är behaglig och skön, går in fint och gör huden gott med ceramider, centella asiatica, betaglukan och squalane. Den är mjukt parfymerad, inget som stör min känsliga näsa, och den ger en skyddande film på ytan. Så smidig att ha för den som vill att just dag- och nattcreme ska vara samma och kunna följa med överallt. Det är något som kommer mer och mer. Återkommer med fler liknande här.

24H Cream från Maggie by Kakan kostar 400 kr/30 ml och du hittar den på märkets egen hemsida här. 

Sist men inte minst i flyttkaosets hudvårdsrutin en liten stjärna som gjorde stor succé redan förra året – återfuktande och krämiga solskyddshybriden Relief Sun SPF50+ från Beauty of Joseon med probiotika. Den fungerar utmärkt att ha utan fuktcreme under men som en mogen torris kör jag dubbelt för att vara säker. Den är inte ett dugg klibbig eller lämnar vit slöja trots sin höga solskyddsfaktor.

Relief Sun SPF50+ från Beauty of Joseon kostar 179 kr/50 ml hos Bangerhead. 

Det var rutinen de senaste månaderna, nu när allt lugnat ner sig är det dags att gå vidare till nya produkter. Men jag har redan en laddning med ny makeup, nya parfymer och nya hårprodukter som jag kommer lyfta här snart. Förhoppningsvis redan senare i veckan. Till dess – ta hand om er så länge!

19

Detta inlägg har 14 kommentarer

 1. Maria

  Vad skönt att du kommit ut på andra sidan, så att säga! Ser fram emot nya inlägg! ❤️

  1. Jessica Blockström

   Tack!

 2. Eva

  Så kul ,har varit inne och tittade här ibland, senast idag,! Roligt att du är tillbaka !

  1. Jessica Blockström

   Vad roligt att höra!

 3. Kerstin

  Fint att läsa dina välskrivna inlägg igen , du gör det så bra ! Lycka till med allt det nya ❤️

  1. Jessica Blockström

   Tack snälla du!

 4. Maria

  Lycka till med allt nytt! Vet hur det kan vara och det är så skönt när allt är klart. Har saknat dig här. Ha en fin fortsättning på sommaren! <3

  1. Jessica Blockström

   Tack och tack detsamma!

 5. Pia

  Hej, kul att du är tillbaka efter hektiska månader, har saknat dina inlägg! Ha en fortsatt fin sommar!

  1. Jessica Blockström

   Tack och tack detsamma!

 6. Åsa

  Åh, nu förstår man ju varför bloggandet uteblivit <3. Heja dig och lycka till! Ser fram emot dina blogginlägg och BÄSTA tipsen!!

  1. Jessica Blockström

   Tack fina du!

 7. Ann-Cathrin

  Hej, så härligt att läsa nytt inlägg i din blogg igen. Har saknat den!
  Funderar lite kring ditt parti om micellärvatten, verkar finnas två motsatta uppfattningar om det ska sköjas av eller ej. Konsulterade en hudterapeut för ca 1,5 år sen i frågan och svaret blev att det beror på vilket micellärvatten man använder, vilka ingredienser som finns i det. Jag berättade vilka jag växlar mellan och fick svaret att samtliga mina val innehåller hudvårdande ingredienser och behöver därför inte sköljas av. Dessa är: Bioderma, Verso, Hygge och Dermaceutic. Finns förmodligen många fler.
  Själv började jag med micellärvatten för 8 år sen när vi skulle tälta några dagar i Frankrike och jag ville inte stå i handfatskön varje kväll
  Ser fram emot dina kommande blogginlägg.

  1. Jessica Blockström

   Hej! Vad roligt med input. Vad jag förstår så är det inte bara de hudvårdande ingredienserna som sitter kvar utan också de rengörande partiklarna vilket kan göra huden känslig. Men det kanske inte stämmer med just dessa. Jag får helt enkelt luska vidare i det. Jag tycker det är skönt att bara skölja snabbt med vatten efteråt, upplever att det sitter en hinna på ytan som jag får bort då. Men om det funkar för dig så tycker jag definitivt att det bara är att fortsätta som du gör nu. Och bättre att köra med micellärvatten utan vatten än att inte tvätta ansiktet alls, så perfekt för tältsemester! Ha en fin sommar.

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Search

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.