Jessica Blockström

Veckans look med ny hajpad makeup

*Inlägget innehåller reklam för hajpad makeup genom annonslänk till Kicks, NK och Sephora.*

Brukar du hoppa på hajpad makeup eller blir du misstänksam när saker dyker upp väldigt ofta? Flera av nyheterna som trillat in den senaste tiden har tagit rejäl snurr på sociala medier. Men det är inte alltid som produkterna verkligen funkar när man väl står där och ska sminka sig. Och ibland kan det behövas lite tips och tricks innan en hajpad produkt landar rätt. Precis så var det med några av de här nya stjärnorna. Här är veckans look och mina tips för hur du får ut bäst effekt av produkterna jag använt till den.

Hajpad blush från Milk

Grunden till looken blev primern från Bagliora som blivit en stor favorit. Den kan du läsa mer om här. Sedan vände jag på bas-steken efter tips hos underbara the Lipstick Lesbians på Instagram, att köra underpainting med Milk Makeups Cooling Water Jelly Tint, dvs innan foundation för att få rodnaden att se ut som om den kommer från insidan. Det här transparenta gelsticket är rejält pigmenterat, det blir lätt lite mycket färg. På det här sättet fick jag verkligen till en snygg finish. Jag använde också borste som jag plockade upp rouget med och arbetade in för att kunna bygga upp färgen utan att det kom för mycket på samma plats. Det finns fyra nyanser, färgen här är Splash och är en bärig rödlila.

Cooling Water Jelly Tint från Milk Makeup kostar 24 dollars på märkets egen hemsida (6 g) men du hittar den på Sephora.se från början av mars.

Foundation som fått hyllningar

Ovanpå primer, rouge och concealer blev det Laura Merciers senaste foundation. Den är inte helt ny men fått vingar den senaste månaden på grund av många hyllningar på sociala medier. När jag testade den första gången blev jag så besviken (fick dessutom alldeles för ljus färg på pressprovet). Den blev torr och fläckig, fick inte till en snygg finish med min borste. Men efter tips från Ellen ”notyourcreme” att applicera med makeupsvamp så är jag såld. Vilken grej, det är otroligt att det kan göra så stor skillnad bara man hittar rätt verktyg. För med fuktad svamp går Weightless Perfecting Foundation på som en dröm. Den är supertunn och gör sitt jobb utan att den knappt syns, sitter bra gör den också. Nu har jag Macadamia vilket är en perfekt match.

Weightless Perfecting Foundation från Laura Mercier kostar 540 kr/30 ml och du hittar den hos Kicks. 

Läppduo för retro-look

90-talet är en stor influens inom makeupen just nu, framför  på läppfronten. Det är något Charllotte Tilbury såklart fångat ut. I märkets senaste släpp med läppstift och läppennor finns just färgen 90s Pink i båda produkttyperna, en ganska mörk brunrosa ton. Färgen är lättburen och snygg men både läppstift och läppenna går också på så fint och sitter väldigt bra. Speciellt om man kombinerar dem. Med det sagt så är det också så snyggt att bara ha läppennan som målas runt konturen och en bit in som sedan får lite transparent gloss på toppen. Den är åt det mjukare hållet när det handlar om penna men det går ändå lätt att få en skarp kant och justera formen på läppen om du vill.

Kissing Lipstick i 90s Pink från Charlotte Tilbury kostar 400 kr och finns på NK, Lip Cheat läppenna i samma färg kostar 295 kr och finns på samma ställe här. 

Förutom ovan nämnda använde jag NYX nya corrector-stick i Alabaster, Power Liners från Glossgods x Spindelsven i bruna duon Low-Key Liner (läs om den här), Maybellines omskrivna Lash Sensational Sky High i Burgundy Haze (läs om den här) och Depends nya Eyebrow Pen Ultra Thin som jag återkommer till.  För att se när jag använder produkterna, kolla in reelen på Instagram här. 

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

 

12

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Lotta

    Superfint! Och tack för alla tips!

    1. Jessica Blockström

      Tack för att du läser, blir så glad!

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.