Jessica Blockström

Oldie and goldie – Ombre Blackstar från By Terry

*Inlägget innehåller reklam för By Terry genom annonslänk till Bangerhead, Eleven, Kicks och Lyko.*

Haute couleur, så beskriver grundaren Terry de Gunzburg sitt märke By Terry, en blinkning till den überlyxiga modevärld hon arbetade i under tiden på Yves Saint Laurent. Det var också där hon kom på sin första kultprodukt – Touch Éclat, en klassiker som trots över 30 år på nacken fortfarande har samma formula och förpackning. xxxx lanserade den franska makeupartisten så sitt eget märke. By Terry har dock varit borta från Sverige ett tag på grund av olika omständigheter. Men nu finns man här igen och på fler ställen än tidigare. Här finns en rad stjärnprodukter som närmast fått kulstatus. Mest känd är Hyaluronic-Hydra Powder som faktiskt precis uppdaterats. Men mer om den senare. För först en annan Goldie – den otroliga ögonpennan Ombre Blackstar.

Superpenna från By Terry

Krämig, välpigmenterad och sitter som en smäck när den väl torkat – det är Ombre Blackstar, en knubbig ögonskuggspenna som gör det så lätt att få på sig skugga och lägger sig snyggt jämnt med mycket liten instats. Den är lite mindre och rundare i toppen än Cream Eyeshadow Pen från Nathalie Berzelius som jag också gillar mycket. Den senare är inte heller lika lystrig i finishen. Ombre Blackstar kan du enkelt fixa en mjuk sotning med men även svepa över hela locket. Vill du ha lite skirare? Dra ett par tag direkt på locket och arbeta ut med pensel eller fingertoppen. Det finns sex nyanser, jag älskar den du ser på bilden här som heter Bronze Moon men även Ombre Mercure och den svarta (som är matt) är favoriter.

 

Ombre Blackstar från By Terry kostar 375 kr men du hittar den nu på Black Week med 25 % rabatt på Kicks.

Fler By Terry-klassiker

När vi ändå är igång, och för att fira att By Terry äntligen finns i Sverige igen, tänkte jag tipsa om fler favoriter från märket. Och det finns en hel del. Här har jag valt ut tre.

Hudvårdande concealer

Jag älskar inte deras foundations. Men concealern i den Touch Éclat-inspirerade förpackningen ned inbyggd pensel är toppen, speciellt om du har mogen hy som inte är helt slät och åt det torrare hållet. Hydra-Hyaluronic Concealer blir, precis om många av produkterna hos By Terry, likt ett snyggfilter på huden. Här är också känslan så skön, härligt hudvårdande och återfuktande vilket gör linjer mindre tydliga. Inte helt täckande men perfekt när man bara vill få huden här att se lite jämnare och fräschare ut. Jag tycker lite täckning ibland kan göra större skillnad än om det blir helt jämnt och slätt. Det finns 5 nyanser, jag använder den som heter Natural. De har haft lite trubbel med förpackningen men om jag förstår det rätt så är detta något som jobbas på just nu. Vill du läsa mer om denna så kan du kika här.

Hydra-Hyaluronic Concealer från By Terry kostar 465 kr/5,9 ml och du hittar den hos Lyko som under Black Week har en bra rabatt.

Serum med superlyster

Det är redan sex år sedan By Terry lanserade med sin Brightening CC Serum, då i fyra nyanser. Men trots att den nu har några år på nacken seglade den upp som en riktig TikTok-raket just i år. Det här är multifunktionella tonade droppar med hyaluronsyra som både plumpar, binder fukt och jämnar ut strukturen. Du kan använda den som primer, som highlighter för att lyfta fram väl valda partier, som bronzer (beroende på nyans) och som booster i din foundation för att göra den lite mer klar och lystrig. Nu har man utökat antal nyanser till hela åtta.

Brightening CC Serum från By Terry kostar 768 kr/30 ml men finns hos Bangerhead till bättre pris under Black Week.

Lyxigt multibalm

Ljuv mjuk rosdoft når näsan när man öppnar locket på By Terrys klassiker Baume de Rose, ett krämigt multibalm som inte bara håller läpparna lena länge, även i bistert vinterväder. Denna vardagslyx kan du även smörja in torra nagelband med och den har SPF 15. Den kostar en bra slant men räcker väldigt länge. Och stelnar inte trots minusgrader. Bland ingredienserna finns vax från ros, sheasmör, ceramider och något jag inte känner till som heter pastellolja. Jag hade önskat att den gick att få i tub pga lite fräschare men formulan är något för rik för det.

Baume de Rose från By Terry kostar vanligtvis ca 509 kr/51,7 g, just nu hittar du den dock till billigare peng hos Eleven.

Klassikernas klassiker

Självklart finns också det första vårdande pudret på klassiker-listan. Men Hydra-Hyaluronic Powder i sin nya formula ska testas lite till innan jag kan skriva om det. Så återkommer med mina tankar om det.

Nyfiken på fler Oldie but goldie? Du hittar hela ligan här.

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

 

19

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.